Πέντε σπιτικές μάσκες για το πρόσωπο

Η αγορά καλλυντικών βρύθει από μάσκες προσώπου. Η ικανοποίηση όμως του να δημιουργήσετε μια σπιτική μάσκα με υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας δεν συγκρίνεται με τίποτα. Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές και θα μας θυμηθείτε.
Πέντε σπιτικές μάσκες για το πρόσωπο
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την επιδερμίδα μας. Το πρόσωπό μας καίγεται, ξεφλουδίζει, αφυδατώνεται, ταλαιπωρείται. Τα καλλυντικά προσφέρουν μια προσωρινή λύση για την βραδινή έξοδο, αλλά δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα. Οι λύσεις που έχουμε για να προστατέψουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πολλές: Πρωτίστως, η αντιηλιακή προστασία, η σωστή διατροφή και ο καλός ύπνος, δευτερευόντως η ενυδατική προστασία με κρέμες και οι διάφορες μάσκες προσώπου. Οι τελευταίες κάνουν θραύση στην αγορά και είναι αρκετά φθηνές. Ποιός ο λόγος να τις αγοράσετε όμως, όταν μπορείτε να φτιάξετε ακριβώς τις ίδιες - ίσως και καλύτερες- με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας; Οι παρακάτω μάσκες μπορούν να γίνουν έυκολα και γρήγορα, προσφέροντας η καθεμιά με τον δικό της τρόπο ολοκληρωμένη περιποίηση για το προσωπό σας.

Θρεπτική μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Υλικά:
1/4 αβοκάντο
1 κουτ. του γλυκού Μέλι
2 κουτ. του γλυκού Ζωντανό γιαούρτι
Δύο σταγόνες Άρωμα γιασεμιού
Ένα απαλό ύφασμα
Ετοιμασία: Λιώστε το αβοκάντο με ένα πηρούνι και προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μέλι και 2 κουταλάκια γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε δύο σταγόνες από το άρωμα γιασεμιού. Ανακατέψτε πάλι και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Βάλτε την μάσκα στο προσωπό σας και απλώστε την ώστε να γίνει λεπτή σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε την για δέκα λεπτά να δράσει και μετά βγάλτε την με ένα απαλό ύφασμα και άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα με ακτινίδιο για καθαρισμό και θρέψη

Για καθαρισμό: Κόψτε ένα ή δύο ακτινίδια σε μικρά κομμάτια και λιώστε τα στο μίξερ. Εφαρμόστε το μείγμα κατευθείαν στο πρόσωπο. Αυτό θα το απολεπίσει και θα το καθαρίσει έτσι ώστε να δείχνει απαλό και λείο. Αν σας τσούξει λίγο μην ανησυχήσετε. Σημαίνει ότι τα οξέα του χυμού του δρουν στην απολέπιση του δέρματος. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15 λεπτά και βάλτε ενυδατική κρέμα της αρεσκείας σας.

Για θρέψη: Θα χρειαστείτε ένα ακτινίδιο, μία μπανάνα και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας και εφαρμόστε το μείγμα για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα Μήλου

Το μήλο περιέχει ένζυμα που αποδεσμεύουν όλα τα νέκρα κύτταρα από την επιδερμίδα αφήνοντάς την λαμπερή και λεία. Είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες (άλατα, βιταμίνες Α και C) που συντελούν στην φυσική διέγερση του κολλαγόνου

Για τόνωση: Κόψτε και πολτοποιείστε  ένα ολόκληρο μήλο και προσθέστε 2 κουταλιές ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν θέλετε στο τέλος βάλτε και ενυδατική κρέμα.
Για την ακμή: Βράστε ένα μήλο και έπειτα πολτοποιήστε το. Προσθέστε 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι φρέσκο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Για τα εγκαύματα από τον ήλιο: Βράστε και πολτοποιήστε ένα μήλο και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε λίγο μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει μείγμα. Απλώστε σαν μάσκα στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.

Μάσκα με γιαούρτι και μέλι για πλήρη ενυδάτωση

Από τις πιο απλές και παράλληλα ευεργετικές συνταγές. Θα χρειαστείτε μία κουταλία της σούπας γιαούρτι (όχι 0%) και μια αντίστοιχη κουταλιά μέλι, που καλό θα είναι να το έχετε ζεστάνει λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να ρέει. Ανακατεύετε μαζί τα δύο υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο. Το αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου και το αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Αν η επιδερμίδα σας είναι υπερβολικά ξηρή, τότε μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του μελιού. Για λιπαρές επιδερμίδες συνίσταται και η προσθήκη μερικών σταγόνων από λάιμ.



Μάσκα με άργιλο και κρέμα γάλακτος κατά της λιπαρότητας

Υλικά:
1 κουταλιά άργιλος
1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Ετοιμασία: Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα παχύ μείγμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο για να βελτιώσετε την υφή. Βάλτε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 20', κατόπιν αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Ο άργιλος βοηθάε τον καθαρισμό και στην απαλλαγή από το σμήγμα. Η κρέμα γάλακτος έχει μαλακτικές ιδιότητες και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και Ε.

Επιμέλεια: Ν.Γ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v