Cuvée 589: Γνωριμία, συγκίνηση και ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!

Το Cuvée 589 είναι ένα εκλεκτό, ολοκαίνουριο κρασί που γεννήθηκε μέσα από μια δική μου ιδέα και υλοποιήθηκε - με μοναδικό τρόπο - από δύο καταξιωμένα οινοποιεία! Θέλω να το γνωρίσετε και να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό για να κερδίσετε δύο από τις δικές μου φιάλες (και όχι μόνο)!
Cuvée 589: Γνωριμία, συγκίνηση και ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ρωτήθηκα αν θα ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω ο ίδιος κρασί. Απάντησα, με απόλυτη ειλικρίνεια, όχι, καθότι υπάρχουν τόσοι εξαιρετικοί οινοποιοί στην Ελλάδα και στον κόσμο που ειδικεύονται σε αυτό ακριβώς το πράγμα, οπότε προτιμώ να απολαμβάνω τους καρπούς του δικού τους ταλέντου, από το να προσπαθήσω απλά να κάνω κι εγώ κάτι που σίγουρα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι εφάμιλλο.
 
Έχοντας πει αυτό, βέβαια, το να δώσω το έναυσμα να δημιουργηθεί ένα κρασί, μέσα από μια προσωπική μου ανησυχία και έμπνευση, είναι ένα επίτευγμα που δεν πίστευα ότι θα έβαζα πολύ σύντομα στο οινικό μου βιογραφικό/bucket list. Και όμως, έγινε εν έτει 2015, και μάλιστα με ένα κρασί αιρετικό, ανατρεπτικό και - πιστεύω - μεγάλο, με το (εικονιζόμενο) Cuvée 589.
 
Όσοι διαβάσατε το σχετικό μου άρθρο στον ΟΙΝΟΧΟΟ, ίσως καταλάβατε την συγκίνησή μου με το επίσημο λανσάρισμα αυτού του κρασιού, το οποίο είναι ένα project που μας "παιδεύει" εδώ και καιρό, με δυσκολίες που, εγώ τουλάχιστον, δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ. Τελικά, αφού πέρασε από χίλια κύματα, έδωσε το τελικό αυτό αποτέλεσμα που μας ικανοποίησε όλους απόλυτα, για να πάρει το πράσινο φως να βγει στην αγορά.
 
Το Cuvée 589 είναι ένα πολύ ξεχωριστό κρασί. Πριν καν το ανοίξει κανείς, ξέρει ότι κρατάει στα χέρια του ένα κομμάτι της σύγχρονης οινικής ιστορίας μας. Γιατί μπορεί να έχουν γίνει κάποιες απόπειρες να "χαρμανιαστούν" οι δύο μεγάλες μας ερυθρές ποικιλίες, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, στο παρελθόν, ποτέ όμως μέσα από την συνεργασία δύο καταξιωμένων οινοποιείων, όπως το Κτήμα Παλυβού και το Κτήμα Χρυσοχόου, που κατάφεραν πραγματικά να χωρέσουν τα 589 χιλιόμετρα που χωρίζουν (εγώ λέω "ενώνουν") τη Νεμέα και τη Νάουσα σε ένα μπουκάλι με ένα υπέροχο κόκκινο κρασί!
 
Το Cuvée 589 είναι προϊόν μίας πολύ περιορισμένης παραγωγής και μόλις άρχισε να κυκλοφορεί, σε πολύ περιορισμένα σημεία λιανικής και σε αυστηρά επιλεγμένα εστιατόρια και wine bars. Θέλω, παρεμπιπτόντως, να ξεκαθαρίσω ότι ο ίδιος δεν έχω κανένα εμπορικό συμφέρον από το συγκεκριμένο κρασί. Όσες φιάλες του κι αν πουληθούν (και μαθαίνω ότι ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη προ-πωληθεί), σε μένα θα αποφέρει μόνο την ηθική ικανοποίηση και την υπερηφάνεια του πατέρα και του νονού αυτού του εγχειρήματος.
 
Αντίθετα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες φιάλες από το προσωπικό μου allocation, γι αυτό και θα κάνουμε έναν διαγωνισμό. Αυτή τη στιγμή κρατάω στα χέρια μου την πρώτη - αριθμημένη - φιάλη που ήρθε στην κατοχή μου. Θέλω να μπείτε στη σελίδα του Atelier TeLeGourmet στο Facebook, να κάνετε like (αν δεν έχετε κάνει ήδη) και στη συνέχεια να στείλετε με μήνυμα στο inbox της σελίδας ποιος πιστεύετε ότι είναι ο αριθμός της φιάλης. Μπορεί να είναι από το 1 ως το 1850 (σημείωση: δεν είναι το 589).
 
Όποιος "πέσει" πιο κοντά, θα κερδίσει μια φιάλη Cuvée 589 σε συλλεκτικό ξυλοκιβώτιο, με υπογεγραμμένη επιστολή και βεβαίωση του αριθμού από εμένα. Ο δεύτερος πιο κοντινός, θα κερδίσει μία φιάλη Cuvée 589 σε πολυτελή χαρτονένια κασετίνα με την ίδια επιστολή. Ο δε τρίτος, θα κερδίσει ένα t-shirt #winelover (μαύρο αν είναι άνδρας, ροζ αν είναι γυναίκα) με την αγάπη μου!
 
Θα δέχομαι συμμετοχές μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 του μήνα. Καλή επιτυχία!
 
Α, και αν δεν πήρατε τον Οινοχόο και δεν διαβάσατε για το Cuvée 589 (τσ τσ τσ...), κάντε κλικ παρακάτω για να κατεβάσετε το άρθρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v