Crash test σε 7 προϊόντα αδυνατίσματος

Κάναμε έρευνα αγοράς, δοκιμάσαμε κάποια, μιλήσαμε με ειδικούς και καταλήξαμε στα αποτελεσματικότερα προϊόντα αδυνατίσματος της αγοράς που, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση, μπορούν να επιφέρουν αισθητά αποτελέσματα.
Crash test σε 7 προϊόντα αδυνατίσματος
της Έλενας Μπούλια

Με έναν σχεδόν μήνα να απομένει πριν τα πρώτα μας καλοκαιρινά μπάνια, διανύουμε την καταλληλότερη εποχή να ασχοληθούμε εντατικά με το σώμα μας. Και λέγοντας εντατικά δεν αναφερόμαστε απλά σε τακτικότερη άσκηση και προσοχή στην διατροφή μας (αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου), αλλά σε δραστικές «λύσεις τελευταίας» στιγμής που χωρίς να υπόσχονται θαύματα μπορούν αποδεδειγμένα να διορθώσουν σημαντικές λεπτομέρειες στην εμφάνισή μας.

Ανατρέχοντας στα ράφια των φαρμακείων βρήκαμε πολλά διαφορετικά είδη σε προϊόντα αδυνατίσματος, όπως χάπια, υποκατάστατα και συμπληρώματα γευμάτων και φυσικά κρέμες και τζελ. Από αυτά ξεχωρίσαμε, μετά από συμβουλές ειδικών αλλά και προσωπική χρήση, τα αποτελεσματικότερα και αφού σας εξηγήσουμε τα «καλά» και τα «κακά» τους, εν γένει, σας τα παρουσιάζουμε.

Κατηγορίες προϊόντων αδυνατίσματος και τι να προσέξουμε
* Υποκατάστατα γευμάτων: Πρόκειται για έτοιμα γεύματα σε μορφή σκόνης που αναμειγνύονται με νερό και πίνονται ευχάριστα, αφού συνήθως έχουν ωραία γεύση. Σκοπός τους είναι να αναπληρώσουν από ένα έως τρία γεύματα που δεν θα φάτε, ενώ περιέχουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, αλλά και φυτικές ίνες απαραίτητες για τον οργανισμό. Θεωρούνται άκρως αποτελεσματικά αφού μειώνοντας την πρόσληψη των θερμίδων, μπορείτε να χάσετε από 2 έως 5 κιλά εβδομαδιαίως (τα κιλά αυτά είναι ουσιαστικά υγρά). ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή τα σκευάσματα αυτά δεν αποτελούν έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής, δεν πρέπει να τα λαμβάνετε για παραπάνω από 10 μέρες, αφού είναι πιθανό να σας δημιουργήσουν εξάντληση και ζαλάδες, ενώ απαγορεύονται σε άτομα με υψηλή ουρία, ουρικό οξύ ή κρεατινίνη.

* Συμπληρώματα λεκιθίνης: Διατίθενται στα φαρμακεία είτε σε μορφή σκόνης ή χαπιών και περιέχουν λεκιθίνη, μία λιποτροπική ουσία, η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό των λιπών. Έτσι καταναλώνονται πριν ή μετά από γεύματα με λίγες θερμίδες, λειτουργώντας ως φυσικός λιποδιαλύτης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Γενικώς δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος με την συγκεκριμένη ουσία, απλά καλό είναι να λαμβάνεται με προσοχή από άτομα με χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης.

