Personal Training Studios: Άσκηση στα μέτρα σας

Κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε βάρος των απλών γυμναστηρίων, προσφέροντας εξατομικευμένη και αποτελεσματική προπόνηση στον πελάτη- με το αζημίωτο. Βρίσκουμε τα Personal training studios της Αθήνας και μαθαίνουμε πόσο κοστίζουν οι "πριβέ" προπονήσεις.
Personal Training Studios: Άσκηση στα μέτρα σας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν αυτές τις ατελείωτες ώρες που σπαταλάτε στο γυμναστήριο τις αξιοποιείτε πραγματικά φτάνοντας στον επιθυμητό σας στόχο; Ας μην κρυβόμαστε, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιεί το γυμναστήριο ως έναν χώρο δημοσίων σχέσεων. Θα κάνει τις γνωριμίες του, θα μιλήσει στο κινητό, πιθανότατα θα κάτσει και με τις ώρες στο μηχάνημα των κοιλιακών ατενίζοντας το μέλλον ή μάλλον... τον απέναντι τοίχο με τους αλτήρες. Πιθανότατα και το καλλίγραμμο σώμα του γυμναστή ή της γυμνάστριας που κάθεται απέναντι, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν προκλητικό. Αν οι παραπάνω εικόνες σας θυμίζουν τον εαυτό σας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να νιώσετε άσχημα. Συμβαίνει με όλους.

Κανείς δεν μπορεί να αποδώσει στο 100% των δυνατοτήτων του στο γυμναστήριο, αν δεν έχει μια κάποιας μορφής "επιτήρηση" από εξειδικευμένο γυμναστή ή γυμνάστρια. Λίγο το κινητό, λίγο η κουβέντα με κάποιον γνωστό ή φίλο και η προπόνηση πήγε περίπατο (μαζί με την μηνιαία συνδρομή που συνήθως πάει στράφι). Για να μην αναφέρουμε φυσικά την -δικαιολογημένη- αδιαφορία των γυμναστών που όπως είναι αναμενόμενο δεν δύνανται να είναι πάνω από τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, με αποτέλεσμα οι ασκήσεις να γίνονται λάθος και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού.

Στην κατάσταση αυτή στηρίζονται τα personal training studios, τα οποία ξεκίνησαν από την Αμερική και κατάφεραν με εξειδικευμένους γυμναστές αυτό που αδυνατούσαν να επιτύχουν οι πελάτες μόνοι τους στο γυμναστήριο: αποτελεσματική άσκηση, μέγιστο αποτέλεσμα, ελάχιστος χρόνος. Tα πλεονεκτήματα του Personal Training τα είδαμε αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο, μιλώντας απευθείας με τους ειδικούς. Τώρα ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στους χώρους στους οποίους μπορείτε να γυμναστείτε υπό την επίβλεψη ενός προσωπικού γυμναστή που θα σας αναλάβει εξ'ολοκλήρου προσαρμόζοντας την προπόνηση στα... μέτρα σας.

Base Training Studio
Ολοκαίνουργιο personal training studio στην Νέα Σμύρνη από τον εξειδικευμένο και καταξιωμένο στον χώρο κ. Πάνο Μπαλατσινό. Βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου και είναι πλήρως εξοπλισμένο με ολοκαίνουργια λειτουργικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας της StarTrac, καθώς και διαδρόμους, πλατφόρμα δόνησης και ο,τι ακόμα θα χρειαστείτε για μια αποτελεσματική και υψηλού επιπέδου άσκηση στοχευμένη στις δικές σας ξεχωριστές απαιτήσεις. Στόχος του εξειδικευμένου προσωπικού είναι η επίτευξη των στόχων του ασκούμενου σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα, με γυμναστική υψηλού επιπέδου και φυσικά ή πλήρης πρόληψη τραυματισμών. Ανεξαρτήτως ηλικίας ή εξοικείωσης με την σωματική άσκηση θα γίνει εξέταση του ιατρικού σας ιστορικού, αλλά και πιθανών μυοσκελετικών προβλημάτων (για αυτά ακριβώς τα προβλήματα υπάρχει και συνεργασία του στούντιο με φυσιοθεραπευτικό κέντρο), έτσι ώστε να γίνει πλήρη προσαρμογή του ασκησιολογίου στις προσωπικές σας ανάγκες και σωματικές ιδιοτροπίες (σκολίωση, κύφωση κτλ.) που πιθανόν να υπάρχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

 Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνετε εργομετρικά τεστ, για να προσδιοριστεί η αερόβια και αναερόβια ικανότητά σας, η μυϊκή σας μάζα, ο βασικός μεταβολισμός σας, αλλά και η πρόοδός σας από την μέρα που μπήκατε στο πρόγραμμα των προπονήσεων. Τέλος, στο στούντιο γίνεται και βιομηχανική ανάλυση κίνησης, δηλαδή μετρήσεις που έχουν να κάνουν με τα οστά, την ελαστικότητα των μυών σας, τις κινητικές σας δυνατότητες κτλ.. Οι τιμή ανά προπόνηση είναι 10€ και οι προπονήσεις διαρκούν συνήθως 40 με 60 λεπτά.  Base Training Studio, Ελ. Βενιζέλου 105 Νέα Σμύρνη. Τηλέφωνο 2103970790 και 6974839021. Mail: [email protected]  (Προσεχώς θα υπάρξουν και νέα στούντιο personal training από τον ίδιο trainer σε Παγκράτι και Γλυφάδα.)

Living Room Εxclusive Private Wellbeing Center

Με στόχο να κάνει τον πελάτη να νιώσει σαν να βρίσκεται στο σαλόνι του, το Living room training studio δημιουργήθηκε για να προσφέρει μεθόδους, τρόπους και λύσεις στο τομέα της άσκησης, συνδυάζοντας υψηλά επιστημονικά δεδομένα, τεχνολογία αιχμής και προσωπική ενασχόληση με τον κάθε ασκούμενο. Πριν ξεκινήσετε τις προπονήσεις στο studio θα σας γίνουν κάποιες εξετάσεις. Θα ελεγχτεί το ιατρικό σας ιστορικό, το ιστορικό φυσικής δραστηριότητας, θα γίνει ανάλυση της σωματικής σας σύστασης, ανεύρεση του επιπέδου φυσικής κατάστασης, του επιπέδου ευλυγισίας κι ευκαμψίας, του βαθμού μυϊκής δύναμης και αντοχής, του επιπέδου συγκέντρωσης και θα εξεταστεί εάν έχετε οποιαδήποτε παρέκκλιση ή πόνο στη σπονδυλική στήλη ή σε άλλες αρθρώσεις. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται έλεγχος για να επαναπροσδιοριστεί το προπονητικό σας πρόγραμμα, με εργαλείο το LivingRoom Training System. Στο personal training το στούντιο ενσωματώνει το μηχάνημα Vacu που συνδυάζει την αερόβια άσκηση και την υποπίεση διεγείροντας την κυκλοφορία της λέμφου και αυξάνοντας την λιποδιάλυση και το Amd (Accelerate Metabolism Device) μια συσκευή που ενισχύει τον βασικό μεταβολισμό. Τέλος, έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε την φυσική σας κατάσταση, το ποσοστό λίπους και μυϊκής μάζας στο σώμα σας, καθώς και τον μεταβολισμό σας. Οι προπονήσεις στο Living Room χωρίζονται σε μισάωρα, με το πακέτο των 25 μισάωρων να κοστίζει 325€. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες που προαναφέραμε. LivingRoom WellBeing Center Λ. Βουλιαγμένης 98, Γλυφάδα. Τηλ.: 210 96 00 646.


Science Place

Πρόκειται για ένα κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες personal training και έχει δύο στούντιο σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη. Εκτός από την εξατομικευμένη εκγύμναση στους χώρους του στούντιο από εξειδικευμένους γυμναστές, θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε και ορισμένες εξετάσεις που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αρκετά πράγματα όσον αφορά τις αθλητικές σας επιδόσεις. Μπορείτε να κάνετε ανάλυση σύστασης σώματος (ελεύθερο λίπος, μυικός ιστός, λιπώδης ιστός) και έπειτα να προχωρήσετε με τα ειδικά προγράμματα προπόνησης με στόχο την μυϊκή ενδυνάμωση και υπετροφία καθώς και την βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων. Υποστηρίζονται επίσης εξειδικευμένα προγράμματα για την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στις εργομετρικές εξετάσεις που θα κάνετε θα προσδιορισετε την μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (δείκτης αερόβια ικανότητας και αντοχής), τον δείκτη κόπωσης αναερόβιου έργου, την αλτικότητα, την δύναμη και την εκρηκτικότητα, τον βασικό μεταβολικό σας ρυθμό (δηλαδή πόσες θερμίδες καίτε όταν κάθεστε) και πολλούς ακόμα δείκτε που πιθανότατα να μην γνωρίζατε κάν την υπάρξή τους. Επίσης έχετε την δυνατότητα να κάνετε πλήρη βιοχημικό έλεγχο (αίμα & ούρα), προσαρμόζοντας έτσι το προπονητικό πρόγραμμα αποκλειστικά και μόνο στις προσωπικές σας ανάγκες και δυνατότητες. Τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε μπορείτε να τσεκάρετε ακόμα και τα... γονίδιά σας, για να δείτε κατά πόσον αυτά λειτουργούν σωστά. Συγκεκριμένα το Dio1 που ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς, την IgF-1 υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την σωματική διάπλαση, το Mtc-1 που απομακρύνει το γαλακτικό οξύ από τους μυς και πολλά ακόμα γονίδια που συνδέονται άμεσα με τον μεταβολισμό και την άσκηση. Η προπόνηση στο Science Place θα σας κοστίσει 40€ την ώρα. Γλυφάδα, Κύπρου 59 και Νέα Σμύρνη Ελ. Βενιζέλου 124 και Μηδείας. Τηλ. 2108986686.

