Πώς θα αποκτήσουμε το τέλειο χαμόγελο;

Μπορεί οι οδοντόκρεμες και το νήμα να βοηθάνε, αλλά αν θέλουμε να αποκτήσουμε πραγματικά τέλειο χαμόγελο, η οδοντιατρική κοσμετολογία έχει πλέον πολύ πιο εξελιγμένα μέσα για να μας βοηθήσει να το πετύχουμε. Ποια είναι αυτά; Πόσο κοστίζουν και πού θα τα βρούμε;
Πώς θα αποκτήσουμε το τέλειο χαμόγελο;
Αν τα μάτια είναι, όπως λένε, ο καθρέφτης της ψυχής, το ωραίο χαμόγελο είναι η όμορφη πλευρά της. Και για ένα ωραίο χαμόγελο, αρκεί να διαθέτει κανείς ένα μόνο χαρακτηριστικό: Τέλεια οδοντοστοιχία. Και αν νομίζατε πως οι whitening οδοντόκρεμες και το τακτικό νήμα είναι αρκετά για να επιτύχετε το σκοπό σας, τότε δεν έχετε ενημερωθεί ακόμα για τις τελευταίες εξελίξεις τις οδοντικής κοσμετολογίας, που υπόσχονται τέλεια οδοντοστοιχία σε χρόνο μηδέν. Έχετε, λοιπόν, ακούσει για το lifting δοντιών;

Σύμφωνα με την χειρούργο οδοντίατρο Δέσποινα Κωστομοίρη, «Το lifting δοντιών είναι η πλέον σύγχρονη οδοντιατρική εφαρμογή η οποία χάρη στο συνδυασμό της τέχνης του οδοντιάτρου και της οδοντιατρικής εξέλιξης (σύνθετες ρητίνες) αποκαθιστά τις τυχόν ατέλειες των δοντιών σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί κανείς να υποπτευθεί πως ήταν τα δόντια πριν από αυτό. Συγκεκριμένα γίνεται ανάπλαση και αναδημιουργία του κάθε δοντιού χωριστά σε αρμονική πάντα σχέση με το σύνολο των υπολοίπων δοντιών, είτε στο φυσικό χρώμα των δοντιών είτε αλλάζοντας χρώμα και δημιουργώντας ένα μόνιμο λευκό χαμόγελο, μια τέλεια οδοντοστοιχία.»

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται; Σε δόντια αραιά που πρέπει να ενωθούν, σε δόντια μικρά που πρέπει να μεγαλώσουν, σε δίχρωμα ή απονευρωμένα δόντια που πρέπει να επανέλθουν στο φυσικό τους χρώμα, σε δόντια με πολλά σφραγίσματα, σε δόντια που πρέπει να αλλάξουν χρώμα, σε δόντια στραβά που θέλουμε να ισιώσουν χωρίς σιδεράκια, σε δόντια με αποτριβές.

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστα. Πιο συγκεκριμένα, το lifting γίνεται σε 8 με 10 δόντια της πάνω γνάθου και σε άλλα τόσα της κάτω γνάθου και χρειάζονται δύο με δυόμιση ώρες για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση. Φυσικά, αν εσείς θέλετε μόνο λεύκανση ή μόνο επιδιόρθωση κάποιων δοντιών ο χρόνος αυτός μειώνεται και αντίστοιχα μετριάζεται και το κόστος, το οποίο φυσικά εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως ο τόνος που θέλετε να επιτύχετε στο χρώμα του δοντιού και ο αριθμός των δοντιών που θέλετε να επιδιορθώσετε. Το αποτέλεσμα πάντως είναι μακράς διάρκειας, εκτός αν είστε καπνιστές οπότε οι τόνοι του χρώματος θα αλλάξουν μετά από κάποια χρόνια.

