«Αναδόμηση» μετά τις διακοπές

Οι ειδικοί συμβουλεύουν, τα καλύτερα προϊόντα της παγκόσμιας αγοράς υπόσχονται και εμείς συνδυάζουμε έξυπνα και οικονομικά τα μυστικά που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την καλοκαιρινή μας λάμψη όλο το Φθινόπωρο.
«Αναδόμηση» μετά τις διακοπές
της Έλενας Μπούλια

Προκαλεί πάντα έκπληξη το γεγονός πως κατά την διάρκεια των διακοπών όταν οι γυναίκες κοιταζόμαστε στον καθρέφτη (π.χ. του δωματίου στο ξενοδοχείο) βλέπουμε τον εαυτό μας υπέροχο, το δέρμα μας με την εξωτική σοκολατί απόχρωση που μας χάρισαν μερικές ακόμα ώρες στον ήλιο, τα μαλλιά μας λαμπερά με λίγες ίσως χάλκινες ανταύγειες να τα κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά, τα μάτια μας μεγαλύτερα και ξεκούραστα… Την επόμενη των διακοπών, όμως, που θα επιστρέψουμε στο σπίτι και θα κοιταχτούμε ξανά στον καθρέφτη, το είδωλό μας δεν θυμίζει σε τίποτα την αιθέρια ύπαρξη της προηγούμενης βραδιάς. Τι συνέβη; Μεταμορφωθήκαμε σε βατράχια;

Η απάντηση είναι απλή και απόλυτα λογική: Κατά την διάρκεια των διακοπών είμαστε πραγματικά ξεκούραστες και χαλαρές, με αποτέλεσμα το δέρμα μας να δείχνει νεανικό, σφριγηλό και όμορφο. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα μάτια μας, από τα οποία εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ μεγαλύτερα. Επιπλέον, λίγες ώρες μετά την έκθεσή μας στον ήλιο, η μελανίνη μας είναι περισσότερο ενεργοποιημένη από κάθε άλλη στιγμή, με αποτέλεσμα το δέρμα μας να δείχνει τέλεια μαυρισμένο. Την επόμενη ή την μεθεπόμενη ημέρα, όμως, αν δεν εκτεθούμε στον ήλιο, η μελανίνη σταδιακά ατονεί και το δέρμα μας επιστρέφει σιγά-σιγά στο κανονικό του χρώμα (ανάλογα φυσικά με το πόσο έχουμε μαυρίσει). Τέλος, μεγάλο ρόλο σε αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη παίζει ο φωτισμός του χώρου. Σπάνια ένα δωμάτιο ξενοδοχείου έχει τόσο δυνατό και λευκό φωτισμό, όπως αυτός π.χ. του μπάνιου μας, ώστε να μας επιτρέπει να δούμε καθαρά κάθε ατέλεια στο δέρμα μας.

Έτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι αντικρίζουμε ξαφνικά έντονη σμιγματογένεση, η οποία δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των διακοπών, πιθανή αφυδάτωση του δέρματος τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, καταστρεμμένες άκρες μαλλιών, από τον ήλιο και την θάλασσα, και έντονη ανάγκη να περιποιηθούμε τα άκρα μας. Τι κάνουμε; Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών για τις απαραίτητες μετα-καλοκαιρινές θεραπείες και αποκτούμε τα κατάλληλα προϊόντα που θα μας προσφέρουν τέλειο αποτέλεσμα ανανέωσης από την κορυφή έως τα νύχια.

Πρόσωπο
Βήμα 1ο: Απολέπιση
Οι δερματολόγοι ορκίζονται στην απολέπιση ως τη σημαντικότερη θεραπεία για την ανάπλαση των κυττάρων. Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος κ. Βασιλική Μουσάτου, συγκεκριμένα, λέει ότι τα πιο συνηθισμένα peelings με χρήση οξέων φρούτων (AHA), με χρήση τριχλωροξεικού οξέος (TCA) και λιπουδροξυξία (LHA) στοχεύουν στην απομάκρυνση μέρους ή όλης της επιδερμίδας και προάγουν την παραγωγή νέων κυττάρων. Επιπλέον είναι ανεκτά από όλα σχεδόν τα δέρματα και βελτιώνουν την ακμή και τις διχρωμίες. Οι θεραπείες αυτές πρέπει να γίνονται σε περίοδο που το δέρμα δεν εκτίθεται σε έντονη ηλιοφάνεια.