* Κρέμες και τζελ αδυνατίσματος: Η αλήθεια είναι ότι καμία κρέμα, όσα λιποδιαλυτικά συστατικά κι αν έχει, δε μπορεί να περάσει μέσα από το δέρμα και να φτάσει στον λιπώδη ιστό. Απλά όσες περιέχουν καφεΐνη θεωρούνται ισχυρότερες, αφού η καφεΐνη έχει γενικά την ικανότητα να απελευθερώνει το λίπος από τα λιποκύτταρα. Αυτό, όμως, που οι περισσότερες κρέμες κάνουν είναι είτε να δημιουργήσουν μία τοπική υπεραιμία που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο και την λεμφική κυκλοφορία, ή να συσφίξουν προσωρινά το δέρμα. Ακόμα, αν η κρέμα είναι ιδιαίτερα καλή μπορεί να προσφέρει και μία βαθιά ενυδάτωση. Τέλος, μία καλή κρέμα αδυνατίσματος είναι αποτελεσματικότερη όταν χρησιμοποιείται μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί, και αλείφεται με καλό μασάζ για να εισχωρήσει μέσα στο δέρμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι έγκυες και οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες κρέμες.

Ακόμα…
Σε κάθε περίπτωση, κανένα μα κανένα προϊόν αδυνατίσματος δε μπορεί να δράσει χωρίς την δική μας βοήθεια. Μπορούν να βοηθήσουν αλλά όχι να κάνουν θαύματα. Το τρίπτυχο νερό – ισορροπημένη διατροφή – καθημερινή άσκηση (κυρίως τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμβηση) παραμένει ο νούμερο ένα τρόπος να χάσουμε λίπος και να σφίξει το σώμα μας. Το παραπάνω τρίπτυχο σε συνδυασμό με τα παρακάτω προϊόντα αδυνατίσματος πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να έχουμε φέτος το καλοκαίρι ένα εξαιρετικό σώμα. Ποια είναι, λοιπόν, τα αποτελεσματικότερα προϊόντα αδυνατίσματος της αγοράς;

Mind Body Shape από την Apivita: Η ολοκαίνουργια αυτή σειρά της Apivita στοχεύει στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας, της χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Πρόκειται για μία άκρως φυσική σειρά αφού περιέχει 13 αγνά, 100% φυσικά αιθέρια έλαια, όπως εκχυλίσματα νεραντζιού και κόκκινων φυκιών, ενώ είναι και ολιστική αφού μέσω της όσφρησης τα αιθέρια έλαια προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία, ενώ μέσω του μασάζ εισχωρούν βαθύτερα στην επιδερμίδα αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα καλύτερα. Η σειρά αποτελείται από scrub σώματος (12,80 ευρώ) που απολεπίζει την επιδερμίδα και τονώνει την μικροκυκλοφορία, λάδι για μασάζ σώματος (22,80 ευρώ) που αποκαθιστά την κυκλοφορία του αίματος, αποβάλλει τις τοξίνες και συσφίγγει, ενισχυμένο ορό (26,80 ευρώ) που καταπολεμά την έντονη και χρόνια κυτταρίτιδα χάρη στην θερμαντική του δράση, κρέμα αδυνατίσματος (28,80 ευρώ) που μειώνει την κυτταρίτιδα και βοηθά στην σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας, ορό σύσφιξης (23,80 ευρώ) που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και την ελαστικότητα, αλλά και κάψουλες με πράσινο τσάι (39, 50 ευρώ) ως συμπλήρωμα διατροφής που επιταχύνει τον μεταβολισμό και παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
- Τα προϊόντα Apivita διατίθενται σε 4.000 φαρμακεία όλης της χώρας στο κατάστημα Notos Galleries και στο κεντρικό κατάστημα Apivita Shop & Polis Spa, Σόλωνος 26, Αθήνα, τηλ. 210 3640560. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Apivita.

