Ιδέες και λύσεις για ομορφιά με φυσικά προϊόντα

Όσο δύσκολο κι αν είναι για μία γυναίκα να αποχωριστεί τα ακριβά και πολλά υποσχόμενα καλλυντικά της, οι αισθητικοί επιμένουν πως είναι τα ίδια τα φυσικά προϊόντα που αναδεικνύουν την ομορφιά και προτείνουν ασφαλείς λύσεις και μυστικά. Φυσικά, για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ιδέες και λύσεις για ομορφιά με φυσικά προϊόντα
Οι περισσότεροι αισθητικοί και οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κοσμητολογία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου που μπορεί να ενέχουν τα χημικά καλλυντικά -δείτε στα Σχετικά Άρθρα- και προτείνουν έξυπνες και οικονομικές μεθόδους για να έχουμε λαμπερά μαλλιά και απαλό δέρμα χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Συγκεντρώνουμε, λοιπόν, από τις συμβουλές τους, τις πιο γρήγορες, οικονομικές και ασφαλείς λύσεις για όμορφο πρόσωπο και μαλλιά. «Κλέβουμε» συνταγές για μοναδικές μάσκες, ξεχωρίζουμε τα πιο αποτελεσματικά βιολογικά προϊόντα και μειώνουμε δραματικά τα έξοδα των καλλυντικών αλλά και τον χρόνο μας μπροστά στον καθρέφτη.

Λαμπερό δέρμα εύκολα και οικονομικά
Καν’το μόνη σου…
* Scrub με σταφύλια: Τα σταφύλια περιέχουν μερικά από τα σημαντικότερα φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να αναζωογονούν και να δροσίζουν το δέρμα. Αυτό που συμβουλεύει η αισθητικός Regine Berthelot είναι, αφού πλύνουμε μία χούφτα από ρόγες σταφυλιών, να τις κόψουμε, μία-μία, στην μέση και να τρίψουμε το εσωτερικό τους στο καθαρό πρόσωπό μας. «Αφήστε τα υγρά μερικά λεπτά για να απορροφηθούν από το δέρμα και αν κρίνετε απαραίτητο ξεπλύνετε με χλιαρό νερό», προτείνει η Berthelot.
* Scrub με ζάχαρη και baby oil: Ακόμα πιο αποτελεσματικό για πιο καθαρούς πόρους είναι το συγκεκριμένο scrub που προτείνουν οι αισθητικοί. Αγοράστε ένα μπουκαλάκι με βιολογικό αιθέριο έλαιο aloe vera (ποικιλία με βιολογικά αιθέρια έλαια θα βρείτε στα καταστήματα L’Occitane). Ρίξτε τρεις κουταλιές της σούπας σε ένα μικρό μπολάκι και ανακατέψτε το με μία κουταλιά της σούπας λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη. Με τα δάχτυλά σας απλώστε το μίγμα στο καθαρό πρόσωπό σας και τρίψτε καλά στα σημεία που συγκεντρώνεται το περισσότερο σμήγμα (μύτη, πηγούνι, κούτελο). Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα νιώσετε το δέρμα σας αφάνταστα απαλό, δροσερό και ενυδατωμένο.
* Μάσκα για τα μάτια με μέλι και πορτοκάλι: Η πιο εύκολη μάσκα, πλούσια σε βιταμίνη C, για ενυδάτωση και απαλότητα γύρω από τα μάτια. Τι θα κάνετε; Πλύνετε μισό πορτοκάλι και βάλτε το στο μπλέντερ (μαζί με την φλούδα). Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα απλώστε το μείγμα γύρω από τα μάτια και αφήστε το για είκοσι λεπτά.

Βρες το στα μαγαζιά…
* Βιολογικό μαύρισμα: Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα, χωρίς όμως να χρειαστεί να εκτεθούν επί ώρες στον ήλιο, ούτε κάτω από μία λάμπα solarium. Ακριβώς γι’αυτόν τον σκοπό η εταιρία βιολογικών καλλυντικών L’Occitane δημιούργησε το «Self-Tanning Sunshine Veil» για το πρόσωπο και το σώμα. Έχει πολύ ελαφριά σύνθεση, απλώνεται στο δέρμα με βαμβάκι, σαν γαλάκτωμα καθαρισμού και προσφέρει μαυρισμένη λάμψη καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Κοστίζει περί τα 20 ευρώ (η συσκευασία των 50ml) και θα το βρείτε στα καταστήματα L’Occitane –Δείτε εδώ.
* Ενυδάτωση με μαύρο τσάι: Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικά συστατικά κατά του λιπαρού δέρματος, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, ταυτόχρονα μειώνει τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV στο δέρμα προστατεύοντας από τα εγκαύματα. Στα καταστήματα Body Shop θα βρείτε μία ολόκληρη σειρά προϊόντων με μαύρο τσάι, από τα οποία ξεχωρίζουμε το τζελ «Tea Tree Oil Mattifying Moisture», το οποίο κοστίζει περί τα 12 ευρώ (η συσκευασία των 50ml).
* Αντιγηραντική περιποίηση με Κερσετίνη & Βελανιδιά: Πρόκειται για τη νέα βιολογική σειρά των Εργαστηρίων Κορρές, η οποία υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στην αντιγηραντική φροντίδα προσώπου, καθώς για πρώτη φορά χρησιμοποιεί το «πρωτεάσωμα» (βασικό συστατικό προστασίας των νεανικών κυττάρων) και την κερσατίνη (σημαντικό φυσικό αντιοξειδωτικό που προέρχεται από την βελανιδιά). Από τη νέα αυτή σειρά, η οποία δεν περιέχει μεταλλικά έλαια, σιλικόνες, προπυλενογλυκόλη, αιθανολαμίνες και είναι εμπλουτισμένη με ενεργά εκχυλίσματα βοτάνων, ξεχωρίζουμε τις κρέμες ημέρας και νύχτας Κερσετίνη & Βελανιδιά. Κοστίζουν περί τα 25 ευρώ και θα τα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία.

