10 celebrities και τα μυστικά τους για τέλειο κορμί

Δέκα από τους πιο fit διάσημους αυτή τη στιγμή, μοιράζονται τα μυστικά τους για ένα καλλίγραμμο σώμα.
10 celebrities και τα μυστικά τους για τέλειο κορμί

Πώς γίνεται η Jennifer Aniston και η Hale Berry να έχουν κορμί… άγαλμα; Πώς έγινε υπέρ- τούμπανο ο Hugh Jackman για τις ανάγκες του Wolverine; Πως διατηρεί κορμί λαμπάδα η Heidi Klum;


Δέκα celebrities μοιράζονται μαζί σας τα μυστικά που τους κάνουν να έχουν αψεγάδιαστο κορμί.

Jeniffer Aniston


«Φάτε! Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι να μειώνουν δραματικά τις θερμίδες, γεγονός που επιβραδύνει τον μεταβολισμό τους και τις κάνει να νοιώθουν συνέχεια πεινασμένες. Αποτέλεσμα; Τις πιάνουν οι λιγούρες και παίρνουν εύκολα βάρος. Τρώτε όμως αργά, μετά από κάθε μπουκιά, αφήστε το πηρούνι/κουτάλι και μετρήστε μέχρι το δέκα. Αυτό κάνει τον εγκέφαλό σας να πει στο στομάχι σας ‘Φτάνει..’».

Halle Berry


«Το περπάτημα σε ανηφόρα είναι η καλύτερη αερόβια άσκηση για μένα. Κάντε το έξω ή σε διάδρομο με τη μεγαλύτερη δυνατή κλίση. Είναι φιλικό με τα γόνατα, ενώ γυμνάζει αποτελεσματικά τον γλουτό, τους μηρούς και γενικότερα τα πόδια. Οι αλτήρες είναι καλύτερη επιλογή από τα μηχανήματα όσον αφορά την σύσφιξη, γιατί απαιτούν από το σώμα να κινείται με μεγαλύτερη φυσικότητα και δεν το περιορίζουν. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκατοντάδες ασκήσεις, ενώ τα μηχανήματα όχι.


Heidi Klum


«Ανεβείτε στο ελλειπτικό με κλίση προς τα εμπρός. Αυτό εστιάζει περισσότερο στον γλουτό σας και τους μηριαίους, ενώ αν κάθεστε ίσια δίνετε περισσότερη βάση στους τετρακέφαλους και είναι λάθος. Επίσης, όταν κάνετε οποιαδήποτε αθλητική κίνηση – άλματα, προβολές, άρσεις κιλών – μην κλειδώνετε ποτέ τους αγκώνες ή τα γόνατά σας. Κρατήστε τους ελαφρώς λυγισμένους για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς».


Jennifer Lopez


«Χρησιμοποιήστε το stair climber – μηχάνημα αερόβιας – και κάντε μεγάλα βήματα. Τα μικρά βήματα γυμνάζουν λιγότερους μύες και ‘καίνε’ λιγότερες θερμίδες. Επίσης, μην κάνετε μεγάλα διαλείμματα μεταξύ των σετ στις ασκήσεις με βάρη. Τα μεγάλα διαλείμματα χαλαρώνουν τους μύες και μειώνουν την απόδοση στην άσκηση».


Hugh Jackman


«Για να χτίσω το σώμα του Wolverine, πέρα από συγκεκριμένη διατροφή, ακολούθησα ένα πρόγραμμα με λίγες επαναλήψεις και πολλά κιλά σε βασικές ασκήσεις όπως άρσεις θανάτου, squat, έλξεις σε μονόζυγο και πιέσεις στήθους με αλτήρες. Πολύ σημαντικό ήταν για μένα ο υπολογισμός τις μίας μέγιστης επανάληψης για κάθε άσκηση, έτσι ώστε να δουλέψω στο 65-85% αυτής». Δείτε εδώ πώς θα υπολογίσετε την μία μέγιστη επανάληψη.


Tom Hardy


«Μπερδέψτε τους… μύες σας. Αν κάνετε συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις και κινήσεις το σώμα σας θα συνηθίσει και δε θα βλέπετε αποτέλεσμα. Δοκιμάστε εναλλακτικές, για παράδειγμα αντί να κάνετε δέκα αργές επαναλήψεις κάντε πέντε γρήγορες και πέντε αργές, δοκιμάστε διαφορετικές λαβές σε ασκήσεις όπως τα πουσαπς. Κάνοντας κάθε επανάληψη δυσκολότερη ή διαφορετική, θα δείτε ότι το σώμα σας αλλάζει, δυναμώνει και μεταμορφώνεται».

Mark Wahlberg


«Συνηθίζω να τρέχω περίπου χιλιόμετρα το πρωί, κυρίως σε ανηφόρα και μετά να τρώω πρωινό. Με αυτόν τον τρόπο σιγουρεύω ότι θα κάψω λίπος και όχι υδατάνθρακες ή μυϊκή μάζα. Επίσης όταν θέλω να χάσω γρήγορα βάρος, οι προπονήσεις kickboxing 3-4 φορές ανά εβδομάδα με βοηθούν αρκετά».


Gwyneth Paltrow


«Στην προσπάθειά μου να χάσω βάρος με βοήθησαν αρκετά οι σούπες και οι φρεσκοστιμμένοι χυμοί. Παράλληλα, γυμνάζομαι σε καθημερινή βάση με 45 λεπτά αερόβιας (χορός, τρέξιμο, ποδήλατο κ.α.) και περίπου μισή ώρα σκληρή προπόνηση για πόδια με ασκήσεις όπως καθίσματα, προβολές και γέφυρες».


Chris Hemsworth


«Αποφύγετε τα επεξεργασμένα προϊόντα. Η διατροφή παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στα αποτελέσματα, ίσως περισσότερο και από την άσκηση. Δώστε βάση στην κατανάλωση τροφών όπως φρούτα και λαχανικά».


Chris Evans


«Οι ‘βαριές’ επαναλήψεις με πολλά κιλά είναι το άλφα και το ωμέγα για να αλλάξει το σώμα σας, σε συνδυασμό με μεγάλα διαλείμματα μεταξύ των σετ, 2-3 λεπτών. Επίσης, δώστε βάση σε συνδυαστικές ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα, όπως για παράδειγμα οι άρσεις θανάτου, τα καθίσματα και οι πιέσεις πάγκου. Ενσωματώστε τις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμά σας και προσπαθήστε βδομάδα με τη βδομάδα να αυξάνετε κατά ένα λογικό ποσοστό τα κιλά για να δείτε βελτίωση».

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v