Την Πέμπτη ο ΟΙΝΟΧΟΟΣ του Δεκεμβρίου!

H χρονιά τελειώνει, οι Γιορτές έρχονται και μαζί τους έρχεται και ο ΟΙΝΟΧΟΟΣ. Όχι ένα οποιοδήποτε τεύχος, αλλά μια επετειακή έκδοση, που σηματοδοτεί τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού!

Σκέφτομαι ότι στα 8 από αυτά είμαι μέλος της βασικής συντακτικής ομάδας, σκέφτομαι ότι πραγματικά σαν χτες μου φαίνεται όταν έγραψα το πρώτο μου άρθρο και έτρεχα στο περίπτερο πρωί-πρωί (εκείνου του) Σαββάτου για να το δω τυπωμένο στις σελίδες ενός περιοδικού που αποτελεί, πλέον, θεσμό στον κλάδο, αλλά και αδυναμία για κάθε οινόφιλο, και συγκινούμαι. Και τρομάζω βέβαια και λίγο με το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός...

Πίσω στο παρόν όμως. Και, μια και το περιοδικό συνεχίζει να εκδίδεται δύο φορές το χρόνο (προς το παρόν τουλάχιστον), αυτό θα είναι ακόμα ένα πλούσιο και χορταστικό τεύχος. Ειδικά καθότι συμπίπτει και με τις Γιορτές, οπότε τόσο το περιεχόμενο, όσο και ο γενικότερος χαρακτήρας του θα είναι εορταστικός και (ακόμα πιο) χαρούμενος.

Η ύλη ποικίλη όπως πάντα, με θέματα από τον ευρύτερο κλάδο του κρασιού, της γαστρονομίας και του οινοπνεύματος, εντός και εκτός συνόρων. Δεν το κάνω από εγωισμό, αλλά δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την κάθετη δοκιμή (και των) 20 εσοδειών που κάναμε στο Γιαννακοχώρι, του Κτήματος Κυρ-Γιάννη. Και όταν λέω "κάναμε στο Γιαννακοχώρι", η έννοια είναι διπλή, καθώς η δοκιμή έγινε στην ετικέτα Γιαννακοχώρι, στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, όπου ανεβήκαμε επί τούτου η Μερόπη Παπαδοπούλου, ο Σίμος Γεωργόπουλος και εγώ. Για μένα αυτό δεν ήταν απλά μια κάθετη δοκιμή, ήταν μια ιστορική στιγμή, στην οποία αισθάνομαι πολύ τυχερός και πραγματικά προνομιούχος που συμμετείχα!

Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στην ενδιαφέρουσα θεματολογία του τεύχους, εγώ συμμετέχω ακόμα με ένα αφιέρωμα στο επιτυχημένο masterclass των κρασιών του Βορειο-Ελλαδίτικου αμπελώνα που παρουσίασα στο Digital Wine Communications Conference, στο Montreux της Ελβετίας, στις αρχές του Νοεμβρίου, καθώς και με μία - μικρότερη, αυτή τη φορά - κάθετη δοκιμή Νεμέας, και συγκεκριμένα 5 εσοδειών της ετικέτας Nemea Reserve της οινοποιίας Semeli.

Χαρούμενες Γιορτές και φέτος, λοιπόν, μέσα από τις σελίδες του Οινοχόου! Κυκλοφορεί στα περίπτερα (από) την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου. Καλή ανάγνωση!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v