Τριχόπτωση: Οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου;

Αμερικάνοι ερευνητές διαπίστωσαν πως η τριχόπτωση ενδέχεται να σχετίζεται με την έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό.
Τριχόπτωση: Οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου;
Έρευνες επί ερευνών έχουν προσπαθήσει να δώσουν απαντήσεις στο προαιώνιο ερώτημα «γιατί οι άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους;». Τελευταία εξέλιξη στον συγκεκριμένο τομέα είναι αμερικανική έρευνα που υποστηρίζει πως για την τριχόπτωση ενδέχεται να φταίει και η έλλειψη σιδήρου.

Οι ερευνητές, από την Κλινική Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν μια αναδρομική μελέτη, πράγμα που σημαίνει ότι εξέτασαν τα δεδομένα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, και κατέληξαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην τριχόπτωση και στα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν εστίασε στην ανδρική τριχόπτωση –οι μελετητές τονίζουν πως η έλλειψη σιδήρου συνδέεται με την τριχόπτωση τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Η σχέση αυτή, μάλιστα, διαπιστώνεται ακόμα και σε περιπτώσεις που η έλλειψη σιδήρου δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλεί αναιμία.

Η συσχέτιση ανάμεσα στην έλλειψη σιδήρου και την τριχόπτωση χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί, ενώ οι ερευνητές προειδοποιούν πως το να λαμβάνουμε μόνοι μας συμπληρώματα σιδήρου –για να καταπολεμήσουμε, ας πούμε, την τριχόπτωση– μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v