Ανδρική περιποίηση: 10 προϊόντα για να την βγάλετε "καθαρή"

Η περιποίηση προσώπου έχει σταματήσει να είναι γυναικεία υπόθεση. Η επιδερμίδα του άντρα έχει ανάγκη από την ίδια -ή και περισσότερη-προσοχή. Βρήκαμε κρέμες, balm, scrub, τζελ και sticks που θα προστατέψουν και θα αναζωογονήσουν το δέρμα σας.
Ανδρική περιποίηση: 10 προϊόντα για να την βγάλετε καθαρή
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η εποχή που η περιποίηση προσώπου ήταν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση έχει παρέλθει προ πολλού. Η αντρική επιδερμίδα, αν και διαφορετική από την γυναικεία, έχει ακριβώς την ίδια -ή και περισσότερη- ανάγκη για ενυδάτωση και περιποίηση. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, το έντονο στρες, η υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία UVA- UVB, οι κλιματολογικές συνθήκες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και έλλειψη φροντίδας έχουν σαν αποτέλεσμα την φθορά. Το αποτέλεσμα; Ερεθισμένο δέρμα, συσσώρευση σμήγματος και εμφάνιση ακμής. Αδιάφευστος μάρτυρας όλων αυτών, ο ίδιος μας ο καθρέφτης.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Η απάντηση είναι απλή. Να φροντίζουμε καθημερινά την επιδερμίδα μας, προστατεύοντάς την από ερεθισμούς. Οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών στον χώρο επενδύουν συνεχώς στην δημιουργία ολοένα και περισσότερων προϊόντων ανδρικής περιποίησης. Για τους ερεθισμούς από το ξύρισμα προτιμούμε κρέμες που  περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς και τις μολύνσεις, καθώς και προϊόντα ενυδατικής περιποίησης. Για τον περιορισμό των ρυτίδων, επιλέγουμε κρέμες με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, πεπτίδια, ρετινόλη, συστατικά που επιβραδύνουν την γήρανση. Τέλος, για τις "σακούλες" κάτω από τα μάτια υπάρχουν κατάλληλα στίκς και αλοιφές με θρεπτικά συστατικά. Διαλέξαμε και σας συνιστούμε τις πιο "δυνατές" προτάσεις για όλα τα παραπάνω.

1.Age Fight Men, LANCOME
Balm αντιγήρανσης για ομοιόμορφη επιδερμίδα. Χάρη στο αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα που περιέχει, δρα ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις (π.χ. αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, ρύπανση κ.τ.λ. ) που κουράζουν την επιδερμίδα, ενώ μειώνει το οξειδωτικό στρες. Παράλληλα, ο συνδυασμός χαλκού και ψευδάργυρου μειώνει τις ρυτίδες και ενισχύει τη δομή της επιδερμίδας. Τιμή 59€.


2.Κορρές Ginseng υγρό ζελέ καθαρισμού 150 ml
Το υγρό ζελέ καθαρισμού Κορρές Ginseng (7.80€) θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σας και θα σας δροσίσει. Το εκχύλισμα από ginseng διευκολύνει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από την επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας έτσι την υγιή εμφάνιση του δέρματος. Έχει ήπιο αφρισμό για να μην ερεθίζει ή ξηραίνει την επιδερμίδα και ξεπλένεται πολύ εύκολα. Τιμή: 7.80€.


3. AVENE Dermo - K
Βοηθά στην καταπολέμηση της θυλακίτιτδας (τρίχες που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο δέρμα) στις περιοχές ξυρίσματος. Πλούσια σε ιαματικό νερό της Avene με καταπραϋντικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες, η Dermo-K περιέχει επίσης ενυδατικούς και κερατορυθμιστικούς παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί απελευθερώνουν την εγκλωβισμένη τρίχα διευκολύνοντας έτσι το καθημερινό ξύρισμα. Η συνεργική δράση του θειικού χαλκού και του θειϊκού ψευδαργύρου εξυγιαίνει το δέρμα και βοηθά στην πρόληψη των βακτηριδιακών μολύνσεων. Τιμή: 12.90€.


