Πώς θα φτιάξεις τέλειες σπιτικές μάσκες προσώπου

Απλούστατες συνταγές για να φτιάξετε εύκολα και (κυρίως) οικονομικά θαυματουργές μάσκες που θα κάνουν το δέρμα σας να ακτινοβολεί.
Πώς θα φτιάξεις τέλειες σπιτικές μάσκες προσώπου
Για βαθιά ενυδάτωση: Μάσκα με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι

Συστατικά:
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (πλήρες)
2-3 σταγόνες φυσικός χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Σε ένα μπολάκι προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέστε 2 με 3 σταγόνες φυσικό χυμό λεμονιού. Τέλος προσθέστε μια κουταλιά μέλι και ανακατέψτε καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ενάντια στην ακμή: Μάσκα Μήλου

Συστατικά:
1 μήλο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Βράζετε το μήλο, και έπειτα το περνάτε από το μπλέντερ για να γίνει πολτός. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά, και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Ενάντια στη λιπαρότητα: Μάσκα με άργιλο και κρέμα γάλακτος

Συστατικά:
1 κουταλιά πράσινο άργιλο σε σκόνη (τον βρίσκετε στα φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, όπως εδώ
1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνετε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήνετε το να δράσει για 20' λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Ο άργιλος βοηθά στον καθαρισμό και την απαλλαγή από το σμήγμα. Η κρέμα γάλακτος έχει μαλακτικές ιδιότητες και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και Ε.

Για λάμψη και αναζωογόνηση: Μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Συστατικά:
1/4 αβοκάντο
1 κουτ. του γλυκού Μέλι
2 κουτ. του γλυκού Ζωντανό γιαούρτι
Δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού

Λιώστε το αβοκάντο με ένα πηρούνι και προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μέλι και 2 κουταλάκια γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε πάλι και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Απλώστε τη μάσκα σε ένα λεπτό στρώμα σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε να δράσει για δέκα λεπτά, και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v