ΕΥΕΞΙΑΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την ευαίσθητη περιοχή

Καταρρίπτουμε μύθους και ξεκαθαρίζουμε γεγονότα για την υγιεινή, την ανατομία και το περιβόητο σημείο G.

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την ευαίσθητη περιοχή

Κανείς ποτέ δεν τα ξέρει όλα –ειδικά όταν μιλάμε για θέματα (ημι)ταμπού, που δεν συζητιούνται παρά τα τελευταία λίγα χρόνια, με αποτέλεσμα να επικρατούν μύθοι και παρανοήσεις γύρω τους. Ιδού δέκα πράγματα που (στοιχηματίζουμε) δεν ξέρατε για την ευαίσθητη περιοχή.

Ο κόλπος διαστέλλεται κατά τη διάρκεια του σεξ. Για την ακρίβεια, όταν η γυναίκα ερεθίζεται, ο κόλπος μπορεί να φτάσει μέχρι και το διπλάσιο του μεγέθους του, προκειμένου να διευκολυνθεί η διείσδυση.

Η φύση έχει προβλέψει προειδοποιητικά σημάδια για τις γόνιμες ημέρες. Τα υγρά του κόλπου αυξάνονται την ημέρα της ωορρηξίας (η οποία, σε έναν κύκλο 28 ημερών, είναι συνήθως η 14η μέρα, αρχίζοντας το μέτρημα από την πρώτη μέρα της προηγούμενης περιόδου). Με αυτόν τον τρόπο, οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά μπορούν να ξέρουν ποια είναι η καλύτερη μέρα για να κάνουν σεξ –ή αντίστοιχα για να το αποφύγουν, αν δεν θέλουν.

Το «φυσικό λιπαντικό» που διευκολύνει τη διείσδυση είναι αποτέλεσμα μεγάλης συγκέντρωσης αίματος στα γεννητικά όργανα όταν η γυναίκα ερεθίζεται. Η ποσότητά του, όμως, ενίοτε και η παραγωγή του επηρεάζεται εύκολα από παράγοντες όπως η αντισύλληψη, κάποια αντιαλλεργικά φάρμακα, ο θηλασμός και η εμμηνόπαυση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απολύτως φυσιολογικό να χρησιμοποιείται λιπαντικό του εμπορίου.

Το ηβικό τρίχωμα λειτουργεί σαν ασπίδα ανάμεσα στα γεννητικά όργανα και τον… έξω κόσμο: Μειώνει την τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ, και προστατεύει από μολύνσεις και λοιμώξεις του δέρματος στην επίμαχη περιοχή.

Για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, απαραίτητος είναι μόνο ο καθημερινός εξωτερικός καθαρισμός (κατά τη διάρκεια του ντους) με ένα ειδικό σαπούνι με ελαφρώς όξινο pH, όπως το Lactacyd. Οι κολπικές πλύσεις διαταράσσουν την ισορροπία του κόλπου, ο οποίος είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο σύστημα, και πρέπει να αποφεύγονται.

Κόντρα στον ευρύτατα διαδεδομένο μύθο, το μέγεθος του κόλπου δεν αλλάζει αν μια γυναίκα κάνει παιδιά. Το απέδειξε αυτή εδώ η έρευνα, το 1996. 

Και, κόντρα σε έναν άλλο ευρύτατα διαδεδομένο μύθο, δεν γεννιούνται όλες οι γυναίκες με παρθενικό υμένα. Επίσης, ο παρθενικός υμένας «κυκλοφορεί» σε διάφορες διαστάσεις και επίπεδα ανθεκτικότητας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σπάσει χωρίς σεξουαλική επαφή (μετά από έντονη άσκηση π.χ.) ή, αντίθετα, να μη σπάσει και ποτέ.

Από ένα σημείο και πέρα, το ηβικό τρίχωμα σταματά να μακραίνει. Είναι, με άλλα λόγια, μύθος πως αν δεν τις τριμάρετε, οι τρίχες του εφηβαίου μπορούν να φτάσουν… στους μηρούς.

Δεν γίνεται να, εχμ, «χάσεις» κάτι εκεί μέσα. Υπάρχει στο βάθος ένα τοίχωμα που θα εμποδίσει, π.χ., το προφυλακτικό ή το ταμπόν που «κόλλησε» να κινηθεί προς το υπόλοιπο σώμα. Και οι γυναικολόγοι είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι να αφαιρούν λιγότερο ή περισσότερο περίεργα αντικείμενα από τον κόλπο –αν ω μη γένοιτο συμβεί και σε εσάς, μην ντρέπεστε, δεν είστε καθόλου οι πρώτοι.

Το περιλάλητο σημείο G είναι πιθανό, τελικά, να μην υπάρχει. Οι πρόσφατες έρευνες συγκλίνουν ότι αυτό που λέμε «κολπικός οργασμός» ή οργασμός του σημείου G είναι πιθανότατα αποτέλεσμα της ταυτόχρονης διέγερσης της κλειτορίδας, της ουρήθρας και του μπροστινού τοιχώματος του κόλπου –και τα τρία μαζί αποτελούν το λεγόμενο «κλειτουρηθροκολπικό σύστημα», που δεν είναι ένα σημείο, αλλά ένα σύνολο σημείων.SPONSORED LINKS

"Ο Απρίλης είναι ο πιο σκληρός μήνας…"

T. S. Eliot, 1888-1965, Βρετανός ποιητής, Νόμπελ 1948

  • 1788 - Πυρκαγιά καταστρέφει 856 κτήρια στη Νέα Ορλεάνη μετατρέποντας σε ερείπια το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
    1963 - Κλείνει η φυλακή του Αλκατράζ, που βρίσκεται σε ένα νησί ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο.
    1999 - Οι Μπερτράν Πικάρ και Μπράιαν Τζόουνς γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι, που κάνουν το γύρο της Γης με αερόστατο.
    2003 - Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

© 2002-2018 MEDIA2DAY