10 μυστικά για το τέλειο χαμόγελο

Θέλετε φυσική λεύκανση; Δοκιμάστε δέκα συμβουλές που θα σας εξασφαλίσουν λαμπερό και φυσικό χαμόγελο.
10 μυστικά για το τέλειο χαμόγελο
Για να έχετε το τέλειο χαμόγελο δε χρειάζεται τα δόντια σας να είναι στην απόλυτη ευθεία, ούτε να καταφύγετε σε χημικές λύσεις και πρόσθετα για να «μπαλώσετε» οτιδήποτε φαίνεται αντιαισθητικό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε μια καλή στοματική υγιεινή, ακολουθώντας δέκα «φυσικές» συμβουλές.

Αναψυκτικά; Χμ
Προσπαθήστε να αποφύγετε – όσο γίνεται – την κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών. Μπορεί να περιέχουν μέχρι και 16(!) κουταλιές ζάχαρης ανά 600 ml, βλάπτοντας αρχικά τη σιλουέτα σας και κατά κύριο λόγο την υγεία των δοντιών. Αν σκέφτεστε να καταφύγετε στα μη ζαχαρούχα, ξανασκεφτείτε το. Τα οξέα που περιέχουν φθείρουν την αδαμαντίνη και προκαλούν επίσης βλάβες στα δόντια.

Προσοχή στις τροφές
Συγκεκριμένες τροφές διαθέτουν χρωστικές ουσίες οι οποίες συνδέονται με χρωματισμό των δοντιών μας. Ο καφές και το τσάι, το κόκκινο και το λευκό κρασί, ο χυμός σταφυλιού ή κράνμπερι, τα πατζάρια, η σάλτσα σόγιας και οι κόκκινες σάλτσες ανήκουν στις τροφές αυτές, επομένως κάθε φορά που τις καταναλώνετε φροντίστε να βουρτσίζετε αμέσως μετά τα δόντια σας.

Βάλτε… καλαμάκι
Κάθε φορά που πίνετε αναψυκτικά, χυμό, καφέ ή τσάι δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε καλαμάκι. Έτσι θα αποφύγετε την επαφή των παραπάνω υγρών – και των χρωστικών τους με την μπροστινή επιφάνεια των δοντιών σας.

Το νήμα της ζωής
Βουρτσίστε τα δόντια σας, χρησιμοποιήστε νήμα και ολοκληρώστε τη διαδικασία με ένα αντιβακτηριδιακό διάλυμα. Η παραπάνω «χρυσή» τριπλέτα δράσης εγγυάται ένα λαμπερό, υγιές χαμόγελο και παράλληλα αποτρέπει την εμφάνιση κηλίδων.

Όχι στον καπνό
Είτε τον… μασάτε είτε τον καπνίζετε το αποτέλεσμα είναι ίδιο: ο καπνός «βρωμίζει» τα δόντια σας και τα κάνει να φαίνονται θαμπά και κιτρινισμένα.

Ένα μήλο την ημέρα
Τον οδοντίατρο ίσως κάνει πέρα. Κάθε φορά που παίρνετε μια γενναία δαγκωματιά από το θρεπτικό φρούτο, τα ούλα σας δυναμώνουν, ενώ το νερό που περιέχει βοηθά στην έκκριση σάλιου το οποίο με τη σειρά του εξουδετερώνει τα βακτήρια.

Τρώτε «πράσινα»
Η υψηλή περιεκτικότητα των «πράσινων» λαχανικών (μπρόκολο, μαρούλι, λόλα, ρόκα κτλ.) σε πολύτιμα μέταλλα, βοηθά τα δόντια σας να «χτυπήσουν» τους λεκέδες οι οποίοι ευθύνονται για την κιτρινισμένη όψη στο χαμόγελό σας.

Φάτε… τραγανά
Τροφές που είναι «τραγανιστές» βοηθούν στο καθάρισμα των δοντιών τη στιγμή που τις καταναλώνετε. Πέρα από τα μήλα, τα οποία αναφέραμε πιο πάνω, ιδανικές επιλογές είναι τα ωμά καρότα, το σέλερι και το ποπ κόρν. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καταναλώστε τα «τραγανά» αυτά τρόφιμα στο τέλος του γεύματος, αν δεν μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας.

Ξιδάκι για γαργάρες
Εκτός από τα νεύρα, το μηλόξυδο βοηθά στην απομάκρυνση των κηλίδων από τα δόντια. Απλά φροντίστε κάθε πρωί, πριν το βούρτσισμα να κάνετε μια ολιγόλεπτη γαργάρα με αυτό.

Και σόδα
Η μαγειρική σόδα δε διαφέρει πολύ από την σόδα που περιέχουν οι περισσότερες οδοντόκρεμες. Βουρτσίστε λοιπόν κάθε πρωί τα δόντια σας με αυτή και μετά χρησιμοποιήστε κανονική οδοντόκρεμα.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v