Επιστημονική ανακάλυψη "νίκησε" τις ρυτίδες

Ρυτίδες τέλος; Μάλλον ναι, μιας και επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν αόρατο «δεύτερο δέρμα» το οποίο τις μειώνει.
Επιστημονική ανακάλυψη νίκησε τις ρυτίδες
Ο νούμερο ένα «εχθρός» για όσους φοβούνται το πέρασμα του χρόνο είναι αναμφίβολα οι ρυτίδες. Ακόμα μια λύση, θαυματουργή όπως φαίνεται, στο συγκεκριμένο… ζήτημα δόθηκε από επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και της νεοφυούς εταιρείας καλλυντικών προϊόντων Olivo Labs κατάφεραν να φτιάξουν ένα τεχνητό δέρμα, το οποίο «φοριέται» πάνω από το κανονικό και του προσδίνει ξανά νεανική και υγιή εμφάνιση - τουλάχιστον προσωρινά.

Το τεχνητό δέρμα αναπνέει κανονικά, και μπορεί να βελτιώσει την φυσική κατάσταση του κανονικού ενυδατώνοντάς το καλύτερα από κάθε ενυδατική κρέμα, χωρίς να το ερεθίζει. Το συγκεκριμένο υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε, με την ονομασία XPL, φαίνεται να έχει σημαντικά αποτελέσματα σε άτομα με ξηρή επιδερμίδα και αποκαθιστά αισθητικά την εμφάνιση του γερασμένου δέρματος.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, το τεχνητό αυτό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από καλλωπιστικούς ρόλους σε αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα και η ψωρίαση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v