Μασάζ: Οι... (χειρο)πρακτικές διευθύνσεις

Η καθιστική ζωή του γραφείου κάνει την ανάγκη μας για χαλάρωση και ξεκούραση επιτακτική. Ανακαλύψαμε τις δέκα καλύτερες διευθύνσεις για μασάζ στην Αθήνα και ανυπομονούμε να αφεθούμε στα απαλά χέρια των ειδικών.
Μασάζ: Οι... (χειρο)πρακτικές διευθύνσεις
Ένα καλό μασάζ είναι συχνά το μόνο που μπορεί να μας ξεκουράσει από μία δύσκολη μέρα. Η καθιστική δουλειά, άλλωστε, και οι πολλές ώρες στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή κάνει το σώμα μας να «πιάνεται», τη μέση και την πλάτη μας να πονάει και τα χέρια να βρίσκονται ένα στάδιο πριν την αγκύλωση.

Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι το μασάζ είναι στην πραγματικότητα μία θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα τόσο στην Ελλάδα, με τις τεχνικές του Ιπποκράτη, όσο και στην Ινδία αλλά και στην Κίνα, 5.000 χρόνια πριν. Γι’αυτό το λόγο υπάρχουν και πολλά είδη μασάζ (σουηδικό, σιάτσου, ρεφλεξολογία), βασισμένα πάντα στην αρχή της μάλαξης των μαλακών μορίων του σώματος αλλά με εξειδίκευση σε συγκεκριμένες «παθήσεις».

Πιο συγκεκριμένα, το σουηδικό μασάζ, μία από τις πιο γνωστές μορφές, χρησιμοποιείται για την αποβολή του στρες ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμο και στην καταπολέμηση του χρόνιου πόνου. Το σιάτσου, γιαπωνέζικης προέλευσης, είναι πιο εξειδικευμένο, αφού γίνεται με πιέσεις σε ζωτικά σημεία του σώματος, μέσω των δακτύλων, με σκοπό να αποκατασταθεί η φυσική ροή της ζωτικής ενέργειας. Ενώ η ρεφλεξολογία, από τις παλαιότερες μεθόδους, γίνεται στα χέρια και στο πόδια σκοπεύοντας στην βελτίωση ασθενειών όλου του σώματος.

Η ευεξία και η χαλάρωση που μας προσφέρει το μασάζ οφείλεται στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους μύες και στην αποβολή άχρηστων συσσωρευμένων ουσιών που δημιουργούν αυτή τη δυσάρεστη δυσκαμψία. Ταυτόχρονα, με το μασάζ, οι ρυθμοί της καρδιάς μειώνονται, με αποτέλεσμα να πέφτει η αρτηριακή πίεση, να αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών και να ανακουφίζονται ακόμα και οι πονοκέφαλοι.

Αρκετά, όμως, με τις λεπτομέρειες. Για να αντιληφθούμε πλήρως τα θεραπευτικά οφέλη του μασάζ, πάμε να δούμε πού θα κάνουμε μασάζ στην Αθήνα και πόσο θα μας κοστίσει:

* Tansy Wellness Spa: Το κέντρο παρέχει 22 διαφορετικές εξειδικευμένες τεχνικές μασάζ για το πρόσωπο και το σώμα, ενώ σε κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται αρώματα και καλλυντικά σκευάσματα για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση. Η διάρκεια της κάθε θεραπείας κυμαίνεται από 30 μέχρι 75 λεπτά και οι τιμές ξεκινούν από 38 ευρώ για ένα Vitamin Facial Massage και φτάνουν τα 90 ευρώ για το Shiatsu-Ohashiatsu Combination.

Tansy Wellness Spa: Λεωφ. Πεντέλης 20, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 68 38 008

* Symmetria: Στο κέντρο υγείας και ομορφιάς Symmetria θα βρείτε, μεταξύ άλλων, θεραπείες μασάζ (π.χ. αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, ιαπωνικό μασάζ κεφαλής) που παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό, και με τιμές που κυμαίνονται από 40 έως 90 ευρώ, ανάλογα με την τεχνική που θα επιλέξετε.

Symmetria: Εθνικής Αντιστάσεως 66 & Ηροδότου, Χαλάνδρι, τηλ. 210 677 35 71-5

* Τάσος Κουκουβίτης: Ο κ. Κουκουβίτης είναι επαγγελματίας μασέρ και μπορεί να προσφέρει 7 διαφορετικά είδη μασάζ, μεταξύ των οποίων το Total recall, ένα συνδυασμό σουηδικού, νευρομυϊκού και ταϊλανδέζικου μασάζ που χαρίζει χαλάρωση και ευεξία (κόστος 60 ευρώ τα 90 λεπτά) και μασάζ με θερμές πέτρες για εξισορρόπηση ενέργειας (κόστος 50 ευρώ τα 60 λεπτά).

