Εύκολες και γρήγορες σπιτικές συνταγές ομορφιάς

Μάσκα προσώπου κατά της λιπαρότητας, βούτυρο-κακάο για τα σκασμένα χείλια και άλλες συνταγές ομορφιάς που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα, με υλικά που ήδη έχετε.
Εύκολες και γρήγορες σπιτικές συνταγές ομορφιάς
Τελείωσε η κρέμα μαλλιών ή ξεχάσατε κάπου το liposan σας; Μην ανησυχείτε: Μερικές φορές, οι πιο θαυματουργές λύσεις για την ομορφιά σας κρύβονται στα ντουλάπια της κουζίνας. Δοκιμάστε τις παρακάτω σπιτικές συνταγές ομορφιάς και θα μας θυμηθείτε.

Σοκολατένιο lip balm

Ευεργετικό lip balm που αφήνει τα χείλη απαλά και μεταξένια, και για έξτρα μπόνους έχει φανταστική γεύση. Πώς φτιάχνεται; Απλούστατα: Λιώνουμε ενάμισι κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων –να ρευστοποιηθεί εντελώς. Βάζουμε σε μια κούπα μία κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη και τη ζεσταίνουμε κι αυτή στα μικροκύματα. Ανακατεύουμε τα δύο συστατικά μας, και τα τοποθετούμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει το μείγμα.

Κρέμα μαλλιών με ελαιόλαδο

Παλιό και αγαπημένο «κόλπο» των γιαγιάδων μας, αφήνει τα ξηρά μαλλιά λεία και λαμπερά: Μετά το λούσιμο, περάστε στις άκρες των μαλλιών (από τη μέση της τρίχας και κάτω) ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το οποίο θα έχετε προηγουμένως ζεστάνει. Φορέστε ένα σκουφάκι του μπάνιου και αφήστε το να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε και ξαναλουστείτε.

Μέλι ενάντια στα σπυράκια

Το μέλι είναι φυσικό αντιμικροβιακό: η αντισηπτική του δράση ήταν γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Στα σπυράκια που εμφανίζονται… αιώνες μετά την ηλικία που θα έπρεπε να έχουμε απαλλαγεί για πάντα από την ακμή και μας ταλαιπωρούν, μπορεί να κάνει θαύματα, αρκεί να το απλώσετε σε καθαρό δέρμα και να το αφήσετε να δράσει για 20 λεπτά. Εν συνεχεία, ξεβγάζετε καλά και είστε έτοιμοι.

Μάσκα με ντομάτα για τις λιπαρές επιδερμίδες

Αυτή η μάσκα εγγυάται να «κλείσει» τους πόρους της επιδερμίδας σας και να απορροφήσει κάθε ίχνος λιπαρότητας. Φτιάχνεται, δε, πανεύκολα: Απλά λιώνετε δύο μεσαίες ντομάτες στο μπλέντερ και εν συνεχεία ανακατεύετε το μείγμα με δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, την αφήνετε να ενεργήσει για 15 λεπτά και εν συνεχεία ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου με βατόμουρο

Το βατόμουρο έχει, εκτός από αντιοξειδωτικά συστατικά, και τη μαγική ιδιότητα να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Φτιάξτε την δική σας σπιτική αντιγηραντική μάσκα, λιώνοντας δέκα βατόμουρα στο μπλέντερ και εν συνεχεία ανακατεύοντας το μείγμα με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό δέρμα, αφήστε την να ενεργήσει για είκοσι λεπτά και εν συνεχεία ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v