Δύο πρεμιέρες της Opel στην Αυτοκίνηση 2014

H 5η γενιά Corsa, και η εμφάνιση του Adam Rocks αποτελούν τις "εκπλήξεις" που επιφυλάσσει στο ελληνικό κοινό η Opel στην έκθεση Αυτοκίνηση 2014.
Δύο πρεμιέρες της Opel στην Αυτοκίνηση 2014
του Σπύρου Ρέκκα

Με δύο πανελλαδικές πρεμιέρες και ποικίλες ακόμα ενδιαφέρουσες προτάσεις συμμετέχει φέτος η Opel στην έκθεση Αυτοκίνηση 2014 (25 Οκτ. – 2 Νοε.) στο Στάδιο Ξιφασκίας, πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Αθηνών. Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην 5η γενιά Corsa, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά το πρόσφατο ντεμπούτο του στο Παρισινό Σαλόνι αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και η άλλη πανελλαδική πρεμιέρα, και συγκεκριμένα του τολμηρού Adam Rocks, το οποίο ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες επιστρατεύοντας τη γοητεία του ανοιχτού αυτοκινήτου. Το Astra δίνει το "παρών" με τη μορφή της έκδοσης Dream με πλούσιο εξοπλισμό και τιμή από 17.800 ευρώ. Το δημοφιλές SUV Opel Mokka και η ναυαρχίδα της μάρκας, Opel Insignia θα αποτελέσουν δύο ακόμα ξεχωριστές παρουσίες στο περίπτερο της Opel.

Το Opel Corsa είναι πλέον καθιερωμένο bestseller: με τέσσερις γενιές στην 32χρονη ιστορία του, αριθμεί πωλήσεις σχεδόν 12 εκατομμυρίων σε όλη την Ευρώπη. Μαζί με το Astra, είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Opel, με αναλογία πάνω από το ένα τέταρτο των πωλήσεων της εταιρίας κάθε χρόνο.

Η κομψή, πέμπτη γενιά Corsa διαθέτει φρέσκια εμφάνιση και προσφέρει μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία με νέο πλαίσιο και βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης. Συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογική ακρίβεια με συναισθηματική σχεδίαση, εξαιρετική συνδεσιμότητα και μία άριστη σχέση τιμής/επιδόσεων. Η νέα γενιά βενζινοκινητήρων και οι εκτενώς ανανεωμένοι turbo diesel διασφαλίζουν νέα επίπεδα άνεσης, κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Κάτω από το καπό του νέου Corsa είναι ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel. Αυτή η υπερσύγχρονη, λιλιπούτεια κινητήρια μονάδα που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Opel ADAM και σχεδιάστηκε εξ αρχής από λευκό φύλλο χαρτί θέτει νέα πρότυπα NVH στην κατηγορία (λόγω μειωμένων θορύβων, κραδασμών και τριγμών) και προσφέρει κορυφαία οδηγική άνεση.

Το νέο Corsa λανσάρει νέα αισθητική εσωτερικού που προάγει την εικόνα υψηλής ποιότητας και ευρυχωρίας, πλαισιωμένη από την τεχνολογία infotainment IntelliLink και σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων, (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αυξάνει την οδηγική ασφάλεια.

Για περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας, η νέα γενιά Corsa μπορεί να εφοδιάζεται με σύστημα φωτισμού Bi-Xenon που περιλαμβάνει λειτουργία φωτισμού στροφών.

Το νέο Opel Adam Rocks είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, με στυλ και άποψη, που αγαπά την περιπέτεια και προσφέρει την οδηγική απόλαυση ανοιχτού μοντέλου. Οι σχεδιαστές της Opel δημιούργησαν νέα σχεδιαστικά στοιχεία, διάκοσμο και ταπετσαρίες καθισμάτων όλα μοναδικά για το Adam Rocks που, μαζί με την στάνταρ υφασμάτινη οροφή Swing Top, συντελούν στην ιδιαίτερη γοητεία του.

Το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας lifestyle αυτοκινήτων πόλης της Opel αντλεί ισχύ από ένα νέο κινητήρα 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Αυτή η high-tech λιλιπούτεια μονάδα ήδη πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 και ανεβάζει τον πήχη στην πολιτισμένη λειτουργία των τρικύλινδρων κινητήρων με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβων και κραδασμών και κορυφαία άνεση. Το προηγμένο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel είναι γρήγορο και εύχρηστο και ενσωματώνει τα smartphones στο cockpit του Rocks σε προσιτή τιμή.

Από τότε που η Opel λανσάρισε το Mokka σχεδόν πριν από δύο χρόνια, το πρωτοποριακό SUV γνωρίζει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Με πωλήσεις που υπερβαίνουν τις 275.000 μονάδες, αυτό το μοντέλο που έχει αναδειχτεί δύο φορές ‘AWD Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ είναι bestseller στην κατηγορία του και στην Opel. Τώρα το Mokka ετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα περισσότερη οδηγική απόλαυση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v