Pilates: «Powerhouse» ενδυνάμωση στο σπίτι

O Pilates Instructor Νίκος Φλοράκης και η web Tv του In2life, φέρνουν την διάσημη μέθοδο Pilates στο σπίτι και σας παρουσιάζουν μια 20λεπτη ρουτίνα ασκήσεων για ενδυνάμωση του “Powerhouse”, δηλαδή των κοιλιακών και των ραχιαίων. Δείτε το αναλυτικό βίντεο.
Pilates: «Powerhouse» ενδυνάμωση στο σπίτι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

"The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power."

Joseph Η. Pilates, 1939


Ανεπτυγμένη πριν από περίπου 70 χρόνια στην Αμερική από τον Joseph Η. Pilates, η ευρύτατα διαδεδομένη και στην Ευρώπη δημοφιλής μέθοδος Pilates, αποτελεί έναν ποιοτικό και ολοκληρωμένο τρόπο άσκησης. Πρόκειται για ένα σύνολο ισομετρικών ασκήσεων, οι οποίες δημιουργήθηκαν –στο αρχικό τους στάδιο- ως τεχνικές αποκατάστασης των τραυματισμένων αθλητών.

Οι ρουτίνες του Pilates ακολουθούν ένα σύστημα εξάσκησης, με τη χρήση στρώματος γυμναστικής, ή άλλων, εύχρηστων οργάνων (μπάλες, ειδικά όργανα για stretching), που σκοπό έχουν να δυναμώσουν το σώμα ομοιόμορφα, δίνοντας κυρίως έμφαση στο Powerhouse, δηλαδή όλους τους μύες του «κέντρου» του σώματός μας (πλάτη, κοιλιακούς, ραχιαίους). Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Pilates, κατακτώντας τον έλεγχο του σώματος, μέσα από το κέντρο, μπορούμε να ελέγξουμε και τα πάντα στην ζωή μας.

Οι συνολικά 500 περίπου ασκήσεις της μεθόδου, στις οποίες εκτός από το σώμα συμμετέχει και το μυαλό του ασκούμενου, βασίζονται σε δέκα αξίες: Xαλάρωση, Συγκέντρωση, Aναπνοή, Eυθυγράμμιση, Συνειδητοποίηση του κέντρου, Έλεγχος, Aκρίβεια, Συνεχής (κυκλική) ροή των κινήσεων και Aντοχή.

Με την βοήθεια του Pilates Instructor Νίκου Φλωράκη και της Web Tv του In2life, φτιάξαμε ένα κατατοπιστικό βίντεο για αρχάριους, με βασικές ασκήσεις Pilates που μπορούν να γίνουν σε στρώμα οπουδήποτε και οι οποίες εστιάζουν στην ενδυνάμωση του κορμού σας.

Δείτε το βίντεο:






Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v