Δεύτερο ραντεβού στη Νάουσα, την "Πόλη του Οίνου"

Ποιος ψήνεται για μία τελευταία οινο-τουριστική εξόρμηση πριν το τέλος του χρόνου; Σκεφτείτε το καλά, η Νάουσα μας καλεί και μας επιφυλάσσει πολλές και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις...

Ναι, αναφέρομαι ξανά στη Νάουσα και επιστρέφω σε αυτήν, καθώς το άλλο ΠΣΚ, δηλαδή από 12 ως και 14 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα εκεί η εκδήλωση "Νάουσα, η Πόλη του Οίνου". Και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες - για hardcore οινόφιλους και για πιο αρχάριους, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Τα οινοποιεία θα είναι όλα ανοιχτά και θα υποδέχονται τους επισκέπτες που θα θέλουν να ξεναγηθούν στους χώρους τους και να δοκιμάσουν τα κρασιά τους. Παράλληλα, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ, θα διεξαχθούν μια σειρά από παρουσιάσεις, σεμινάρια, πάνελ και workshops από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του κλάδου, όπως ο Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονίας ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς, η οινολόγος Ελευθερία Τσιτσιπά, ο υποψήφιος Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, η Λίλυ Δημητρίου και η Κική Παναγιώτου από το τμήμα επικοινωνίας της Tsantali, οι Wine Geeks και πολλοί άλλοι.

Στο λιγότερο εξειδικευμένο μέρος της διοργάνωσης, εγώ θα κάνω μια παρουσίαση για το ευρύ κοινό, αφιερωμένη στην πολυδυναμικότητα του Ξινόμαυρου και την ευελιξία του για γευστικά ταιριάσματα στο τραπέζι, σε συνεργασία με τον Σεφ και ιδιοκτήτη του wine-bar restaurant 12 Γράδα, Γιάννη Σαμούκα.

Μη νομίσετε όμως ότι τα πάντα εκείνο το τριήμερο θα έχουν να κάνουν αυστηρά με το κρασί και τίποτα άλλο. Απεναντίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα μανιταρο-εξορμήσεις στην ύπαιθρο, πεζοπορίες, εισαγωγή στην κατασκευή χειροποίητων Ελληνικών πούρων και πολλές άλλες δραστηριότητες. Επιπλέον, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, "η Φιλαρμονική, ο Ιππικός Όμιλος, ο Σύλλογος Φίλων του Καρναβαλιού Νάουσας και η χορωδία της Νάουσας θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε μια γιορτή που χτυπά στο ρυθμό του Ξινόμαυρου, ενώ ο Όμιλος «Γενίτσαροι & Μπούλες» και το Εργαστήρι Παραδοσιακών Φορεσιών & Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Κονάκι» θα είναι επισκέψιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου".

Η Νάουσα απέκτησε πρόσφατα τον δικό της Σύνδεσμο Οινοποιών & Αμπελουργών. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό βήμα για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον της ζώνης, και η εκδήλωση "Νάουσα, η Πόλη του Οίνου" είναι ουσιαστικά η πρώτη διοργάνωση στην οποία συμμετέχει σύσσωμη η οινική κοινότητα της σημαντικής μας αυτής οινο-παραγωγικής μας περιοχής. Εγώ θα τη στηρίξω με μεγάλη χαρά και ελπίζω ότι το ίδιο θα κάνετε κι εσείς.

Για το πρόγραμμα, για περαιτέρω πληροφορίες, αλλά και για οποιαδήποτε επικοινωνία, επισκεφθείτε (και κάντε και "like", αν δεν έχετε κάνει ήδη) τη σελίδα του συνδέσμου στο Facebook, που βρίσκεται εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v