Λιγότερο μόνιμο αποτέλεσμα αλλά πολύ οικονομικότερο και με πολύ συντομότερο χρόνο αποκατάστασης είναι το laser λεύκανσης. Τι ακριβώς είναι το laser λεύκανσης; Η κ. Κωστομοίρη εξηγεί, «τα laser είναι συσκευές που παράγουν μία ενισχυμένη φωτεινή ακτίνα και εκτελούν πολύ απαλά και ανώδυνα εργασίες που θα απαιτούσαν σε αντίστοιχη περίπτωση κλασσικά επεμβατικά μέσα.». Χάρη στην εξελεγμένη τεχνολογία της οδοντιατρικής, το laser μπορεί να αποδώσει έως και 7 τόνους λευκότερα δόντια, αλλά εφαρμόζεται μόνο στα φυσικά δόντια του ατόμου. Όπου υπάρχουν σφραγίσματα, γέφυρες, στεφάνες, όψεις πορσελάνης ή ρυτίνης, σχεδόν πάντα αποκλείεται η εφαρμογή laser και προτιμάται το lifting δοντιών.

Η αποκατάσταση του χρώματος των δοντιών με laser, όπως άλλωστε και το lifting, είναι απολύτως ασφαλή για τα δόντια. Η διαδικασία της λεύκανσης διαρκεί περί τα 20 λεπτά και η διάρκεια του λευκού χρώματος κυμαίνεται στα δύο με τρία χρόνια, ενώ για τους καπνιστές ο χρόνος αυτός μειώνεται περίπου στο μισό. Βέβαια, για ακόμα πιο μακρόχρονη διάρκεια μπορεί το άτομο που έχει κάνει λεύκανση να συντηρήσει το χρώμα του και στο σπίτι, χρησιμοποιώντας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου, ειδικά «μασελάκια» με λευκαντικό. Το κόστος μιας λεύκανσης είναι σχεδόν πάντα το ίδιο σε όποια κλινική κι αν επιλέξετε να την κάνετε, γύρω, δηλαδή, στα 500 ευρώ.

Πού μπορούμε να κάνουμε lifting δοντιών και laser λεύκανσης;

* Στην Athens Smile Clinic, στην οποία διευθύντρια είναι η κ. Κωστομοίρη. Η κλινική συστάθηκε ως πρότυπη στην παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών, με σκοπό τη δημιουργία του τέλειου, υγιεινού και όμορφου χαμόγελου. (Πινδάρου 25 και Τσακάλωφ, Κολωνάκι. Τηλ. 210 3622522).

* Στο The Perfect Smile, το οποίο χάρη στην εμπειρία του οδοντιάτρου Κωνσταντίνου Θερμογιάννη ειδικεύεται στη λεύκανση δοντιών με laser. Η συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά (σε τρία δεκαπεντάλεπτα) και μετά στον ασθενή δίνονται κάποια «ναρθηκάκια» για να επαναλάβει τη θεραπεία και στο σπίτι –για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Το κόστος της λεύκανσης είναι και εδώ στα 500 ευρώ. (Στουρνάρα 39, Εξάρχεια. Τηλ. 210 3829704).

* Στην Dental Clinic, η οποία πέρα από προσθετική, εμφυτεύματα και αποστείρωση προσφέρει και αισθητική οδοντιατρική με όψεις πορσελάνης, λεύκανση και ανασύσταση δοντιών και λευκά σφραγίσματα. (Μπότσαρη 7, Γλυφάδα, Tηλ. 210 8940754).

* Στο ιατρείο του Χειρούργου Οδοντίατρου Κωνσταντίνου Θεοδώρου, στο οποίο παρέχεται μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών αισθητικής οδοντιατρικής, όπως, μεταξύ άλλων, λεύκανση δοντιών, όψεις πορσελάνης, όψεις ρητίνης και πλαστική χειρουργική των ούλων. Στο πολύ ενημερωμένο site του κ. Θεοδώρου, Tooth.gr, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτές και για άλλες θεραπείες (Μιλτιάδου 1, πλατεία Κηφισιάς. Τηλ. 210 8080010).

* Στο Dental Center, που ειδικεύεται μεταξύ άλλων και με την αισθητική οδοντιατρική. (Μαρασλή 29, Κολωνλακι. Τηλ. 210 7219000).
 
Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v