Vinyasa Yoga: Ευεξία και ενδυνάμωση στο σπίτι

Εναρμονίστε ψυχή και σώμα και νιώστε την ευεξία της Yoga βήμα προς βήμα – ή καλύτερα στάση προς στάση – στο σπίτι, με την βοήθεια του Yoga Instructor Νίκου Φλωράκη και της Web Tv του In2life. Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο.
Vinyasa Yoga: Ευεξία και ενδυνάμωση στο σπίτι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δύναμη; Ψυχική και σωματική ευεξία; Εναρμόνιση σώματος και πνεύματος; Ευλυγισία; Διαλογισμός; Η μήπως όλα τα παραπάνω; Οι λόγοι για να ασχοληθεί κάποιος με την Yoga είναι αρκετοί και εξαρτώνται άμεσα από τον ίδιο τον ασκούμενο και τους στόχους του. Έχοντας πίσω της μια ιστορία περίπου τριών χιλιάδων χρόνων, η παγκοσμίως διαδεδομένη μέθοδος τηςYoga αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο φυσικών, ψυχικών και διατροφικών δραστηριοτήτων, στο οποίο όπως λένε αυτοί που ξέρουν απώτερoς στόχος είναι η ένωση του ανθρώπου με μια ανώτερη δύναμη.

Πρόκειται για μία άκρως αποτελεσματική μορφή σωματικής και – κατ’ επέκταση - πνευματικής άσκησης, η οποία δεν έχει όριο εξέλιξης, ούτε τελικό στάδιο. Μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο, ο ασκούμενος κατανοεί καλύτερα τις στάσεις, βελτιώνει την τεχνική του σε αυτές και, αν ο ίδιος θελήσει, κάνει πλέον την γιόγκα τρόπο ζωής και σκέψης. Στα θετικά της Yoga μπορούμε επίσης να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι μπορεί να γίνει πρακτικά σε οποιονδήποτε χώρο νιώθουμε άνετα. Στον κήπο, στην παραλία και φυσικά μέσα στο σπίτι.

Με την βοήθεια του Yoga Instructor Νίκου Φλωράκη και της Web Tv του In2life σχεδιάσαμε και σας παρουσιάζουμε μια εικοσάλεπτη ρουτίνα εισαγωγής στην Vinyasa, μια μορφή Yoga που βασίζεται στον συγχρονισμό αναπνοής με κίνηση και θεωρείται από τις πιο δυναμικές. Κατά την διάρκεια της ρουτίνας ενεργοποιείται ο αερόβιος μηχανισμός του σώματος με την συνεχόμενη κίνηση, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και μυϊκή ενδυνάμωση. Το αποτέλεσμα είναι μετά το πέρας της ακολουθίας των στάσεων να νιώσετε μεγαλύτερη ευεξία και χαλάρωση.

Η ρουτίνα αφορά κυρίως αρχάριους ασκούμενους, αλλά εμπεριέχει και ορισμένες προχωρημένες παραλλαγές στάσεων, στις οποίες μπορείτε να «μπείτε» αν και εφ’ όσον νιώθετε άνετα αυξάνοντας έτσι την δυσκολία της προπόνησης.

Χαλαρώστε λοιπόν, και δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v