Τι κούρεμα μου ταιριάζει;

Οκτώ διαφορετικά κουρέματα, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.
Τι κούρεμα μου ταιριάζει;
Θέλετε να αλλάξετε κούρεμα, και μαζί με αυτό στυλ και διάθεση, αλλά διστάζετε να πειραματιστείτε, μην αποβούν τα αποτελέσματα καταστροφικά; Εμείς είμαστε εδώ. Με την βοήθεια του In Style φτιάχνουμε έναν μίνι οδηγό με τα καλύτερα κουρέματα για κάθε σχήμα προσώπου.

Το πρόσωπο: Στρογγυλό
Το κούρεμα: Κοντό



Οι έντονες «μύτες» σε αυτό το κούρεμα προσθέτουν ύψος, μακραίνουν το πρόσωπο και τονίζουν τα μάτια. Λειτουργεί τέλεια σε ίσια και κυματιστά μαλλιά –αν έχετε μπούκλες, ούτε που να το σκεφτείτε.

Το πρόσωπο: Στρογγυλό
Το κούρεμα: Μακρύ



Μακριά layers (αυτό που παλιά λέγαμε «φιλάρισμα») τα οποία συναντιούνται περίπου στη γραμμή του πηγουνιού, και προσθέτουν όγκο όχι γύρω από τα μάγουλα, αλλά στο κάτω μέρος των μαλλιών, κάνοντας έτσι το κούρεμα και όχι το πρόσωπο να δείχνει πιο «γεμάτο».

Το πρόσωπο: Σχήμα καρδιάς
Το κούρεμα: Κοντό



Τα κοντά layers στην κορυφή του κεφαλιού, όπως στην περίπτωση της Halle Berry, εξισορροπούν το έντονο σαγόνι που χαρακτηρίζει το σχήμα καρδιάς στο πρόσωπο.

Το πρόσωπο: Σχήμα καρδιάς
Το κούρεμα: Μακρύ



Μακριά layers που δίνουν «κίνηση» στα μαλλιά, έτσι ώστε να μην τονίζουν το πηγούνι, και «γεμάτες» αφέλειες, που εξισορροπούν την ασυμμετρία του προσώπου.

Το πρόσωπο: Οβάλ
Το κούρεμα: Κοντό



Ένα καρέ με μύτες, που τονίζουν και «γλυκαίνουν» το σχήμα του προσώπου. Λειτουργεί τέλεια σε ίσια μαλλιά. Αν τα δικά σας είναι σγουρά, το ίδιο κούρεμα περίπου 5 εκατοστά μακρύτερο, καθότι οι μπούκλες χρειάζονται βάρος για να απλώνονται προς τα κάτω, και να μην προσθέτουν όγκο στα πλαϊνά.

Το πρόσωπο: Οβάλ
Το κούρεμα: Μακρύ



Μια ρετρό φράντζα όπως αυτή της Emma Stone θα «κοντύνει» ένα μακρύ πρόσωπο, καλύπτοντας ένα μέρος από την γραμμή των μαλλιών ως τα φρύδια.

Το πρόσωπο: Τετράγωνο
Το κούρεμα: Κοντό



Ένα κοντό καρέ με layers και διακριτικές αφέλειες στο πλάι δίνει σχήμα εκεί που δεν υπάρχει, και τραβά το βλέμμα στα ζυγωματικά, αντί για το σαγόνι.

Το πρόσωπο: Τετράγωνο
Το κούρεμα: Μακρύ



Ελαφριά layers που φτάνουν στους ώμους, με ασύμμετρες αφέλειες που θα καμουφλάρουν την έντονη γραμμή του πηγουνιού, και θα δώσουν όγκο και κίνηση σε κάθε τύπο μαλλιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v