Τα indoor αθλήματα που πρέπει να δοκιμάσεις

Βρέξει – χιονίσει τα παρακάτω αθλήματα θα σας γυμνάσουν και θα σας ψυχαγωγήσουν όλο το χειμώνα.
Τα indoor αθλήματα που πρέπει να δοκιμάσεις

Το καλοκαίρι είχαμε το τρέξιμο, την κολύμβηση, το τένις και ένα σωρό ακόμα «εξωτερικές» αθλητικές δραστηριότητες. Όμως οι πρώτες μπόρες ήρθαν, ο καιρός αγρίεψε και δεν έχουμε διάθεση να γίνουμε μούσκεμα για να αθληθούμε. Τι κάνουμε;

Επιλέγουμε άκρως ενδιαφέροντα, δυναμικά και ψυχαχωγικά αθλήματα εσωτερικού χώρου για να κάψουμε θερμίδες και να περάσουμε καλά.

Πινγκ Πονγκ

Ένα τραπέζι, δύο ρακέτες, ένα φιλέ, ένα μπαλάκι, πολλές ώρες παιχνιδιού και ατόφιας διασκέδασης. Η «επιτραπέζια αντισφαίριση» μπορεί να μην απολαμβάνει την φήμη και τις… δάφνες αθλημάτων όπως το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο, όμως είναι το ίδιο εθιστική με αυτά. Μπορεί κάλλιστα να παιχτεί κατ’ οίκον και προσφέρει ίσο βαθμό διασκέδασης σε αρχάριους και προχωρημένους. Οι κανονισμοί του ping pong μοιάζουν αρκετά με αυτούς του τένις, όμως το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού και ο περιορισμένος χρόνος που έχει ο παίκτης για να αντιδράσει, το καθιστούν αρκετά διαφορετικό – και πολύ πιο «σπιντάτο».

Γιατί να το διαλέξω; Γιατί σας αρέσει το τέννις αλλά τα γόνατά σας δεν… αντέχουν, γιατί είστε τύπος της παρέας και γιατί μπορείτε ανά πάσα στιγμή να παίξετε σπίτι σας με ένα πτυσσόμενο τραπέζι και εξίσου εύκολα να το κλείσετε για να εξοικονομήσετε χώρο.

Πού θα μάθω; Αν η αυτοδιδαχή δεν σας αρκεί, και θέλετε να βελτιώσετε την τεχνική σας και να μάθετε λίγα (ή αρκετά) παραπάνω πράγματα πάνω στο άθλημα, υπάρχουν πάντα οι κατά τόπους ακαδημίες εκμάθησης ping pong, η πλειοψηφία των οποίων έχουν και παιδικά τμήματα. Ενδεικτικά: το Kozas Sports, ο ΓΑΣ Χολαργού και ο Πανελλήνιος

Squash

Αν ο βροχερός καιρός ακυρώνει τα σχέδιά σας για τένις, το squash, λιγότερο γνωστό ως "αντισφαίριση εσωτερικού χώρου", αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική. Παίζεται με δύο ή με τέσσερα άτομα (σε ζευγάρια), και θεωρείται άθλημα για δυνατούς παίχτες, καθώς απαιτεί ταχύτητα, πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και γερή σωματική διάπλαση. Η βασική του διαφορά με τα υπόλοιπα αθλήματα αντισφαίρισης είναι ότι οι δύο αντίπαλοι στέκονται δίπλα -και όχι απέναντι- ο ένας στον άλλο, και αποκρούουν με τις ρακέτες τους ένα μαλακό μπαλάκι που πρέπει πρώτα «χτυπήσει» στον αντικριστό τους τοίχο, ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν αποκλείεται και η χρήση των πλαϊνών τοίχων.

Γιατί να το διαλέξω; Γιατί σας αρέσει να αθλείστε με παρέα, σε υψηλές εντάσεις και θέλετε να «κάψετε»… ανελέητα θερμίδες. Σε παιχνίδι μίας ώρας υπολογίστε περί τις 700 με 1.000 θερμίδες.

Πού θα μάθω/παίξω; Στον όμιλο αντισφαίρισης Αθηνών, στα γυμναστήρια Holmes, στο Aqua Dome στη Βάρη και στο γυμναστήριο Vari Sports Club. Περισσότεροι όμιλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εδώ

Περισσότερα για το Squash εδώ.