Το προϊόν: Tracie Martyn Enzyme Exfoliant
Δημιουργημένο από την αισθητικό των stars του Hollywood Tracie Martyn, αυτό το μοναδικό προϊόν απολέπισης διαθέτει ισχυρά ένζυμα και οξέα φρούτων που βοηθούν στην βαθύτερη απολέπιση του δέρματος, αφήνοντάς το λείο και λαμπερό. Ακόμα τα συστατικά που περιέχει εξαλείφουν τις ρυτίδες, μικραίνουν τους πόρους ενώ παράλληλα τους καθαρίζουν εντελώς και απαλλάσσουν το δέρμα από ερεθισμούς και κοκκινίλες.
Μπορείτε να το παραγγείλετε online από εδώ.
Τιμή: 70,85 ευρώ + από 12 έως 27,50 ευρώ (ανάλογα με το πόσο γρήγορα θέλετε να σας αποσταλεί) για έξοδα μεταφοράς.

Βήμα 2ο: Ενυδάτωση
Η απολέπιση, ωστόσο, δεν θα βοηθούσε στην σωστή αποκατάσταση του δέρματος αν δεν την ακολουθούσε βαθιά ενυδάτωση. «Το ενυδατωμένο δέρμα δείχνει πολύ καλύτερο, οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες», λέει ο Robin Ashinoff, δερματολόγος από το Νιού Τζέρσεϋ και τονίζει πόσο απαραίτητη είναι μία καλή ενυδατική κρέμα μετά τΟν καθαρισμό του προσώπου.

Το προϊόν: Cryste Marine Firming Cream της Kiehl
Πρόκειται για μία εξαιρετική κρέμα ενυδάτωσης, σύσφιξης και αναζωογόνησης, η οποία περιέχει φυσικά εκχυλίσματα άλγης που βοηθούν στην διατήρηση της ελαστικότητας και στην ανάδειξη της λάμψης από το δέρμα. Απλώστε την καλά σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και θα νιώσετε απίστευτη δροσιά και ανανέωση.
Τιμή: 37 ευρώ
Θα την βρείτε στο κατάστημα Hondos Center, Μέρλιν 6, Κολωνάκι.

Βήμα 3ο: Μάτια
Διατηρήστε την ξεκούραστη όψη των ματιών σας, κρατώντας για καιρό ακόμα μακριά τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα, χρησιμοποιώντας καθημερινά τα κατάλληλα προϊόντα.
Το προϊόν: Dr. Alkaitis Organic Eye Cream
Με την ελαφριά, απορροφήσιμη υφή της και την υψηλή συγκέντρωση σε απόλυτα φυσικές βιταμίνες Α, C και Ε, καθώς και αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι, η μοναδική αυτή κρέμα υπόσχεται να μειώσει αισθητά το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια.
Τιμή: 48 ευρώ + 8,50 ευρώ για έξοδα μεταφοράς,
Θα την αγοράσετε online από εδώ.

Σώμα

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται το σώμα μας μετά τις διακοπές είναι μία εξίσου βαθιά απολέπιση με αυτήν του προσώπου, καλή ενυδάτωση, καθώς και προσεκτική περιποίηση των άκρων.

Βήμα 1ο: Απολέπιση – Ενυδάτωση σώματος
Η αισθητικός κ. Ιωάννα Καυκιά τονίζει την σημασία της απολέπισης και έπειτα της ενυδάτωσης του δέρματος στο σώμα, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η μεν απολέπιση πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα, τις πρώτες εβδομάδες μετά τις διακοπές, και έπειτα, όσο θα πλησιάζει ο χειμώνας, μία φορά την εβδομάδα. Η δε ενυδάτωση του δέρματος θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε φορά που βγαίνουμε από το ντους.

Τα προϊόντα: Body Scrub Σύκο με κόκκους φυσικής προέλευσης από την εταιρία Korres
Συνδυάζοντας κόκκους μπαμπού και jojoba, απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, ενώ τα ιχνοστοιχεία νατρίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου που περιέχει αποτελούν πηγή ενέργειας για τα κύτταρα. Απλώστε το σε βρεγμένο δέρμα και κάντε απαλό μασάζ. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε μία με δύο φορές την εβδομάδα.
Τιμή: 9,50 ευρώ – Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.

Body Butter με Σύκο για ενισχυμένη ενυδάτωση από την εταιρία Korres
Ιδανικό προϊόν ενυδάτωσης μετά την απολέπιση, καθώς θα θρέψει και θα μαλακώσει άμεσα το δέρμα, ακόμα και τις πιο «δύσκολες» επιφάνειές του, όπως είναι οι αγκώνες, οι φτέρνες και τα γόνατα. Τα εκχυλίσματα σύκου είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, παρέχοντας ενέργεια και τόνωση στα κύτταρα. Μπορείτε να το απλώνετε καθημερινά σε νωπό ή στεγνό δέρμα.
Τιμή: 10,60 ευρώ – Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.