Υγιή μαλλιά χωρίς χημικά τοξικά
Καν΄το μόνη σου…
* Μάσκα μαγιονέζας: Ιδανική για ξηρά και ατίθασα μαλλιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον στιλίστα Sean James, καθώς η χοληστερόλη που περιέχει η μαγιονέζα ανακουφίζει την ξηροδερμία. Τι θα κάνετε; Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά με δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα. Αφήστε την για δεκαπέντε λεπτά και μετά λούστε τα με σαμπουάν και κρύο νερό.
* Τέλεια κυματιστά μαλλιά: Ο στιλίστας John Masters, στο blog του, προτείνει να τιθασεύσουμε τις φριζαρισμένες μπούκλες με την εξής μάσκα: Σε μία συσκευασία σπρέι αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι, 225 ml χλιαρό φυσικό νερό πηγής και δέκα σταγόνες οργανικό έλαιο λεβάντας –θα βρείτε στα καταστήματα L’Occitane με 15 ευρώ τα 10ml. Αφού ανακατέψετε καλά, ψεκάστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά και αφήστε τα να στεγνώσουν.
* Μάσκα με γιαούρτι για λιπαρά μαλλιά: Οι ειδικοί προτείνουν την παρακάτω μάσκα για όσους υποφέρουν από υπερβολική λιπαρότητα στα μαλλιά, αλλά υπογραμμίζουν πως απαιτεί τακτική εφαρμογή, μία φορά την εβδομάδα, για φανούν τα αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε: Πέντε κουταλιές της σούπας γιαούρτι, μία κουταλιά της σούπας baking soda και άλλη μία φρέσκο χυμό λεμονιού. Αναμειγνύετε τα υλικά και απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά, από την ρίζα μέχρι την άκρη, και το αφήνετε για σαράντα λεπτά. Έπειτα ξεπλένετε μόνο με νερό.

Βρες το στα μαγαζιά…
* Μαλλιά με γερές άκρες: Ασύγκριτη προστασία και ενυδάτωση στις άκρες των μαλλιών υπόσχεται να δώσει η νέα σειρά Source de Richesse της L’Oreal, με σαμπουάν και μάσκα που δεν περιέχουν θειικό άλας, parabens και σιλικόνη. Δοκιμάστε την μάσκα για πιο άμεσα αποτελέσματα. Αναζητήστε την στα καταστήματα ομορφιάς. Κοστίζει περί τα 30 ευρώ (η συσκευασία των 200ml).
* Προστασία στο χρώμα: Από την σειρά Propoline της Apivita ξεχωρίζουμε την μάσκα για βαμμένα μαλλιά, με ηλιάνθεμο και οργανικό μέλι, η οποία σκοπό έχει να προστατέψει το χρώμα από την UVA ακτινοβολία και το styling, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και θρέφει την τρίχα. Η τιμή της είναι 20 ευρώ (τα 150ml) και θα την βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία.
* Ίσια μαλλιά, σαν φυσικά: Αν ονειρεύεστε ίσια μαλλιά αλλά φοβάστε το κάψιμο της τρίχας από το ψαλίδι ή το πιστολάκι, το Body Shop προτείνει να δοκιμάσετε το δοκιμάσετε το Macademia Straightening Balm, το οποίο βοηθά την τρίχα να αντιστέκεται στις υψηλές θερμοκρασίες των συσκευών ισιώματος και την υγρασία και να μένει ίσια για έως και 18 ώρες. Απλώνετε μετά το λούσιμο και δεν ξεπλένετε. Θα το βρείτε στα καταστήματα Body Shop, στην τιμή των 12 ευρώ περίπου, για τα 150ml.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v