Σούπερ ασκήσεις για κάψιμο λίπους

Θέλετε ένα γρήγορο και αποτελεσματικό πρόγραμμα για να κάψετε λίπος στην κοιλιά και στα πόδια, έστω και την τελευταία στιγμή; Έχουμε την λύση.
Σούπερ ασκήσεις για κάψιμο λίπους
Μπορεί να βρισκόμαστε καταμεσής του καλοκαιριού, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έστω και τώρα αποφάσισαν να μπουν σε πρόγραμμα και να χάσουν οτιδήποτε μπορεί να… χαθεί σε κιλά.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, αρχικά θα είμαστε ειλικρινής μαζί σας: Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγα πράγματα μπορείτε να κάνετε για να δείτε θεματική διαφορά στο σώμα σας. Όμως, με την κατάλληλη καθημερινή προπόνηση και κυρίως περιορισμό των θερμίδων στη διατροφή σας, μπορείτε να έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Παρακάτω ετοιμάσαμε μια τέτοια προπόνηση, με έμφαση στο κάψιμο λίπους, αλλά και την μυϊκή ενδυνάμωση. Ξεκινάτε με δέκα λεπτά χαλαρό τρέξιμο, ίσα- ίσα για να ανέβει η θερμοκρασία του σώματός σας, και αυτές εδώ τις «προθερμαντικές» ασκήσεις.

Συνεχίζετε εκτελώντας κάθε άσκηση για 45 δευτερόλεπτα με διάλειμμα 15 δευτερολέπτων για την επόμενη. Όταν τις ολοκληρώσετε όλες, κάνετε διάλειμμα ένα λεπτό και μετά ξανά από την αρχή, επαναλαμβάνοντας τον «κύκλο» άλλες δύο φορές.

Για κάθε μέρα της εβδομάδας, θα κάνετε εναλλάξ την πρώτη και την δεύτερη προπόνηση. Σημειώστε ότι οι παρακάτω ασκήσεις γίνονται χωρίς εξοπλισμό, επομένως μπορείτε να κάνετε την προπόνηση οπουδήποτε θελήσετε.

Μέρα 1η:
* Squat με το βάρος του σώματος
* Προβολές
Mountain Climber
Flutter Kicks 
Bicycle Crunches

Μέρα 2η:
* Έλξεις σε δύο καρέκλες
* Pushups (αν δεν μπορείτε «αντρικά» κάντε με γόνατα)
* Βυθίσεις τρικεφάλων σε καρέκλα. https://www.youtube.com/watch?v=6kALZikXxLc
* Πλάγια σανίδα με στροφή https://www.youtube.com/watch?v=4k017syWyKs
* Κάθισμα με πλάτη στον τοίχο https://www.youtube.com/watch?v=y-wV4Venusw

Μετά το πέρας της κάθε προπόνησης, κάνετε διατάσεις για όλο το σώμα (δείτε μερικές εδώ) και αν θέλετε να «κάψετε» ακόμα περισσότερες θερμίδες, μπορείτε να βγείτε για ένα χαλαρό τρέξιμο στο κοντινότερο άλσος/γήπεδο για 30-40 λεπτά.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v