Βήμα 2ο: Περιποίηση άκρων
Όσο επιμελώς κι αν φροντίσατε τα άκρα σας πριν φύγετε για διακοπές, με την συνεχή χρήση ανοιχτών παπουτσιών και την σκληρότητα που προκαλεί η θάλασσα και το καθημερινό παιχνίδι στην παραλία, το μόνο σίγουρο είναι πως όχι μόνο τα νύχια αλλά και το δέρμα στις φτέρνες σας είναι σε κακή κατάσταση. Από τις βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε λοιπόν για να σώσετε την… υπόληψη των ποδιών σας είναι ένα προσεκτικό «σπιτικό» μανικιούρ και πεντικιούρ.

Αφού ξεβάψετε καλά τα νύχια των χεριών και των ποδιών σας, βουτήξτε τα σε λεκανάκια με χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες οργανικό έλαιο αμυγδάλου (θα το βρείτε στα καταστήματα Apivita), το οποίο θα μαλακώσει το δέρμα και τα νύχια. Έπειτα από δέκα λεπτά, με μία ελαφρόπετρα τρίψτε καλά τις φτέρνες και τα σκληρά μέρη του πέλματός σας, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα που σκληραίνουν εξωτερικά το δέρμα. Αφού ολοκληρώσετε, απλώστε στις φτέρνες και στα πόδια σας την ειδική κρέμα για σκασμένες φτέρνες Apivita, με ελιά και οξέα φρούτων.
Τιμή: 8,20 ευρώ – Θα την βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία και στα καταστήματα Apivita.

Αν σκοπεύετε να βάψετε ξανά τα νύχια σας μετά, συνιστούμε να μην τοποθετήσετε κρέμα σε αυτά, καθώς είναι πιθανό η υγρασία από την κρέμα να μην επιτρέψει στο μανό να «στρώσει» καλά στο νύχι, δημιουργώντας μικρές φουσκάλες. Προτείνουμε, ωστόσο, αν τα νύχια σας ήταν βαμμένα καθ’όλη την διάρκεια των διακοπών, να μην τα βάψετε άμεσα. Κόψτε τα, καθαρίστε τα από πετσάκια, λιμάρετέ τα και, αν το κρίνετε απαραίτητο, «περάστε» τα μόνο με μία σκληρυντική βάση. Εξαιρετική είναι αυτή της εταιρίας Mavala, την οποία τοποθετείτε στην επιφάνεια του νυχιού δύο φορές την εβδομάδα για να νιώσετε τα νύχια σας υγειή και δυνατά. Θα την βρείτε στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε και από το The Nail Store.gr. Τιμή: 10,34 ευρώ.

Μαλλιά
Μετά από τόση έκθεση στον ήλιο και την θάλασσα τα μαλλιά χρειάζονται οπωσδήποτε ανανέωση και βαθιά ενυδάτωση, διαφορετικά σύντομα θα αρχίσουν να δείχνουν θαμπά και ξερά, με σπασμένες άκρες. Για την καλύτερη περιποίησή τους μετά τις διακοπές, η αισθητικός κ. Ιωάννα Καυκιά συμβουλεύει, αφού ζητήσουμε από τον κομμωτή να μας καθαρίσει την ψαλίδα, να χρησιμοποιήσουμε μία μάσκα μαλλιών που θα τους προσφέρει αναδόμηση και λάμψη.

Μοναδική απαλότητα, ενυδάτωση και αναδόμηση υπόσχεται να προσφέρει η μάσκα μαλλιών Lotus Moisturising Masque από την σειρά Seah Hairspa της Schwarzkopf, η οποία μπορεί φυσικά να συνδυαστεί και με το αντίστοιχο σαμπουάν και conditioner. Πρόκειται για μία μάσκα πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία και εκχυλίσματα μπλε λοτού, η οποία θα προσδώσει στα μαλλιά σας και υπέροχο άρωμα. Απλώστε την από την μέση έως την άκρη των μαλλιών -όχι στις ρίζες-, αφήστε την για δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε τα μαλλιά με νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα μετά το λούσιμο. Θα βρείτε την μάσκα Lotus Moisturising Masque της Schwarzkopf μόνο σε επιλεγμένα κομμωτήρια που χρησιμοποιούν προϊόντα της εταιρίας. Τιμή: 18,50 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v