Αντηλιακά: Οι σύμμαχοί μας στην παραλία

Χρόνο με τον χρόνο η σημασία της προστασίας μας από τον ήλιο γίνεται όλο και πιο έντονη. Το αντηλιακό είναι ένας μόνο τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Είναι, όμως, μία αρχή. Και την κάνουμε με τα πλέον κατάλληλα "όπλα" της αγοράς.
Αντηλιακά: Οι σύμμαχοί μας στην παραλία
Είναι αδιανόητο κι όμως συμβαίνει ακόμα και σήμερα, μετά από τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, να υπάρχουν άνθρωποι που εκτίθενται στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία. Η φωτογήρανση, η ερυθρότητα, τα ηλιακά εγκαύματα, ακόμα και ο καρκίνος του δέρματος είναι κάποιες μόνο από τις βλάβες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα στα τρία εμφανιζόμενα περιστατικά καρκίνου σχετίζονται με την επιδερμίδα. Το γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό, λοιπόν, είναι αυταπόδεικτο.

Ωστόσο, ακόμα και το είδος του αντηλιακού που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σημαντικό. Οι ειδικοί, λοιπόν, διευκρινίζουν ότι ο δείκτης προστασίας 6 στα αντηλιακά είναι ο μικρότερος που μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία. Από 6 έως 10 η προστασία είναι χαμηλή, από 15 έως 25 η προστασία είναι μέτρια, ενώ από 30 έως 50 η προστασία είναι υψηλή. Ενώ ακόμα και με τoν πιο υψηλό δείκτη πρέπει να γνωρίζουμε ότι κανένα αντηλιακό προϊόν δε μπορεί να παράσχει 100% προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Σημαντικό είναι, επίσης, η επάλειψη με αντηλιακό να γίνεται όσο συχνότερα γίνεται, ενώ είναι προτιμότερο να επιλέγουμε αδιάβροχα αντηλιακά, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο.

Έχοντας υπ’όψιν μας τα παραπάνω, επιλέγουμε και φέτος τα φαρμακευτικά αντηλιακά που ξεχωρίζουν για την ισχυρή προστασία τους.

La Roche-Posay: Anthelios XL
Τα εργαστήρια της La Roche-Posay βρίσκονται πίσω από κορυφαίες καινοτομίες που έφεραν επανάσταση στην τεχνολογία της αντηλιακής προστασίας. Τα αντηλιακά Anthelios συνιστώνται από τους περισσότερους δερματολόγους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με το μοναδικό σύστημα φίλτρων Mexoryl SX και Mexoryl XL, για μέγιστη φωτοσταθερή προστασία, ακόμη και για άτομα με μειωμένη αντοχή στον ήλιο, προσφέρουν εξαιρετικά υψηλή αντηλιακή προστασία και κλινικά αποτελέσματα ενάντια στις ακτίνες UVA.
Για το σώμα επιλέξτε το Anthelios XL με 50+ SPF για μικτό-λιπαρό δέρμα, και με εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή σε συνδυασμό με αντηλιακή προστασία. Απορροφάται άμεσα από το δέρμα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας ή να κολλάει, ενώ δεν αφήνει ίχνη ή γυαλάδα.
Τιμή: 19 ευρώ.
Όλα τα προϊόντα της La Roche-Posay διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε on-line και από εδώ.
Επισκεφτείτε το www.laroche-posay.com για περισσότερες πληροφορίες.

Apivita Suncare: Αντηλιακό γαλάκτωμα για το πρόσωπο και το σώμα με Ελιά και Προπόλη
Προστατεύει φυσικά και αποτελεσματικά από την UVA και UVB ακτινοβολία. Είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα κριτάμου και κερί μελισσών, παρέχει ενυδάτωση και απαλότητα στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος. Η πρόπολη και η ελιά που περιέχει ενεργοποιούν την άμυνα της επιδερμίδας στον ήλιο και χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν, από τη φωτογήρανση, την πιο σημαντική αιτία της πρόωρης γήρανσης.
Για το σώμα και το πρόσωπο επιλέξτε το Organic Medium Protection Face & Body Milk με SPF 20, το οποίο είναι εντελώς βιολογικό.
Τιμή: 19.50 ευρώ.
Τα προϊόντα Apivita διατίθενται σε 4.000 φαρμακεία όλης της χώρας, στο κατάστημα Notos Galleries και στο κεντρικό κατάστημα Apivita Shop & Polis Spa, Σόλωνος 26, Αθήνα, τηλ. 210 3640560, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν και από εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Apivita.

