Μασάζ: Χαλαρώνοντας στην Αθήνα

Για μια πόλη που ζει και κινείται στους φρενήρεις ρυθμούς της πρωτεύουσας, ο αριθμός των εξειδικευμένων κέντρων που προσφέρουν υπηρεσίες μασάζ είναι ευθέως ανάλογος της ψυχικής -και σωματικής- υγείας των κατοίκων της. Αναζητήσαμε τις καλύτερες συνεδρίες μασάζ στην Αθήνα και σας τις παρουσιάζουμε. Γιατί όλοι, κάπου- κάπου, χρειαζόμαστε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα. Ή και περισσότερα.
Μασάζ: Χαλαρώνοντας στην Αθήνα

Άγχος, στρες, καθημερινή κούραση, έλλειψη σωματικής άσκησης είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες των έντονων ρυθμών της σύγχρονης ζωής, που οδήγησαν στην… επανανακάλυψη της πανάρχαιας μεθόδου του μασάζ και την ταχύτατη διάδοσή της ανά τη Δύση.

Αφού απαγορεύθηκαν (!) κατά το Μεσαίωνα, λόγω της ευρύτερης απόρριψης των σαρκικών απολαύσεων, οι ”εντριβές” του Ιπποκράτη συνδυάστηκαν με ασιατικές τεχνικές, οι ρίζες των οποίων χάνονταν στα βάθη των αιώνων, και διαδόθηκαν ευρύτατα, όχι μόνο ως θεραπευτικές και ιαματικές, αλλά και ως μέθοδοι τόνωσης, αναζωογόνησης και χαλάρωσης τόσο του μυϊκού όσο και του νευρικού και λεμφικού συστήματος.

Σήμερα, πολλές διαφορετικές τεχνικές μασάζ είναι ευρύτατα διαδεδομένες ανά τον κόσμο, καθεμιά από τις οποίες αριθμεί χιλιάδες οπαδούς που ορκίζονται στα ευεργετικά της οφέλη. Shiatsu, ταϊλανδέζικο, λεμφικό, σουηδικό, hot stone, ρεφλεξολογία είναι μερικές μόνο από τις τεχνικές που, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό, χρησιμοποιούνται τόσο για τη θεραπεία ιατρικών προβλημάτων όσο και για τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση και την τόνωση του οργανισμού.

Επειδή, λοιπόν, όλοι χρειαζόμαστε, αν μη τι άλλο, λίγη χαλάρωση μετά από μια κουραστική ημέρα, το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα spa και εξειδικευμένα κέντρα, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για μία ή περισσότερες… ευεργετικές συνεδρίες.

Hilton Sport Academy

Με εννέα διαφορετικά προγράμματα μασάζ, το πολυτελές γυμναστήριο και spa του Athens Hilton αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις ιδανικότερες επιλογές. Οι επιλογές ποικίλλουν, τόσο σε ό,τι αφορά την τεχνική –προσφέρονται σουηδικό, ταϊλανδέζικο, hot stone, λεμφατικό, ρεφλεξολογία και αρωματοθεραπεία– όσο και σε ό,τι αφορά τη διάρκεια των συνεδριών, η οποία κυμαίνεται από 30 έως 90 λεπτά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το 4 Hands Massage, αρωματοθεραπεία η οποία εφαρμόζεται ταυτοχρόνως από δύο θεραπευτές, και το ταϊλανδέζικο μασάζ, συνδυασμό των βασικών στοιχείων γιόγκα και shiatsu. Οι τιμές για τα μη μέλη του γυμναστηρίου ξεκινούν από 60 και 95 ευρώ αντίστοιχα.

Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ.: 210 7257070-2

Grande Bretagne Spa

Το spa ενός από τα πλέον exclusive ξενοδοχεία της Αθήνας δε θα μπορούσε, βέβαια, να υπολείπεται στις χαλαρωτικές μεθόδους. Μασάζ με προϊόντα E’SPA, τα οποία διατίθενται κατ’ αποκλειστικότητα στο πολυτελές spa, αρωματοθεραπεία, μασάζ με έλαια ούζου για ευεξία και, βέβαια, λεμφατικό και hot stone massage είναι μερικές από τις συνεδρίες που μπορείτε να επιλέξετε. Οι τιμές ξεκινούν από 110 ευρώ, για τα 55 λεπτά του full body massage με προϊόντα E’SPA και φτάνουν έως 145 ευρώ για μία ώρα και 10 λεπτά hot stone massage.

Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 333 0000

Κing George II Palace Spa

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Μασάζ του Βασιλιά ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες συνεδρίες και υπόσχεται… βασιλική περιποίηση σε όσους το επιλέξουν. Ένας συνδυασμός αρωματοθεραπείας σε όλο το σώμα, λεμφικού μασάζ, μασάζ κεφαλής, προσώπου και αυχένα και ρεφλεξολογίας στα άκρα του σώματος (χέρια, πέλματα και αφτιά) μαζί με κάποιες κινήσεις από shiatsu στην πλάτη, το Μασάζ του Βασιλιά διαρκεί 60 λεπτά και κοστίζει 85 ευρώ. Εξίσου ευεργετική είναι και η Ratna Stone Therapy, ολιστική θεραπεία από τον χώρο της ινδικής Αγιουρβέδα, που περιλαμβάνει μασάζ με ζεστά αιθέρια έλαια, ημιπολύτιμες πέτρες και κρυστάλλους, τα οποία χαλαρώνουν σε βάθος και εναρμονίζουν τα chakras, τα ζωτικά ενεργειακά κέντρα του οργανισμού. Η διάρκειά της είναι 70 λεπτά, ενώ το κόστος 120 ευρώ.

Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3222210

Cocoon Urban Spa

Πέρα από τις κλασσικές τεχνικές, το Cocoon Urban Spa προσφέρει σπάνιες στιγμές χαλάρωσης, με μεθόδους όπως το Chavutti, που προέρχεται από τη Νότια Ινδία, εφαρμόζεται με τα πόδια, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, απελευθερώνει τα ενεργειακά κανάλια και αφήνει το σώμα αποτοξινωμένο και ανάλαφρο, και το Herbal Nirvana, το οποίο στηρίζεται στη χρήση θεραπευτικών βοτάνων που αναμειγνύονται σύμφωνα με μια πανάρχαια συνταγή από την Ταϊλάνδη και θερμαίνονται σε ιαματικά έλαια, πριν χρησιμοποιηθούν σε όλο το σώμα για να ανακουφίσουν τους μυϊκούς πόνους και να απομακρύνουν τις τοξίνες. Τα δύο μοναδικά προγράμματα διαρκούν 75 λεπτά και κοστίζουν 85 ευρώ το καθένα. Οι τιμές των υπολοίπων συνεδριών μασάζ κυμαίνονται από 35 έως 80 ευρώ.

Σουλίου 9 και Εριφύλης, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6561975

Tansy Wellness Spa

21 διαφορετικές συνεδρίες μασάζ προσφέρει το Tansy Wellness Spa, σε τιμές που κυμαίνονται από 45 έως 90 ευρώ. Εμείς ξεχωρίσαμε τα Californian Chocolate Massage, το οποίο στηρίζεται στις ευεργετικές ενυδατικές, αντιγηραντικές και προστατευτικές ιδιότητες του κακάο, και Magic Honey Deva Massage, το οποίο συνδυάζει ευεργετικά για το δέρμα συστατικά, όπως η ακακία, το καστανόμελο και ο βασιλικός πολτός, με την τεχνική του Deva Massage, που βασίζεται σε δακτυλοπιέσεις συγχρονισμένες με την αναπνοή. Οι δύο συνεδρίες διαρκούν 75 λεπτά και κοστίζουν 80 ευρώ η καθεμία.

Λεωφ. Πεντέλης 20, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 68 38 008

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v