HIIT video: Κάψτε λίπος… διαλειμματικά

Κάψιμο λίπους και μυϊκή ενδυνάμωση σε δεκαπέντε μόλις λεπτά; Ο personal trainer Πάνος Μπαλατσινός και η web tv του In2life μας δείχνουν πώς μέσα από μία ολιγόλεπτη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης. Δείτε το βίντεο.
HIIT video: Κάψτε λίπος… διαλειμματικά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η περίοδος των εορτών πλησιάζει και μαζί της έρχονται οι διατροφικοί πειρασμοί. Λαχταριστοί μπουφέδες, τραπέζια σε φίλους, δίπλες, μελομακάρονα, αλκοόλ και το μενού δεν έχει… τέλος. Σε προηγούμενο άρθρο σας αναλύσαμε πως μπορείτε να «προστατέψετε» την σιλουέτα σας στις γιορτές, τρώγοντας έξυπνα και κάνοντας σωστές επιλογές στο εορταστικό τραπέζι. Αυτή την φορά, θα σας δείξουμε τον… σύντομο δρόμο προς την καύση λίπους, έτσι ώστε να απαλλαχτείτε από τις τύψεις που πιθανώς να συνοδέψουν την κατανάλωση ενός θερμιδοφόρου γεύματος.

Η προπόνηση που θα παρακολουθήσετε βασίζεται στα πρότυπα της HIIT (διαλλειματική προπόνηση υψηλής έντασης, διαβάστε περισσότερα εδώ) και μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χρησιμοποιώντας ένα ελλειπτικό μηχάνημα, ένα ζευγάρι αλτήρες και μια gym bag. Διαρκεί δεκαπέντε λεπτά και περιλαμβάνει δύο γύρους ασκήσεων, τους οποίους όμως μπορείτε να επαναλάβετε ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, αυξάνοντας την διάρκειά της προπόνησης και παράλληλα μεγιστοποιώντας την καύση λίπους τόσο πριν όσο και μετά το τέλος της.

Tip: Αν έχετε προγραμματίσει ένα «λουκούλειο» γεύμα μέσα στην ημέρα, μπορείτε να ελαττώσετε το ποσοστό των θερμίδων που θα μετατραπούν σε λίπος, κάνοντας την παρακάτω προπόνηση (ή μια παρατεταμένη εκδοχή της με τέσσερεις κύκλους) μία με δύο ώρες πριν το… επίμαχο γεύμα.

Όπως και με κάθε μορφή άσκησης, έτσι και στην περίπτωση της HIIT, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν καρδιολόγο αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, ενώ συνιστούμε την αγορά ενός καρδιοσυχνόμετρου (ζητήστε το από καταστήματα με είδη άσκησης) έτσι ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των παλμών σας κατά την διάρκειά της. Σε κάθε περίπτωση, οι καρδιακοί σας παλμοί κατά την προπόνηση δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν το 70% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας. Για να το υπολογίσετε αφαιρέστε την ηλικία σας από το 220 και ύστερα πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 0.7. Αν για παράδειγμα είστε 30 χρονών, 220 – 30 = 190 x 0.7 = 133 παλμοί/ λεπτό.

Δείτε το βίντεο:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v