Threesixty Personal Training Studio

Το στούντιο στο Χαλάνδρι με υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Αντωνίου προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από προπονήσεις κάθε είδους με... personal χαρακτήρα. Περάστε 30 λεπτά πάνω στην πλατφόρμα δόνησης με σωστή καθοδήγηση από εξειδικευμένους προπονητές, γνωρίστε την αποτελεσματική προπόνηση indoor cycling- για την οποία σας μιλήσαμε και παλαιότερα εδώ- με το στατικό εργόμετρο ποδηλασίας (40 λεπτά, δύο φορές την βδομάδα) και βάλτε το Bosu στην καθημερινή σας άσκηση. Πρόκειται για έναν τρόπο εκγύμνασης που γίνεται με την χρήση ειδικής μπάλας σε ασταθές περιβάλλον και βελτιώνει κατά πολύ την στάση του σώματος, αυξάνοντας παραλληλα την μυϊκότητα σε όλες τις μυϊκές ομάδες. Για περαιτέρω μυϊκή ενδυνάμωση, μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που συνδυάζει την πλατφόρμα δόνηση με τα ελεύθερα βάρη. Η εναλλαγή των ασκήσεων της κάθετης δόνησης και με τα ελεύθερα βάρη κατά την διάρκεια του προγράμματος δίνει στο σώμα του ακουσμένου τον μυϊκό τόνο που χρειάζεται για την ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Τέλος, με το πρόγραμμα 360 A.C Workout, συνδυάζεται η πλατφόρμα δόνησης και το εργόμετρο spinning. Με μικρό διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις και συνεχείς εναλλαγές θα αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι τον μεταβολισμό σας.  Αν θέλετε τώρα κάτι πιο πολύπλοκο, μπορείτε να συνδυάσετε τρεις διαφορετικές μεθόδους προπόνησης με το Three Sixty Combo, κάνοντας ασκήσεις στην πλατφόρμα δόνησης, ελεύθερα βάρη και στο τέλος αερόβιο πρόγραμμα Spinning (indoor cycling). To συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργοποιεί όλο το μυϊκό σύστημα επιταχύνοντας έτσι τις καύσεις. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 45 λεπτά και η προτεινόμενη συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα. Στο Threesixty studio η μία επίσκεψη κοστίζει 20€, το πακέτο των 12 επισκέψεων 180€, ενώ τα πακέτα των 37 και 72 επισκέψεων 480€ και 750€ αντίστοιχα. Τέλος, το ετήσιο πακέτο θα σας κοστίσει 1200€. Three Sixty. Εμπορικό Κέντρο Platon plaza, Πλάτωνος 7, Χαλάνδρι. Τηλ. 2106857770.

Air Power Fitness Club

Σε ένα άνετο χώρο στο Κολωνάκι το προπονητικό team του Airpower έχει ως στόχο την μυϊκή ενδυνάμωση του πελάτη, μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων που βασίζονται στην προπόνηση δόνησης (power plate air), την προπόνηση ευλυγισίας, το μασάζ, την αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων και την χαλάρωσή σας. Υπάρχει επίσης ειδική μεταχείρηση για άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδες και γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Η κάθε περίπτωση ασκούμενου παρακολουθείται ξεχωριστά με βάση την ιδιαιτερότητα και τον στόχο του, έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος του στούντιο όπως μας τονίζουν και οι υπεύθυνοι είναι η μείωση του στρες και της αδρεναλίνης, η αύξηση της ενδορφίνης που σχετίζεται με την ευεξία και η διέγερση της αυξητικής ορμόνης, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι προπονήσεις στο στούντιο βασίζονται στο σύστημα Life Performance, το οποίο περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα personal training σε συνδυασμό με ειδικό διατροφικό πρόγραμμα. Εκτός από το personal training και τις συνεδρίες δόνησης, στο στούντιο γίνονται και προγράμματα pilates, καθώς και μασάζ. Το πακέτο των 10 επισκέψεων κοστίζει 600€ ενώ το πακέτο των 20 επισκέψεων 1000€. Οι προπονήσεις διαρκούν μία ώρα. Air Power Fitness Club, Σουηδίας 70 Κολωνάκι. Τηλ. 210 72 40 222.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v