Ανακαλύψτε τα «ψαγμένα» προϊόντα ομορφιάς

Όταν αναζητούμε το ιδανικό καλλυντικό συνηθίζουμε να στρεφόμαστε στις πολυδιαφημισμένες μάρκες. Υπάρχουν όμως πιο low profile εταιρίες που δημιουργούν κατά καιρούς εξίσου ποιοτικά προϊόντα ομορφιάς. Τα ανακαλύψαμε και σας τα παρουσιάζουμε.
Ανακαλύψτε τα «ψαγμένα» προϊόντα ομορφιάς
Μπορεί κάποιες από τις ομορφότερες celebrities του πλανήτη να διαφημίζουν καλλυντικά και είδη μακιγιάζ των πιο ονομαστών οίκων, αυτών δηλαδή που γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά όσον αφορά στη δική τους περιποίηση οι επιλογές τους είναι πολύ πιο… ψαγμένες.

Για να μην παρεξηγηθούμε, όχι πως οίκοι, όπως ο Dior και ο Yves Saint Laurent, δεν έχουν σπουδαία προϊόντα, αλλά είναι εξίσου αλήθεια, ότι υπάρχουν λιγότερο διαφημισμένες -στην Ελλάδα τουλάχιστον- εταιρίες καλλυντικών που μετά από ενδελεχείς εργαστηριακές έρευνες έχουν σήμερα δημιουργήσει εκπληκτικές κρέμες, μοναδικές θεραπείες προσώπου και είδη μακιγιάζ που ονειρεύεται ο κάθε make-up artist.

Ένα από τα πολλά προτερήματα των συγκεκριμένων καλλυντικών είναι το συγκριτικά χαμηλότερο κόστος τους. Το μοναδικό μειονέκτημα; Ότι θα δυσκολευτείτε λίγο να τα βρείτε. Αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Τα ανακαλύψαμε και σας τα παρουσιάζουμε:

Dr. Sebagh Crème High Maintenance – Intense Repair and Protection
(Βραβεύτηκε ως η καλύτερη χειμερινή κρέμα από το Harper’s Bazaar 2006)

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως εκλεπτυσμένη κρέμα που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα, περιέχοντας 7 καινοτόμα ενεργά συστατικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν, αναζωογονούν, ανανεώνουν και συσφίγγουν το δέρμα. Μελέτες έδειξαν πως λίγες μόνο μέρες μετά τη χρήση του προϊόντος οι γραμμές και οι ρυτίδες στο πρόσωπο μειώνονται δραματικά, η επιδερμίδα γίνεται πιο σφριγηλή, μειώνονται οι διχρωμίες και η διαφορετική υφή από σημείο σε σημείο, το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό ενώ τα επίπεδα κολλαγόνου ενισχύονται.

Επίσης, η κρέμα μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε ώρα της μέρας, όλον τον χρόνο στο πρόσωπο και το λαιμό, πάντα σε καθαρό πρόσωπο. Φορώντας την θα νιώσετε αμέσως το δέρμα σας ενυδατωμένο, απαλότερο και πιο… ζωντανό!

Πού θα την βρείτε; Beautyworks Κολωνάκι, Καψάλη & Νεοφύτου Δούκα (Εμπ. Κένρο Πύλη, τηλ. 210-7225511), Beautyworks Κηφισιά, Κολοκοτρώνη 8 (Εμπ. Κέντρο "Αίγλη" τηλ. 210-8089070), Beautyworks @ attica, the department store και Beautyworks @ godlen attica, στο Golden Hall, Aroma Ψυχικό, Σολωμού 3 (210-6727450), Aroma Γλυφάδα, Παπανδρέου 20 (210-9681950), Aroma Βριλήσσια, Λ. Πεντέλης 106 (210-6095641), Fena Fresh Ilisia, Παύλου Μελά 8, Θεσσαλονικη (2310-257447), Fena Fresh Cosmos, (Εμπ. Κέντρο Κόσμος), Θεσσαλονικη (2310-473138).

Care by Stella McCartney – Nourishing Elixir

Ένα μοναδικά απαλό προϊόν, με 100% οργανικό μείγμα από φυσικά έλαια, που προσαρμόζει τη θρεπτική δράση της 5 Benefits Moisturizing Cream ή Fluid (δύο ακόμα εξαιρετικά προϊόντα της σειράς Care) έτσι ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Περιέχει σύμπλεγμα σόγιας, του ελαίου Nigella Sativa και μουσκιά από ρόδο, πλούσια σε φυτοστερόλες, ωμέγα 3 και απαραίτητα λιπαρά οξέα που συσφίγγουν και αναζωογονούν το δέρμα.

Εφαρμόζεται κατά προτίμηση τη νύχτα. Τοποθετήστε τη απευθείας στο δέρμα και κάνοντας απαλό μασάζ ξεκινήστε από το πηγούνι και συνεχίστε προς τα πάνω και προς τα έξω, σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Η ίδια η Stella McCartney προτείνει να την χρησιμοποιείτε και στα μαλλιά, σαν μάσκα πριν το λούσιμο, στο λαιμό μετά την ηλιοθεραπεία για να δώσει λάμψη στο μαυρισμένο δέρμα, στο σώμα αναμειγμένη με την κρέμα σώματός σας ή ακόμα και στο αφρόλουτρο για να σας χαλαρώσει και να σας τονώσει με το υπέροχο άρωμά της.

