Χαμάμ στην Αθήνα: Spa… όπως παλιά

Χώροι που ισορροπούν εντυπωσιακά μεταξύ ανατολίτικης παράδοσης και βιομηχανικού design, χαλαρωτικές μουσικές, μεθυστικά αρώματα, ατμόσφαιρα προσιτής πολυτέλειας. Η Αθήνα μόλις απέκτησε το δικό της, υπέροχο χαμάμ.
Χαμάμ στην Αθήνα: Spa… όπως παλιά
της Ηρώς Κουνάδη

Όταν τα νέα για την εμφάνιση ενός χαμάμ στο κέντρο της Αθήνας άρχισαν να κάνουν τον γύρο της πόλης, οι περισσότεροι εξ ημών πιστέψαμε πως επρόκειτο για marketing τρικ, για ένα ακόμη spa που βαφτίστηκε «χαμάμ» για να κάνει την διαφορά. Τι δουλειά είχε, άλλωστε, ένα χαμάμ στο κέντρο μιας πόλης οι κάτοικοι της οποίας δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με την κουλτούρα του; Και πώς θα δούλευε, σε μια τόσο δυσοίωνη περίοδο, έχοντας να αντιμετωπίσει και το πρώτο διάστημα δυσπιστίας που περνά κάθε καινούρια τάση μέχρι να καθιερωθεί;

Οι αρχικές αμφιβολίες διαψεύστηκαν ήδη από το πρώτο τηλεφώνημα στο Hammam Baths, όπως λέγεται το πρώτο –και μοναδικό– σύγχρονο χαμάμ της Αθήνας. Το ραντεβού για την επίσκεψη πρέπει να πραγματοποιηθεί εγκαίρως τηλεφωνικά, διότι η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την χωρητικότητά του, η οποία ανέρχεται στα έξι άτομα κάθε φορά. Το γεγονός αυτό, που ενδέχεται αρχικά να σας ξενίσει, εγγυάται τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά, όσο και την απόλυτη χαλάρωση, που θα επιτυγχανόταν δύσκολα σε ένα στριμωγμένο από κόσμο χαμάμ.

Ήδη από την είσοδο στον χώρο η ζεν ατμόσφαιρα γίνεται αισθητή. Η minimal διακόσμηση συνδυάζεται εντυπωσιακά με διακριτικές ανατολίτικες πινελιές, σε έναν απροσδόκητο συνδυασμό. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο κυριαρχεί στους περισσότερους χώρους, ενώ οι μαύρες και γκρι επιφάνειες της ρεσεψιόν σε συνδυασμό με τα industrial πατώματα προσθέτουν άλλη μία design πινελιά στο αποτέλεσμα, που μακράν απέχει από την αναμενόμενη ανατολίτικη αισθητική αυτού που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ως εικόνα ενός παραδοσιακού χαμάμ.

Ο εσωτερικός χώρος του χαμάμ, όμως, είναι τελικά εκείνος που θα ερωτευτείτε. Αφού φορέσετε τα μαγιό σας και τα ξύλινα σανδάλια και τυλιχτείτε με τις funky πετσέτες του Hammam Baths, μπαίνετε σε έναν ρομαντικά φωτισμένο χώρο, η ατμόσφαιρα του οποίου συμβάλλει στην πολυπόθητη χαλάρωση σχεδόν όσο και το ατμόλουτρο που έπεται. Το κατάλευκο μάρμαρο κυριαρχεί, απαλή ανατολίτικη μουσική παίζει σε χαμηλή ένταση ενώ ο φωτισμός προέρχεται από δεκάδες μικρά αστεράκια στο ταβάνι.

Ακριβώς δίπλα στην κεντρική αίθουσα, βρίσκεται το prive δωμάτιο του χαμάμ με τα δύο μαρμάρινα κρεβάτια, στο οποίο θα απολαύσετε μασάζ, λούσιμο και απολέπιση, αν επιλέξετε το πακέτο ολοκληρωμένης περιποίησης, το οποίο κοστίζει 45 ευρώ κατ’ άτομο. Για να κάνετε απλά ατμόλουτρο στο χαμάμ –στο οποίο μπορείτε να παραμείνετε έως μιάμιση ώρα, να μπείτε και να βγείτε, να χαλαρώσετε στο σαλονάκι και να επιστρέψετε– θα πληρώσετε 25 ευρώ το άτομο –για τα ζευγάρια ισχύει η ειδική τιμή των 40 ευρώ.

Αγαπημένη λεπτομέρεια, τα μυρωδάτα σαπουνάκια με βάση το ελαιόλαδο σε σχήμα καρδιάς, που σας δίνονται μαζί με ένα σκληρό σφουγγάρι και ένα μπακιρένιο μπολάκι για το μπάνιο σας, όποιο από τα δύο πακέτα και αν επιλέξετε. Οι μαρμάρινες γούρνες όπου ρυθμίζετε οι ίδιοι την θερμοκρασία του νερού αποδεικνύονται σωτήριες –ως έξτρα πηγή πολύτιμου οξυγόνου– για όσους δυσκολεύονται να ανασάνουν στις υψηλές θερμοκρασίες του χαμάμ.

Όταν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από τον υπέροχο αυτό χώρο, θα χαλαρώσετε στους ξύλινους καναπέδες του ethnic σαλονιού, στο οποίο προσφέρονται τσάι και νοστιμότατα παραδοσιακά λουκούμια. Πριν ανεβείτε στα αποδυτήρια για να αλλάξετε, θα περάσετε από τον ιδιαίτερα φροντισμένο χώρο με τους καθρέφτες και τους νιπτήρες που φιλοξενεί όλα τα απαραίτητα για να βγείτε από το χαμάμ σαν να βγήκατε μόλις από το σπίτι: από σεσουάρ μαλλιών και μπατονέτες, μέχρι κρέμες σώματος και διάφορους τύπους αφρών και ζελέ για τα μαλλιά σας.

Το Χαμάμ λειτουργεί από Τρίτη έως Παρασκευή 13:00 με 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από
τις 10:00 ως τις 22:00. Ο χώρος είναι κοινός για άνδρες και γυναίκες, με την εξαίρεση της Τρίτης, οπότε και διατίθεται μόνο στις κυρίες. Η τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού στο 2103231073 είναι απαραίτητη, είτε ενδιαφέρεστε για την πλήρη υπηρεσία, είτε για απλή είσοδο στο χαμάμ.

Το χαμάμ διατίθεται και prive, για τα μάτια σας κι εκείνα του/ της συντρόφου σας μόνο, στην τιμή των 250 ευρώ, ή για τέσσερα άτομα στην τιμή των 360 ευρώ –στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται η full υπηρεσία με απολέπιση, μασάζ σώματος, λούσιμο και μασάζ κεφαλιού. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις προσφορές και τα πακέτα του χαμάμ.

Hammam Baths, Αγ. Ασωμάτων 17 & Μελιδόνη 1, Θησείο, 210 3231073
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v