Αναχώρηση για Ελβετία και το 7ο DWCC!

Έχω φτιάξει τη βαλίτσα μου και σε λίγες ώρες πετάω για Ελβετία. Προορισμός η πανέμορφη πόλη Montreux, μέσω Γενεύης. Σκοπός του ταξιδιού, άλλη μια συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο των Wine Bloggers, το οποίο από πέρυσι ονομάζεται Digital Wine Communications Conference (DWCC).

Δεν ξέρω αν η εμπειρία θα ξεπεράσει αυτήν του περσινού συνεδρίου, που είχε γίνει στη Rioja της Ισπανίας, είμαι σίγουρος όμως ότι θα περάσω κι εφέτος τέλεια - και εγώ και η ολοένα και αυξανόμενη Ελληνική "αντιπροσωπεία". Κι αυτό γιατί, πέρα από το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο των εργασιών του συνεδρίου, είναι πάντα χαρά μου να ξανασυναντώ τους "εν οίνω" φίλους μου από όλο τον κόσμο, με τους οποίους επικοινωνώ τακτικά με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά περιμένουμε "πως και πως" τέτοιες ευκαιρίες για να ξαναβρεθούμε από κοντά.

Φέτος βέβαια έχω διπλή ευχαρίστηση να συμμετέχω στο DWCC. Κι αυτό γιατί επιστρέφω για δεύτερη φορά ως ομιλητής (ίσως κάποιοι θυμάστε ότι πέρυσι είχα συμμετάσχει σε ένα εξαιρετικό πάνελ με θέμα την επιρροή των κλιματολογικών αλλαγών του πλανήτη στον παγκόσμιο αμπελώνα). Αυτή τη χρονιά, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κι αυτό γιατί 4 κορυφαία οινοποιεία της (Βόρειας) Ελλάδας - Κατώγι Αβέρωφ, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Κυρ-Γιάννη και Tsantali - ένωσαν τις δυνάμεις τους, οργάνωσαν ένα masterclass πάνω στα κρασιά του Βορειο-Ελλαδίτικου αμπελώνα, το οποίο μου έκαναν την τιμή να μου ζητήσουν να παρουσιάσω. Και δεν μπορώ να κρύψω την υπερηφάνειά μου, καθώς το όνομά μου φιγουράρει σε μια λίστα διεθνών ομιλητών που συμπεριλαμβάνει ονόματα όπως αυτό της Jancis Robinson MW, του κορυφαίου σομελιέ στον κόσμο Paolo Basso, αλλά και πολλών ακόμα συγγραφέων, γευσιγνωστών, Masters of Wine κλπ.

Για συμπαρουσιαστή μου στο masterclass αυτό προσκάλεσα τον φίλο και συχνά "συνοδοιπόρο" μου, Luiz Alberto, ιδρυτή της κοινότητας #winelover και υποψήφιο Master of Wine. Και νιώσαμε και οι δύο μεγάλη χαρά όταν οι διοργανωτές μας ανακοίνωσαν ότι το δικό μας masterclass ήταν από τα πρώτα, οι θέσεις των οποίων εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ από την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος!

Το masterclass μας, λοιπόν, ονομάζεται "North Greece Constellation", καθώς είναι αφιερωμένο στα "αστέρια" του οινικού γαλαξία της Βόρειας Ελλάδας. Σε αυτό, ο Luiz κι εγώ θα μιλήσουμε με εντυπώσεις και ιστορίες από τις εμπειρίες μας στην εξαιρετική αυτή wine country του Ελληνικού αμπελώνα, ενώ θα συντονίσουμε και μια γευστική δοκιμή από επιλεγμένες ετικέτες του κάθε οινοποιείου, από γηγενείς, αλλά όχι μόνο, ποικιλίες.

Εσείς που μου κάνετε την τιμή να με ακολουθείτε στα social media, και συγκεκριμένα στο Facebook και στο Twitter, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τακτικές φωτο-ενημερώσεις από εμένα καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και του συνεδρίου. Όλοι όμως, ανεξαιρέτως, θα μπορούν να ακολουθούν τις εξελίξεις του DWCC, αλλά και του δικού μας masterclass στα social media, χρησιμοποιώντας τα hashtags #DWCC14 και #northGRapes, αντίστοιχα, ή ακολουθώντας τα προφίλ της New Wines of Greece (@DrinkGreekWine).

Ευχηθείτε μας Καλή Επιτυχία, λοιπόν, και καλή αντάμωση!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v