Πού θα την βρείτε; Στο Notos Galleries (Αιόλου 99 και Λυκούργου, Αθήνα).

Zeno – Θεραπεία ακμής

Το Zeno είναι μία έξυπνη συσκευή χειρός που θα λατρέψουν όσοι και όσες αντιμετωπίζουν ήπιο έως μέτριο πρόβλημα ακμής. Λειτουργεί με μπαταρίες και είναι σχεδιασμένο με ένα άκρο που θερμαίνεται σε προκαθορισμένες θερμοκρασίες, και το οποίο έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Μόλις αυτό έρθει σε επαφή με το σπυράκι ή την κοκκινίλα η θερμότητα μεταφέρεται στο θυλάκιο και έτσι η θερμότητα μέσω ενός ελεγκτικού τσιπ ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ ένα ενσωματωμένο ψηφιακό χρονόμετρο ελέγχει το χρόνο θεραπείας. Τα προπιονικά βακτήρια υπόκεινται σοκ και αυτοκαταστρέφονται, η φλεγμονή μειώνεται και έτσι το δέρμα επιστρέφει σιγά σιγά στη φυσική του κατάσταση.

Σε περιπτώσεις εντονότερου προβλήματος η εφαρμογή πρέπει να γίνεται δύο με τρεις φορές την ημέρα για 2μιση λεπτά, ενώ με τον καιρό μία μόνο φορά την ημέρα θα είναι αρκετή. Είναι, πάντως, αποτελεσματικότερο όταν το χρησιμοποιείτε στα πρώτα στάδια ανάπτυξης ενός σπυριού, έτσι ώστε να μειωθούν και οι πιθανότητες να αφήσει σημάδι. Αν, βέβαια, αντιμετωπίζετε σοβαρότατο πρόβλημα ακμής είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Η συσκευή Zeno κοστίζει 195 ευρώ.

Πού θα το βρείτε; Σε αμέτρητα καταστήματα και φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε κάποια μεγάλα Hondos Center. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας για να δείτε αναλυτικά τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων.

Laura Mercier Lip Colour – Crème
(Βραβεύτηκε με το Allure Best of Beauty – Best Nude Lipstick – Discretion)

Ένα μοναδικό λίπστικ που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα κραγιόν, αφού δημιουργήθηκε με μία ολοκαίνουργια χρωματική φόρμουλα. Διατίθεται σε μία μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, στην οποία θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει, ενώ προστατεύει τα χείλια από την ξηρότητα, τα ενυδατώνει και τα αφήνει απαλά. Διαθέτει ένα πρωτοποριακό μείγμα αντιοξειδωτικών, αντιγηραντικών και διογκωτικών στοιχείων που τονίζουν το χρώμα, περιέχει βιταμίνη Α και Ε, διαρκεί πολύ και κάθε φορά που τα χείλια πιέζονται το χρώμα με ένα μαγικό τρόπο ανανεώνεται. Η υφή του θα σας εντυπωσιάσει και η τιμή του θα σας επιτρέψει να αγοράσετε περισσότερα από ένα.

Πού θα το βρείτε; Στο Attika, στα καταστήματα Beautyworks (Εμπορικό Κέντρο Αίγλη, Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά, Εμπορικό Κέντρο Πύλη, Καψάλη 10 και Νεοφύτου Δούκα, Κολωνάκι), στα Aroma Beautyworks (Σολωμού 3, Ψυχικό και Ανδρέα Παπανδρέου 20, Γλυφάδα).

Sjal Kura Intuitif
(Βραβεύτηκε με το InStyle Best Beauty Buys for Best Flight Cream 2006 και με το Harpers & Queens 100 Best Beauty Products, People and Places 2002)

Μία πλούσια, θρεπτική κρέμα που δημιουργήθηκε για επιδιορθώσει το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα που έχει υποστεί φθορά από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τον χρόνο. Η kura διαθέτει καταπραϋντικά συστατικά που τρέφουν, θεραπεύουν και επιδιορθώνουν το δέρμα. Με τα αιθέρια έλαια και τη βάση από κρέμα άλγης μεταφέρει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά κατευθείαν στο δέρμα, παρέχοντας έτσι ενυδάτωση χωρίς να φράσσει τους πόρους.

Με την τακτική χρήση της kura θα παρατηρήσετε μείωση των τριχοειδών αγγείων και των μαύρων κύκλων, μείωση των γραμμών και των ρυτίδων, το δέρμα σας θα δείχνει αναζωογονημένο και απαλό, πιο ενυδατωμένο, οι ιστοί θα πάρουν ένα φυσικό ομοιόμορφο χρώμα, ενώ θα εμπλουτίσετε την επιδερμίδα σας με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ενδείκνυται να χρησιμοποιείται τη νύχτα.

Πού θα την βρείτε; Στα spa των ξενοδοχείων King George II (Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 7280300), Grecotel Corfu Imperial (Κομμένο, Κέρκυρα, τηλ. 26610 91481) και Grecotel Mykonos Blu (Ψαρού, Μύκονος, τηλ. 22890 27900).
 
Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v