Πώς θα φύγουν οι σακούλες στα μάτια

Ποια είναι τα αίτια για τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια μας και πώς μπορούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνισή τους;
Πώς θα φύγουν οι σακούλες στα μάτια
Ένα από τα σημάδια που δείχνουν πως γερνάμε είναι το ελαφρύ πρήξιμο, οι γνωστές «σακούλες», κάτω από τα μάτια. Όσο περνούν τα χρόνια οι ιστοί γύρω από τα μάτια μας και κάποιοι μύες στην περιοχή αποδυναμώνονται, με αποτέλεσμα το λίπος το οποίο υποστηρίζει τα μάτια να «μεταφέρεται» στο κάτω μέρος, προκαλώντας πρήξιμο στην περιοχή.

Παράλληλα με το λίπος, ενδεχομένως να μαζευτεί και υγρό, το οποίο ενισχύει ακόμα περισσότερο την όψη «σακούλας». Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια είναι καθαρά θέμα αισθητικό και σπάνια προδίδει την ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας.

Δείτε λοιπόν παρακάτω εννιά τρόπους για να αποφύγετε – όσο είναι δυνατόν – την εμφάνιση «σακουλών» κάτω από τα μάτια.

Μειώστε το αλάτι
Το νερό στο σώμα βρίσκει πάντα… δρόμο από μέρη στα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο προς εκείνα που έχουν υψηλότερη. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της «μεταφοράς». Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο όταν ξυπνάτε το επόμενο πρωί ύστερα από ένα βραδινό γεύμα με μπόλικο αλάτι έχετε «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Προσοχή στις αλλεργίες
Η εποχή των αλλεργιών – συνήθως η άνοιξη – και τα πρησμένα μάτια συνήθως πάνε χεράκι χεράκι. Υπάρχουν όμως καλά νέα: Τα φάρμακα που ενδεχομένως να παίρνετε για τις αλλεργίες, το κρυολόγημα και την καταρροή μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και το φαινόμενο των πρησμένων ματιών.

Αλλάξτε θέση στον ύπνο
Συνηθίζετε να κοιμάστε στο πλάι; Η βαρύτητα προκαλεί τη συσσώρευση υγρών κάτω από τα μάτια, η οποία εξηγεί την ύπαρξη «σακουλών» κάτω από αυτά. Δοκιμάστε να κοιμάστε ανάσκελα και προσθέστε ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας.

Αφαιρέστε το makeup πριν τον ύπνο
Αποφύγετε να κοιμάστε με το makeup. Κάτι τέτοιο θα κάνει τα μάτια σας να δακρύζουν και συνδέεται με το «φούσκωμα» περιμετρικά τους. Πριν κοιμηθείτε ξεπλύνετε το makeup με νερό και σαπούνι ή κάποιο ειδικό μαντηλάκι.

Αλκοόλ με μέτρο
Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα είναι καλό, αρκεί να μην το παρακάνετε. Ο λόγος; Το ποτό αφυδατώνει τον οργανισμό, δηλαδή αφαιρεί τα υγρά του δέρματος. Από τη στιγμή που η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια «αποδυναμώνεται», είναι πολύ πιο εύκολο να εμφανιστούν «σακούλες». Αν πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώσετε αλκοόλ, πιείτε νερό πριν κοιμηθείτε και χρησιμοποιήστε κάποια ενυδατική κρέμα ματιών.

Προστατέψτε τα μάτια σας από τις ακτίνες UV
Κάνετε τα πάντα για να προστατέψετε το σώμα σας από τις ακτίνες του ήλιου, όμως τι γίνεται με τα μάτια; Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο βλάπτει το δέρμα γύρω από τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν πέρα από το αντηλιακό σώματος, χρησιμοποιείτε ειδικό αντηλιακό για το πρόσωπο και τα μάτια και γυαλιά ηλίου για να προστατέψετε το δέρμα στην περιοχή.

Κόψτε το
Ψάχνετε ακόμα έναν λόγο για να κόψετε το κάπνισμα; Τον έχετε. Το τσιγάρο μπορεί να «στεγνώσει» και να αποδυναμώσει το δέρμα του προσώπου, ενθαρρύνοντας την εμφάνιση «σακουλών» κάτω από τα μάτια.

Ανακουφίστε τα μάτια σας

Έχετε πρησμένα και κουρασμένα μάτια; Χαλαρώστε τα χρησιμοποιώντας κρύες κομπρέσες οι οποίες μειώνουν το πρήξιμο στην περιοχή. Δοκιμάστε παγωμένα στην κατάψυξη κουτάλια, φέτες από αγγούρι ή φακελάκια τσαγιού. Δεν έχει σημασία τι θα χρησιμοποιήσετε, αρκεί να «ρίξει» την θερμοκρασία στην περιοχή.

Δοκιμάστε μια κρέμα ματιών
Θα τις βρείτε σε κάθε μαγαζί με καλλυντικά σε μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας. Στόχος τους είναι να μειώσουν το πρήξιμο στα μάτια μέσα από ενυδατικά και άλλα δραστικά στοιχεία που περιέχουν. Ιδανικές επιλογές αποτελούν όσες κρέμες περιέχουν ρετινόλη, μία ιδιαίτερα ενεργή μορφή αλκοόλης της βιταμίνης Α.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v