4. Vichy Retifill
Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει τις νέες ίνες που παράγονται από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. Στην επιφάνεια, λειαίνει την επιδερμίδα, κρατώντας την λεία και απαλή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες να εξασθενούν και η επιδερμίδα να λειαίνεται. Η κρέμα αυτή είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας. Τιμή: 23€.


5.Κορρές Κάστανο & Ρούσκο
Με εκχύλισμα από ρούσκο, κάστανο, καλαμπόκι , βούτυρο και ρύζι, η βελούδινη αυτή κρέμα θα ενυδατώσει άμεσα το πρόσωπό σας και θα λειάνει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης που εμφανίζονται στο πρόσωπο. Το κάστανο σύμφωνα με μελέτες, εμφανίζει αντιοξειδωτικές ιδιότητες , προστατεύοντας από τις ελεύθερες ρίζες , κύρια αιτία σχηματισμού των ρυτίδων. Η D-ριβόζη από καλαμπόκι αποτελεί πηγή ενέργειας για τα κύτταρα, συσφίγγει και αναζωογονεί ορατά την κουρασμένη σας επιδερμίδα. Τελος, η κρέμα έχει και δείκτη προστασίας SPF 15 που θα σας προστατέψει και από την φωτογήρανση. Τιμή: 15€.


6. Nivea Revitalizing Cream Q10
Μία κρέμα αναζωογόνησης, που περιποιείται αμέσως την ταλαιπωρημένη και κουρασμένη επιδερμίδα σας. Η σύνθεσή της είναι με συνένζυμο Q10, βιταμίνη Ε, προβιταμίνη B5 και αντηλιακά φίλτρα UVA και UVB, που ενισχύει τη φυσική αναζωογόνηση της επιδερμίδας, βελτιώνει την ανθεκτικότητά της στην καταπόνηση της και μειώνει τις λεπτές γραμμές και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία. Τιμή: 10€.


7.Κορρές γαλάκτωμα με Καλέντουλα & Ginseng
Μη λιπαρό γαλάκτωμα για τη φροντίδα μετά το ξύρισμα. Το εκχύλισμα από ginseng διευκολύνει την πρόσληψη νερού και θρεπτικών συστατικών από την επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας έτσι την υγιή εμφάνιση του δέρματος. Οι αντισηπτικές ιδιότητες της καλέντουλας και η στυπτική δράση της Αμαμελίδας προστατεύουν αποτελεσματικά από τους ερεθισμούς. Η αλόη και η προβιταμίνη Β5 καταπραϋνουν τη φλόγωση και τις κοκκινίλες και ενυδατώνουν το δέρμα. Τιμή: 9€.


8.Restore, ZIRH
Η επιδερμίδα των ματιών είναι 10 φορές λεπτότερη από αυτήν του υπόλοιπου προσώπου. Η
κρέμα αυτή περιποιείται την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Χάρη στη σύνθεσή της, οι μαύροι κύκλοι αλλά και το πρήξιμο των ματιών μειώνονται. Παράλληλα, η επιδερμίδα στην περιοχή ενυδατώνεται, γίνεται πιο ελαστική και ανθεκτική. Τιμή: 35€.


9.Vichy Mag Stick ματιών
"Δροσερό" stick για την περιοχή των ματιών. Περιέχει μαγνήσιο για τόνωση του κυτταρικού μεταβολισμού αλλά και καφεΐνη, η οποία βοηθά στη διέγερση της μικροκυκλοφορίας. Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες μειώνονται αισθητά. Τιμή: 14€.


10.AVENE Baume Apres - Rasage 75ml
Πλούσιο σε ιαματικό Νερό της Avene, καταπραΰνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα από τη φλόγωση του ξυρίσματος, χαρίζοντας άμεση αίσθηση ευεξίας και δροσιάς. Η σύνθεσή του περιέχει σουκραλφάτη, επουλωτικό δραστικό συστατικό που αναγεννά τους προσβεβλημένους ιστούς από το ξυράφι και triclosan, έναν εξυγιαντικό παράγοντα που ελαχιστοποιεί τους μικροβιακούς ερεθισμούς που οφείλονται στο ξύρισμα. Πολύ ενυδατικό, συνιστάται ειδικότερα για τα ευαίσθητα δέρματα με τάση ξηρότητας. Τιμή: 14.70€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v