Ένας Έλληνας στο ΔΣ της Παγκ. Ομοσπονδίας Οινογράφων!

Δεν ήταν σκοπός μου να γράψω για τον εαυτό μου και τα καλά νέα που μου ήρθαν από το Bordeaux. Αλλά ελπίζω ότι θα με καταλάβετε και θα με συγχωρήσετε - ξεχειλίζω από χαρά και υπερηφάνεια και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό... Έτσι λοιπόν, είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σε φίλους και γνωστούς την εκλογή μου στο ΔΣ της FIJEV (Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains des Vins et Spiritueux), δηλαδή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Οίνου και Αποσταγμάτων!

Οι εκλογές έγιναν την Δευτέρα 15 του μηνός, στο Bordeaux, στο πλαίσιο της μεγάλης διεθνούς έκθεσης Vinexpo. Ήταν να πάω στην έκθεση, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Όσο για τις εκλογές, ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό να "κατέβω" υποψήφιος, ώσπου έλαβα μια σειρά από email (και στη συνέχεια τηλεφωνήματα) από μέλη του προηγούμενου ΔΣ, προτείνοντας μου επίμονα την ιδέα. Κι αυτό γιατί θεωρούσαν ότι το "digital" προφίλ μου θα μπορούσε να συμβάλει στην μετάβαση της Ομοσπονδίας στην σύγχρονη εποχή της οινικής επικοινωνίας μέσα από νέες πλατφόρμες, όπως το blogging, τα social media, το mobile.

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Αποδέχτηκα την πρόταση/πρόκληση, υπέβαλα υποψηφιότητα, συνέταξα το προεκλογικό μου "μανιφέστο" με όλες τις digital προτάσεις/δεσμεύσεις μου, το πράγμα συζητήθηκε, μαθεύτηκε και τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους. Παρότι δεν κατάφερα να είμαι εκεί, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία και πληροφορήθηκα την εκλογή μου. Για την ακρίβεια, οι πηγές μου με ενημέρωσαν ότι, βάσει του μεγάλου αριθμού ψήφων που συγκέντρωσα (τρίτος από όλους τους υποψήφιους), στις εσωτερικές εκλογές που ακολούθησαν, εξελέγην Αντιπρόεδρος του ΔΣ!

Ξεκίνησα να γράφω για το κρασί το 2006. Πρώτα στο in2life.gr (στα πρώτα βήματά του κι εκείνου) και λίγο αργότερα στο περιοδικό ΟΙΝΟΧΟΟΣ της Καθημερινής. Για μένα αυτό ξεκίνησε σαν χόμπυ και σαν ένα βήμα για να μοιράζομαι τις μοναδικές εμπειρίες που μου πρόσφερε η ενασχόλησή μου με το κρασί με τους απανταχού οινόφιλους. Ούτε που το κατάλαβα για πότε έγινα επαγγελματίας δημοσιογράφος οίνου, για να φτάσω σήμερα, κάποια χρόνια μετά, να είμαι αντιπρόεδρος του επίσημου οργάνου του κλάδου παγκοσμίως!

Πληροφοριακά θέλω να σας πω ότι η FIJEV ιδρύθηκε το 1987 και έχει μέλη από 60 χώρες του κόσμου. Για να γίνει κανείς μέλος πρέπει να πληροί συγκεκριμένα και αρκετά αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια και να προταθεί από κάποιο υφιστάμενο μέλος της Ομοσπονδίας. Μέσα στους στόχους και τις δραστηριότητές της είναι η ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσης και βοήθειας μεταξύ των μελών, η διοργάνωση ταξιδιών και εκδηλώσεων, καθώς και η διασφάλιση της εγκυρότητας διεθνών διοργανώσεων και διαγωνισμών, μέσω της παρουσίας μελών της σε ειδικές θέσεις παρατηρητών ή κριτών. Εγώ έχω τη χαρά και τιμή να είμαι μέλος της FIJEV από το 2008, μετά από προσωπική πρόσκληση του τότε Προέδρου της.

Είμαι πολύ χαρούμενος και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα ακριβή καθήκοντά μου και τα πλάνα που ανοίγονται μπροστά μου. Σε πρώτη φάση όμως ήθελα να μοιραστώ τόσο τα νέα, όσο και την ίδια αυτή την επιτυχία, εκτός από τους συνεργάτες μου στο in2life και στον ΟΙΝΟΧΟΟ, με όλους εσάς τους αναγνώστες μου που με παρακολουθείτε και με διαβάζετε τόσα χρόνια. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v