Τάσος Κουκουβίτης: Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973 800 515 & 210 8046542

* Balance: Στο ινστιτούτο αισθητικής Balance έμπειρες αισθητικοί-κοσμητολόγοι θα αναλάβουν να σας ξεκουράσουν και να σας ομορφύνουν σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον. Ανάμεσα στις κλασικές θεραπείες, ενδιαφέρον, για τις κυρίες, παρουσιάζει η τεχνική Anti Cellulite Massage που καταπολεμά την κυτταρίτιδα σε βάθος. Το συγκεκριμένο μασάζ διαρκεί 30 λεπτά και το κόστος της μεμονωμένης συνεδρίας είναι 40 ευρώ.

Balance: Αγ. Αλεξάνδρου & Αγγελίδου 10, Π. Φάληρο, τηλ. 210 98 400 21

* Nilaya Day Spa: Πρωτότυπες και εξωτικές τεχνικές μασάζ θα βρείτε και στο Nilaya, όπως το Pindasweda που περιλαμβάνει ζεστά βαμβακερά πουγκιά, γεμισμένα με αρωματικά βότανα ή το Himalayan Paradise με τα ζεστά πετρώματα Ιμαλαΐων και τα άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα που προσφέρουν μασάζ για βαθιά χαλάρωση. Οι τιμές του Nilaya για τις θεραπείες μασάζ κυμαίνονται από 70 μέχρι 170 ευρώ.

Nilaya Day Spa: Xαρ. Τρικούπη 149, Κηφισιά, τηλ. 210 8001 130

Έμπειρο προσωπικό και προσεγμένη περιποίηση θα βρείτε, επίσης, στα κέντρα περιποίησης των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της Αθήνας:

* Hilton Sport Academy: Επιλέξτε ανάμεσα σε εννέα διαφορετικά προγράμματα μασάζ αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Ο πολυτελής χώρος και το εξειδικευμένο προσωπικό θα σας πείσει. Οι τιμές του ξεκινούν 95 ευρώ και κυμαίνονται ανάλογα με τη θεραπεία που θα ακολουθήσετε.

Ξενοδοχείο Hilton: Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ. 210 7257070-2

* Grande Bretagne Spa: Ξεχωρίζει για τα μοναδικά προϊόντα E’SPA που χρησιμοποιούνται σε κάθε θεραπεία περιποίησης. Επιλέξτε το Full Body Massage, το οποίο διαρκεί 55 λεπτά και υπόσχεται να σας χαρίσει ασύγκριτη ζωντάνια και ευφορία (στα 110 ευρώ). Οι τιμές του μασάζ στο Grande Bretagne ξεκινούν από 110 ευρώ και φτάνουν τα 145 ευρώ, ανάλογα με τη θεραπεία που θα επιλέξετε.

Grande Bretagne Spa: Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 333 0000

* King George Palace II Spa: Ξεχωρίζει το Βασιλικό Μασάζ, αφού συνδυάζει πολλαπλές τεχνικές, όπως αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, λεμφικό μασάζ, μασάζ κεφαλής, προσώπου και αυχένα. Διαρκεί 60 λεπτά και κοστίζει 85 ευρώ. Αν πάλι επιλέξετε ένα απλό χαλαρωτικό μασάζ σώματος ή κεφαλής, ιδανικό για την καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος, αυτό θα σας κοστίσει από 35 ευρώ τα 20 λεπτά.

Ξενοδοχείο King George Palace: Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3222210

* Grecotel Elixir Spa: Καινούργια προγράμματα ολιστικής θεραπείας που χαλαρώνουν το σώμα και το πνεύμα μας προτείνει το Elixir Spa του ξενοδοχείου. Ξεχωρίσαμε το μασάζ Elakkizhi, το οποίο μετά από 40 λεπτά βασικού μασάζ κάνει για 35 ακόμα λεπτά- χρήση θερμών πουγκιών από φύλλα, γεμάτα αιθέρια έλαια. Το αποτέλεσμα είναι να μαλακώσουν οι μύες και να ανακουφιστούν οι πόνοι των αρθρώσεων (στα 100 ευρώ τα 75 λεπτά). Οι υπόλοιπες θεραπείες κυμαίνονται από 50 έως 175 ευρώ.

Ξενοδοχείο Grecotel: Λαύριο, Σούνιο (67 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας), τηλ. 210 22920 69700

* Divani Athens Spa & Thalasso Center: Αφεθείτε στο πρόγραμμα Massages of the World και στις 101 τεχνικές όλου του κόσμου: Μασάζ διάπλασης Καλιφόρνια, Ινδικό, Αιγυπτιακό, Ασιατικό, Ταϋλανδέζικο, St. Barth Harmony κ.α. Προτείνουμε το Silk μασάζ που ξεκινά με χαμάμ, ακολουθεί scrub σώματος και έπειτα χαλαρωτικό μασάζ με αρωματισμένο ταλκ. Το αποτέλεσμα; Δέρμα απαλό σαν μετάξι (στα 140 ευρώ τα 90 λεπτά). Το κόστος των υπόλοιπων θεραπειών μασάζ του Divani κυμαίνεται από 60 έως 140 ευρώ.

Ξενοδοχείο Divani Apollon: Αγίου Νικολάου 10 & Ηλίου, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 89 111 00

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v