Avene: Spray SPF 50+
Ένα πραγματικό τεχνολογικό θαύμα για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, αφού με την ισχυρή αντηλιακή του προστασία και την μεγάλη του διάρκεια προστατεύει το δέρμα αφήνοντάς το ενυδατωμένο αλλά όχι «λαδωμένο». Απορροφάται αμέσως, δεν αφήνει ίχνη και λεκέδες, ενώ χάρη στην μορφή spray είναι πολύ πρακτικό για εφαρμογή τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Έχει μεγάλη αντοχή στο νερό, ενώ είναι εντελώς υποαλλεργικό. Είναι ιδανικό για άτομο που θέλουν να κάθονται αρκετή ώρα στον ήλιο.
Επιλέξτε το Spray SPF 50+ με την ισχυρή προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB.
Τιμή: 21,90 ευρώ.
Όλα τα προϊόντα της Avene διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία της χώρας.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Avene.

Korres: Sweet Orange SPF 25
Ένα ισχυρό αντηλιακό για το πρόσωπο και το σώμα με εκχυλίσματα πορτοκαλιού, πλούσιο σε φλαβονοΐδες, που επιταχύνει το μαύρισμα του δέρματος και ενισχύει τον ρόλο της μελανίνης για την προστασία των κυττάρων από την ηλιακή ακτινοβολία. Το φυσικό φίλτρο του διοξειδίου του τιτανίου μαζί με το shea butter παρέχουν ευρεία προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA, UVB και IR, ενώ η ενεργή Αλόη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος και βοηθά στην μείωση των σημαδιών της γήρανσης. Τοποθετήστε το στο δέρμα σας τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεσή σας στον ήλιο και επαναλάβετε τις επαλείψεις συχνά.
Επιλέξτε το Korres Sweet Orange sprayable sunscreen face and body milk SPF 25, ιδανικό για επιδερμίδες με ευαισθησία στο φως του ήλιου.
Τιμή: 22,70 ευρώ.
Όλα τα προϊόντα Korres διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία της χώρας, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν και από εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.korres.com.

Frezyderm: Sun Screen Mousse SPF 30
Ο αντηλιακός αφρός προσώπου και σώματος της Frezyderm προσφέρει ισχυρή αντηλιακή προστασία στις UVB 30 και UVA 10 ακτίνες, ενώ είναι ιδανικός κατά της φωτογήρανσης. Είναι εντελώς ανθεκτικό στο νερό, έχει άριστη υφή και ομοιόμορφη διασπορά φίλτρων, ενώ χάρη στην μορφή mousse είναι ιδιαίτερα πρακτικό.
Επιλέξτε το Sun Screen Mousse SPF 30 με το συνεχές film προστασίας, που είναι ιδανικός για ανοικτούς φωτότυπους.
Τιμή: 19,80 ευρώ.
Όλα τα προϊόντα Frezyderm διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία της χώρας, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν και από εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.frezyderm.gr

Photoderm: Bio Family SPF 40 Spray
Μία συσκευασία 400ml για όλη την οικογένεια και για όλους τους τύπους δέρματος, με ισχυρή προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB και χωρίς καθόλου άρωμα. Ο παράγοντας SPF 40 και η πατέντα BIOprotection, πέρα από την προστασία του δέρματος, φροντίζει και για την σωστή ανάπλαση των κυττάρων που βρίσκονται ακόμα και βαθιά στο δέρμα. Ενώ η μη-λιπαρή σύνθεσή του με την εξαιρετική αντοχή του στο νερό, και την δυνατότητά του να απλωθεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, το κάνουν ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Επιλέξτε το Photoderm Bio Family SPF 40 Spray που αποτελεί το ιδανικότερο προϊόν αντηλιακής προστασίας για όλη την οικογένεια.
Τιμή: 29,60 ευρώ.
Όλα τα προϊόντα Photoderm διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία της χώρας, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο προϊόν και από εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα Photoderm της Bioderma θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Omega Pharma.

Bepanthol: Sun Spray SPF 20
Το Bepanthol το γνωρίζετε ως την καλύτερη λύση για εγκαύματα από τον ήλιο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αντηλιακό Bepanthol μπορεί να μην χαίρει της διαφήμισης και της προώθησης άλλων αντηλιακών προϊόντων, αλλά αποτελεί την πιο εγγυημένη (και οικονομική) προστασία στα άτομα που κάθονται στον ήλιο με τις ώρες. Διατίθεται σε βολική μορφή σπρέι, προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα, διαθέτει προβιταμίνη Ε που ενισχύει την σωστή ανάπλαση των κυττάρων, ενώ είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες.
Επιλέξτε το Sun Spray με SPF 20, με την εξαιρετική αντοχή στο νερό.
Τιμή: 12,70 ευρώ.
Προϊόντα Bepanthol θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία της χώρας, ενώ το συγκεκριμένο μπορείτε να το αγοράσετε και από εδώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v