Liposilk από την Sant’Anglelica: Δεν είναι τυχαίο ότι η κρέμα-gel Liposilk, με τα 10 ενεργά συστατικά και Nanosfere, θεωρείται τα τελευταία χρόνια η καλύτερη στην αντιμετώπιση της μείωσης της λιπώδους στοιβάδας. Με βάση σιλικόνης, για άμεσο λίφτινγκ και μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα, με τα nanosfere που αποτελούνται από Citrus Aurantium, Fucus Vesiculosus και Centella Asiatica, τα οποία έχουν εντατική λιπολυτική δράση, καθώς και διάφορα άλλα συστατικά, το Liposilk υπόσχεται: να μειώσει την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών, βελτιώνοντας παράλληλα την μικροκυκλοφορία & να προσφέρει λιπολυτική δράση κατά του συσσωρευμένου λίπους και μετατροπή του σε ενέργεια. Ενώ με το μοναδικό καπάκι-μασάζ βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών του προϊόντος. Τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (αν και συστήνεται μετά το μπάνιο) γιατί απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει λιπαρότητα. (Τιμή: 30, 40 ευρώ).
- Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και από εδώ. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν από το site της Omega Pharma Hellas.

Global Silhouette και Cellureverse από την Elancyl: Η Elancyl σε συνεργασία με τα διατροφολογικά εργαστήρια της Pierre Fabre δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αδυνατίσματος, το οποίο εύκολα και υγιεινά σας χαρίζει σμιλευμένο κορμί και κομψή σιλουέτα. Το Global Silhouette περιέχει 100% φυτικά συστατικά που εγγυώνται ότι αποτελούν τον πιο υγιεινό τρόπο αδυνατίσματος, ενώ έχει υπέροχη γεύση μήλου έτσι ώστε να αποτελεί μια ευχάριστη συνήθεια. Η πολλαπλή του δράση, που αποσυμφορίζει τον οργανισμό, σμιλεύει τη σιλουέτα και επαναδιαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος, έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα από τις πρώτες 14 ημέρες. Προσφέρει μείωση έως και 5,6 εκατοστών στη μέση και έως και 3,9 εκατοστών στην περιοχή των γοφών. Παράλληλα και σε συνδυασμό με την υπόλοιπη σειρά αδυνατιστικών προϊόντων Elancyl, όπως η κρέμα-τζελ Cellureverse που υπόσχεται έως και 82% μείωση της κυτταρίτιδας αν το χρησιμοποιήσετε μία φορά για 14 συνεχόμενες μέρες, τα αποτελέσματα αναμένονται εντυπωσιακά. (Τιμή: 28 ευρώ για το Global Silhouette και 28,50 ευρώ για το τζελ).
- Θα βρείτε τα προϊόντα Elancyl στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας και μπορείτε να τα αγοράσετε και από εδώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία Elancyl θα βρείτε εδώ.

Retinol Anti-Cellulite Intensive από την Roc: Πρόκειται για ένα ενυδατικό και αδυνατιστικό gel κατά της κυτταρίτιδας, που, μέσα σε 12 εβδομάδες σύμφωνα με κλινικά αποδεδειγμένες έρευνες, προσφέρει πολλαπλή δράση αδυνατίσματος σε 3 σημεία: Έως 2,3 εκ στην περιφέρεια της μέσης, έως 2,3 εκ στην κοιλιά και έως 2,0 εκ στους γλουτούς. Τα συστατικά του είναι αποκλειστικότητα της Roc. Η ρετινόλη, καθαρή και ενεργός βιταμίνη Α συνδυάζεται με το forskolin, ένα συστατικό κατά της κυτταρίτιδας που διαθέτει 50 φορές ισχυρότερη λιπολυτική δράση από την καφεΐνη σε μια ανανεωμένη σύσταση 24ωρης ενυδάτωσης. Επιπλέον, η καφεΐνη και η καρνιτίνη μειώνουν την κυτταρίτιδα, ο THPE συσφίγγει και ανορθώνει την επιδερμίδα, ενώ η γλυκερίνη που περιέχει η νέα σύνθεση του Retinol Anticellulite Intensive ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα (Τιμή: 28, 50 ευρώ και 42,75 ευρώ στην συσκευασία των 2 τεμαχίων με το 2ο στην μισή τιμή).
- Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε on-line και από εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία Roc θα βρείτε εδώ.