Αναρρίχηση σε Πίστα

Ένας τοίχος, εκατοντάδες πιασίματα, ιμάντες και πάθος για κατάκτηση της κορυφής. Η αναρρίχηση εσωτερικού χώρου μπορεί να μην προσφέρει την ίδια αδρεναλίνη με εκείνη σε ένα βουνό ή ένα βράχο, όμως – πιστέψτε μας – η εμπειρία είναι και εδώ μοναδική. Στα υπέρ της αναρρίχησης εσωτερικού χώρου είναι η δυνατότητα να εξασκηθείτε στο εν λόγω σπορ «βρέξει/χιονίσει», ενώ η ασφάλεια είναι μεγαλύτερη αφού όλοι οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να σας εξασφαλίσουν ανώδυνες συγκρούσεις.

Γιατί να το κάνω; Γιατί θέλετε έναν τρόπο άσκησης που ξεφεύγει από τα τετριμμένα, γιατί σας αρέσει να φτάνετε στην κορυφή – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – και γιατί δεν έχετε πρόβλημα να αυξήσετε σημαντικά την αδρεναλίνη σας ανεβαίνοντας ψηλά. Πολύ ψηλά.

Πού θα μάθω/ανέβω; Αν θέλετε να το πάρετε «ζεστά» και να μάθετε σφαιρικά το άθλημα, μπορείτε να το κάνετε σε πιστοποιημένες σχολές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες αναλαμβάνουν την βασική σας εκπαίδευση. Δείτε τις εδώ. Αν θέλετε να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα μερικών «ανεβασμάτων», τότε μπορείτε να επισκεφθείτε, μεταξύ άλλων, το Red Point στα Κάτω Πατήσια και το The Wall στην Παλλήνη.

Περισσότερα για την αναρρίχηση εδώ. 

Crossfit

Αποτελεί μια «ρουτίνα» προπόνησης, η οποία συνδυάζει μια μεγάλη γκάμα προπονητικών μεθόδων και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και τόσο ξεχωριστή. Από ενόργανη γυμναστική και άρση βαρών, μέχρι powerlifting (άρσεις θανάτου, καθίσματα, αρασέ, ζετέ) σπριντ και τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, το μενού του Crossfit περιλαμβάνει λίγο από όλα και… συμφέρει. Όσον αφορά τους αγώνες Crossfit, οι συμμετέχοντες καλούνται να εκτελέσουν όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορούν σε προκαθορισμένες ασκήσεις (π.χ. άλματα πάνω σε κουτιά, άρσεις θανάτου με συγκεκριμένο βάρος, καθίσματα squat, έλξεις στο μονόζυγο κτλ.) μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Γιατί να το κάνω; Γιατί είστε υγιής χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα (μέση, γόνατα, αυχένα) και έχετε βαρεθεί το «παραδοσιακό» γυμναστήριο. Σας αρέσει ο ανταγωνισμός και θέλετε να ξεπερνάτε σε απόδοση τον εαυτό σας προπόνηση με προπόνηση.

Πού θα ιδρώσω; Σε πιστοποιημένους χώρους σε όλη την Αττική. Δείτε εδώ μερικούς.

Kick Boxing

Τι είναι; Πιο έντονο και δυναμικό από το παραδοσιακό μποξ, το kick boxing συνδυάζει πυγμαχία με λακτίσματα (κλωτσιές) και προσφέρει – πέρα από… εκτόνωση – έναν ιδανικό συνδυασμό ενδυνάμωσης και αερόβιας άσκησης. Τα προσφερόμενα είδη είναι το full contact, με χτυπήματα από τη μέση και πάνω, το low kicks με χτυπήματα σε όλο το σώμα και το thai box ή muai thai στο οποίο συμπεριλαμβάνονται επίσης χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα. Κατά κύριο λόγο στις ακαδημίες που πραγματοποιούνται μαθήματα kick boxing καλύπτονται και τα τρία αυτά είδη.

Γιατί να το διαλέξω; Γιατί θέλετε να συνδυάσετε αερόβια άσκηση, ενδυνάμωση και ψάχνετε να βρείτε ένα «εκτονωτικό» άθλημα για να αποβάλλετε το στρες.

Πού θα μάθω; Στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, στην σχολή του Μάικ Ζαμπίδη και σε δεκάδες ακόμα συλλόγους στην Αττική που θα βρείτε εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v