Πώς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο

Θέλετε να αυξήσετε το κάψιμο θερμίδων στην προπόνησή σας στο γυμναστήριο; Έξι μυστικά για να τα καταφέρετε.
Πώς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες στο γυμναστήριο

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σίγουρα η άσκηση στο γυμναστήριο καίει κάποιον αριθμό θερμίδων. Όμως οι θερμίδες αυτές μπορούν να αυξηθούν κατακόρυφα, αν κάνετε κάποιες έξυπνες επιλογές/διαφοροποιήσεις κατά την διάρκεια της προπόνησής σας, αλλά και πριν από αυτή.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν στο έπακρο την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Φάτε ένα καλό πρωινό

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού την ημέρα που πάτε για γυμναστική βοηθά στην καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και στην μεγαλύτερη καύση λίπους μέσα στην ημέρα. Φροντίστε το πρωινό σας να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες – δημητριακά ολικής, βρώμη, φρούτα.

Κάντε πόδια δύο φορές την εβδομάδα

Η προπόνηση/ «ημέρα» ποδιών (leg day) δεν είναι μόνο για όσους ασχολούνται με κάποιο άθλημα. Όντας η μεγαλύτερη μυϊκή ομάδα στο σώμα, τα πόδια «καίνε» διπλάσιο αριθμό θερμίδων κατά την εκγύμνασή τους. Επομένως βάζοντας δύο προπονήσεις ποδιών μέσα στην εβδομάδα, έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην καύση θερμίδων. Συν το γεγονός ότι γυμνάζετε μια παραμελημένη από πολύ κόσμο μυϊκή ομάδα. Δοκιμάστε ασκήσεις όπως καθίσματα, προβολές και άρσεις θανάτου.

Κάντε «διαλειμματικό» διάδρομο

Αντί να τρέχετε σε σταθερή, χαλαρή ταχύτητα, ανεβάστε την ένταση για όσο χρόνο σας επιτρέπει η φυσική σας κατάσταση κάνοντας μικρά σπριντ στα ενδιάμεσα του «χαλαρού» τρεξίματος. Αντί για παράδειγμα να τρέχετε για 30 συνεχόμενα λεπτά χαλαρά, δοκιμάστε να κάνετε τα πρώτα 10-20 λεπτά με μοτίβο 30’’-1’ σπριντ και 2’-3’ τρέξιμο. Και ξανά το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε την «καύση» θερμίδων μετά το τέλος της εκγύμνασής σας. Μόνο φροντίστε να κάνετε αυτή τη διαλειμματική άσκηση στο τέλος της κάθε προπόνησης, για να μην εξαντληθείτε εξ’ αρχής.

Κάντε «ενεργά» διαλείμματα

Ένα επίπεδο παραπάνω από τα σύντομα διαλείμματα, τα «ενεργά» περιλαμβάνουν την εκτέλεση μιας άσκησης με λίγα ή καθόλου κιλά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Αντί να κάθεστε λοιπόν μεταξύ των σετ, κάνετε για 20’’-30’’ δευτερόλεπτα κάποια άσκηση με το βάρος του σώματος (π.χ. πουσαπς, καθίσματα, αλματάκια επιτόπια, επιτόπιο τρέξιμο) ή με λίγα κιλά (crossover flys, πιέσεις στήθους στη μπάρα, στροφές κορμού με αλτήρα). Με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε κι άλλο την ένταση της προπόνησης και άρα την καύση θερμίδων.

Βρείτε παρέα

Μπορεί το να πηγαίνετε μόνοι σας γυμναστήριο με τα ακουστικά σας να σας βοηθά να συγκεντρώστε καλύτερα, όμως έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που πηγαίνουν μαζί με κάποιον φίλο/η (ίδιου επιπέδου ή ακόμα και πιο προχωρημένου) «βγάζουν» μέχρι και 200% πιο αποτελεσματικές προπονήσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v