Xs-Xpress από την Power Health: Πρόκειται για ένα ακόμα εξαιρετικό προϊόν με τριπλή δράση, αφού στην συσκευασία θα βρείτε τρία μοναδικά προϊόντα τα οποία θα λαμβάνετε τρεις φορές την ημέρα. Το αποτέλεσμα θα είναι να χάσετε κιλά, πόντους και θερμίδες μαζί και μάλιστα πολύ γρήγορα. Το πρώτο προϊόν είναι το Xs-Xpress Green Tea, ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με πράσινο τσάι και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που αυξάνει τον μεταβολισμό, επιταχύνει το αδυνάτισμα και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό. Το δεύτερο προϊόν είναι το Xs-Xpress Green Coffe, με πράσινο καφέ. Φυσικό συμπλήρωμα και αυτό με εκχύλισμα πράσινου καφέ και βιταμίνη C. Αυτά μαζί συμβάλλουν στον σωστό μεταβολισμό των σακχάρων, καθώς και στη μείωση της απορρόφησης των υδατανθράκων της διατροφής με αποτέλεσμα την περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων. Τέλος, τρίτο βήμα είναι το Xs-Xpress Clarinol, φυσικό συμπλήρωμα που περιέχει αποκλειστικά το πολυακόρεστο λιπαρό οξύ CLA που βοηθά στην καύση του λίπους, το εμποδίζει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα και διατηρεί αναλλοίωτο τον μυϊκό ιστό (Τιμή: 35 ευρώ).
- Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε on-line και από εδώ. Μάθετε περισσότερα για το προϊόν από το site της εταιρίας, εδώ.

Black tea & Verbana τζελ από τον Korre: Πρόκειται για ένα εύκολα απορροφούμενο από το δέρμα τζελ που βοηθά σε όλα τα στάδια του κύκλου της λιπογέννεσης και λιπόλυσης. Η καφεΐνη, γνωστός και φυσικός λιπολυτικός παράγοντας, σε συνδυασμό με το μαύρο τσάι και τα εκχυλίσματα βερβένας, μειώνουν την συσσώρευση λίπους στο δέρμα. Επίσης, ο συνδυασμός άλλων φυτικών στοιχείων, όπως ο κισσός και η centella ενισχύουν σημαντικά την μικροκυκλοφορία, μειώνοντας έτσι την όψη του φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα. Τοποθετείται τοπικά, μία με δύο φορές την ημέρα, ενώ αν το συνδυάσετε με άλλο αντικυτταριτιδικά προϊόντα του Korre, τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι εμφανέστερα. (Τιμή: 35 ευρώ).
- Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Korre, εδώ.

Liposculpture Cellu Metric από την Vichy: Πρόκειται για μία αγωγή με κρέμες 14 ημερών, η οποία μπορεί να μειώσει αισθητά την επίμονη όψη «φλοιού πορτοκαλιού», βοηθά στην απώλεια πόντων και ανταποκρίνεται σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα για 12 ημέρες και αποτελείται από 24 φακελάκια. Το πρωί, το προϊόν με την καφεΐνη και το μαγγάνιο, διασπά το λίπος και λειαίνει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού», το βράδυ, το προϊόν με την καφεΐνη και την ρουτίνη απομακρύνουν τα λίπη και εμποδίζουν την συσσώρευσή τους. Η υφή του, άλλωστε, είναι δροσερή και ελαφριά, δεν κολλάει και απορροφάται άμεσα. Και όπως συμβαίνει πάντα στα προϊόντα Vichy, είναι δοκιμασμένο κάτω από ιατρικό έλεγχο (Τιμή: 39 ευρώ).
- Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία της χώρας, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν μπορείτε να μάθετε εδώ.

Δείτε στα Σχετικά Άρθρα περισσότερες συμβουλές για αποτελεσματικό αδυνάτισμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v