Μυστικά για να μεγαλώσετε… με στιλ

Δέκα μικρά μυστικά… για να παραμείνετε μικροί – ή έστω, να δείχνετε νεότεροι, όσο κι αν περνούν τα χρόνια.
Μυστικά για να μεγαλώσετε… με στιλ
Όλοι έχουμε σκεφτεί – και φοβηθεί – για το πώς θα μοιάζουμε όταν τα χρόνια περάσουν. Και όλοι έχουμε θαυμάσει κρυφά όσους βλέπουμε, σε προχωρημένη ηλικία, να διατηρούνται σε υπέροχη κατάσταση και να προχωρούν με αυτοπεποίθηση στα «-ήντα» τους.

Αν εύχεστε κι εσείς, μεγαλώνοντας, να ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, έχουμε μερικά μυστικά περιποίησης και υγείας, ώστε να μεγαλώσετε χωρίς να επιτρέψετε στον χρόνο να αφήσει βαριά πάνω σας τα σημάδια του.

*Οι βασικές κρέμες
Δεν χρειάζεται να αρχίσετε από νωρίς τις αντιγηραντικές θεραπείες. Ποντάρετε όμως από νωρίς, σε τρία βασικά – αλλά θαυματουργά, μακροπρόθεσμα – προϊόντα: Το αντηλιακό, την ενυδατική και την κρέμα με ρετινόλη, που κρατούν το δέρμα υγιές και νεανικό.

*Η άσκηση
Σε επιστημονική έρευνα, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά, παρουσιάζουν σωματικές ομοιότητες με ανθρώπους νεότερης ηλικίας, σε σύγκριση με συνομήλικούς τους που δεν γυμνάζονται.

*Το μέικ-απ
Αν προσπαθείτε να κρύψετε ρυτίδες ή κηλίδες στο πρόσωπό σας με βαριά στρώση «παστωμένου» μέικ-απ, ίσως κάνετε περισσότερο κακό στην επιδερμίδα σας απ’ ό,τι καλό στην εμφάνισή σας. Το μυστικό είναι να βάφεστε με ελαφριές διαδοχικές στρώσεις – ένα primer, στη συνέχεια ένα υγρό foundation και λίγο ρουζ για… φινίρισμα.

*Τα χέρια
Μπορεί να τρέμετε για τις ρυτίδες του προσώπου, αλλά έτσι ίσως παραμελείτε τα χέρια, τα οποία μπορούν εύκολα να προδώσουν την ηλικία αν τα αφήσετε απεριποίητα. Προσπαθήστε, όσο περιποιείστε το πρόσωπο (π.χ. με ενυδατική), τόσο να περιποιείστε και τα χέρια με τον ίδιο τρόπο.

*Η αυτοπεποίθηση
Κι όμως, η σωστή στάση σώματος, η καλή διάθεση και η αποδοχή της εικόνας σας μπορεί να σας κόψει χρόνια και να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι στα μάτια των γύρω σας.

*Το στιλ σας
Φροντίστε να το ανανεώνετε συχνά: Όσο κι αν «βολευτήκατε» στο μήκος μαλλιών που έχετε τα τελευταία δέκα χρόνια, προσπαθήστε να αλλάζετε κάθε τόσο την εικόνα και το στιλ σας, για να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε κάθε στάδιο της ζωής σας.

*Οι μόδες
Το ότι μεγαλώνετε δε σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε και… παλιομοδίτικα ρούχα. Μπορείτε να προσαρμόσετε στο στιλ σας τα σημερινά trends, με τρόπο διακριτικό και στιλάτο – να φοράτε χρώματα που είναι στη μόδα ή κάποιο αξεσουάρ που δίνει ελαφρώς νεανικό αέρα σε ένα κλασικό ρούχο.

*Οι γκρίζες τρίχες
Μερικές φορές, δεν είναι κακό να τις «αγκαλιάζουμε». Σε ορισμένους ανθρώπους δίνουν ένα σοφιστικέ στιλ που αντί να τους κάνει να δείχνουν πιο μεγάλοι, απλώς τους κάνει γοητευτικότερους.

*Ο ύπνος
Τα ξενύχτια και η έλλειψη ύπνου δεν δημιουργούν απλώς μαύρους κύκλους που φεύγουν την επόμενη ημέρα. Καταπονούν το πρόσωπο, η επιδερμίδα του οποίου χρειάζεται από 7 ως 9 ώρες ύπνου ημερησίως, για να έχει την απαιτούμενη δύναμη να αντιμετωπίζει την ηλιακή ακτινοβολία, προλαμβάνοντας τις δυσάρεστες επιπτώσεις της.

*Ο δερματολόγος…
…είναι ο καλύτερός σας φίλος. Το δέρμα μας είναι το εξωτερικό όργανο που μπορεί να «προδώσει» την ηλικία, και για να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, θα πρέπει να επισκέπτεστε όταν χρειάζεται τον δερματολόγο σας, αντί να εφαρμόσετε αυτοσχέδιες μεθόδους, μάσκες και θεραπείες σπα: Πρώτα, θα πρέπει να σας εξηγήσει ο ειδικός τι ακριβώς χρειάζεται η επιδερμίδα σας.

Πηγή: Health.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v