Η ώρα του traveling #winelover!

Φτιάχνω βαλίτσες για ταξίδια ονειρεμένα και... μεθυστικά! Κι εσείς, όπως πάντα, είστε καλεσμένοι μου για να μοιραστείτε μαζί μου τις πιο λαχταριστές οινογαστρονομικές εμπειρίες που με περιμένουν!...
Η ώρα του traveling #winelover!
Μετά από μια πολύ σύντομη και ήρεμη καλοκαιρινή ανάπαυλα, η περίοδος που η βαλίτσα μου δεν αδειάζει σχεδόν ποτέ, ξεκίνησε δυναμικά. Δεν παραπονιέμαι καθόλου, όμως, αντιθέτως το περιμένω πως και πως κάθε χρόνο και γι αυτό φροντίζω να έχω πάντα γεμάτες τις μπαταρίες μου τέτοια εποχή.
 
Με τον διαγωνισμό Mundus Vini, που έλαβε χώρα στη Γερμανία στις αρχές του μήνα, έκλεισε (εκτός απροόπτου) ο κύκλος των διαγωνισμών για φέτος. Είναι αλήθεια ότι το 2016 ήταν η πιο πολυάσχολη χρονιά μου ως κριτής διεθνών διαγωνισμών οίνου, καθώς από την αρχή του χρόνου βρέθηκα στη Zaragoza της Ισπανίας για τον διαγωνισμό Grenaches du Monde τον Φεβρουάριο, στο Plovdiv της Βουλγαρίας για το Concours Mondial de Bruxelles τον Απρίλιο, στο Bordeaux της Γαλλίας για το Citadelles du Vin στα μέσα Μαΐου, στο Focsani της Ρουμανίας για το International Wine Contest Bucharest στα τέλη Μαΐου και, όπως είπαμε, πριν λίγο καιρό, στο Deidesheim της Γερμανίας, όπου είχα τη χαρά και τιμή να είμαι κριτής σε έναν από τους πιο έγκριτους διαγωνισμούς κρασιού, τον Mundus Vini, ταυτόχρονα όμως πέρασα εκπληκτικά στην πατρίδα του Riesling!
 
Τι απομένει τώρα, μέχρι το τέλος του έτους; Πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Σε δυο μέρες αναχωρώ για την Πορτογαλία, για να λάβω μέρος στο πρώτο διεθνές Συμπόσιο της κοινότητας #winelover, στο πλαίσιο του οποίου τα ιδρυτικά και τα πιο ενεργά μέλη θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε το μέλλον της ομάδας μας. Η συνάντηση θα γίνει στην (πανέμορφη) κοιλάδα του ποταμού Douro, ωστόσο εγώ έχω φροντίσει να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να "ξετρυπώσω" τις ψαγμένες οινο-γαστρονομικές κρυψώνες για τις οποίες φημίζεται η Λισαβώνα. Ειδικά το δείπνο στην Taberna da Rua das Flores, του καλού μου φίλου André Magalhães, που ανακηρύχθηκε προσωπικότητα της χρονιάς που πέρασε στην Πορτογαλέζικη γαστρονομία, είναι μια εμπειρία την οποία ανυπομονώ εδώ και καιρό να ζήσω!
 
Τον άλλο μήνα, μια διεθνής δημοσιογραφική αποστολή του Circle of Wine Writers θα με "στείλει", μαζί με μια ομάδα επίλεκτων συναδέλφων από όλο τον κόσμο, στην Καμπανία της Γαλλίας. Εκεί, στο πλαίσιο ενός εκπληκτικού προγράμματος που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές, θα επισκεφτούμε τα πιο σημαντικά - μικρά και μεγάλα - "σπίτια" της ζώνης, θα δοκιμάσουμε τρέχουσες, παλαιωμένες αλλά και εκτός κυκλοφορίας ετικέτες Σαμπάνιας, ενώ, αν ο καιρός μας κάνει τη χάρη, θα τρυγήσουμε σταφύλια για την εσοδεία Σαμπάνιας 2016!
 
Τέλος, ακόμα πιο μετά, μια οινογαστρονομική κρουαζιέρα μεγάλης Αμερικάνικης εταιρείας, η οποία θα ταξιδέψει σε όλη τη Μεσόγειο (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μάλτα, Ελλάδα κλπ) αλλά θα έχει θεματικό αφιέρωμα στο Ελληνικό κρασί (και όχι μόνο), θα με έχει ως "έγκλειστο" guest educator, για να κάνουμε εν πλω γεύματα ταιριασμένα με Ελληνικά κρασιά, καθώς και παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες Ελληνικών κρασιών, αποσταγμάτων, μπύρας, αλλά και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου!
 
Και ανάμεσα σε όλα αυτά, θα υπάρξει, εννοείται, έντονη οινοτουριστική κινητικότητα και εντός Ελλάδος: με μαθητές, αποφοίτους, επαγγελματίες, ξένους και πάει λέγοντας.
 
Μαζί με το "Καλό Φθινόπωρο", λοιπόν, θα σας πω και "μείνετε συντονισμένοι"! Ειδικά όσοι μου κάνετε την τιμή να με ακολουθείτε στα social media, ετοιμαστείτε για τον καταιγισμό λαχταριστού οινο-γαστρονομικού φωτο-ρεπορτάζ από Πορτογαλία (σε πρώτη φάση), που ξεκινάει σε λίγες μέρες!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v