Όλοι και φέτος (το ΠΣΚ) στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας

Δέκα χρόνια "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας"! Αν πω "βρε πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός", θα είναι πολύ κλισέ, ε; Δεν πειράζει, θα πω κάτι ακόμα πιο τετριμμένο, αλλά ταιριαστό: Ότι ο καιρός περνάει γρήγορα όταν περνάς όμορφα. Και όλοι εμείς που αγαπάμε το κρασί και ασχολούμαστε μαζί του λίγο παραπάνω, το γνωρίζουμε καλά αυτό.

Δέκα χρόνια "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας", λοιπόν. Όχι, δεν ήμουν εκεί στον πρώτο χρόνο, ούτε στο δεύτερο. Από τον τρίτο, όμως, δίνω το παρών ανελλιπώς. Γιατί αγαπώ τη Νεμέα, τα κρασιά της, τους ανθρώπους της, όλη την εμπειρία που έχει να προσφέρει στον επισκέπτη, και δεν το έκρυψα ποτέ αυτό. Και σε αυτά τα 8 χρόνια βλέπω κάθε φορά αισθητή εξέλιξη και πρόοδο. Όχι μόνο στο κρασί ή στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα οινοποιεία, αλλά και στις ιδέες, τις αντιλήψεις, τα σχέδια για το μέλλον. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Φέτος, λοιπόν, αυτό το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο 5-6-7 Σεπτεμβρίου, σας θέλω όλους εκεί! Ξέρω ότι όσοι μπορείτε πάντα έρχεστε, αλλά και όσοι δεν μπορείτε το θέλετε πολύ και το προσπαθείτε με κάθε τρόπο. Φέτος όμως πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι λίγο παραπάνω. Όχι επειδή είναι η επέτειος των 10 χρόνων - έχουμε τόσες ακόμα μπροστά μας, που τα 10 χρόνια ήδη μου φαίνονται λίγα - αλλά επειδή φέτος "είναι αλλιώς". Όπως έχω πει και γράψει πολλές φορές τελευταία, η Νεμέα έχει μπει σε μια νέα φάση εξωστρέφειας και μας χρειάζεται όλους δίπλα της.

Μη νομίζετε όμως ότι όλοι εμείς που θα βρεθούμε εκεί δεν θα "αποζημιωθούμε". Φέτος το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο, ίσως περισσότερο από ποτέ. Για παράδειγμα, ο Σύνδεσμος των Οινοποιών της Νεμέας (ΣΟΝ) θα έχει εγκαταστήσει wine bars σε καίρια σημεία της ζώνης για να μπορούμε όλοι να απολαύσουμε τυπικά κρασιά της Νεμέας με νόστιμα συνοδευτικά μεζεδάκια, ενώ στο Δημαρχείο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει ΟΛΑ τα κρασιά της Νεμέας, μαζί με τους Wine Commanders, τον Γρηγόρη και τον Γιάννη.

Όσο για τα οινοποιεία, εκεί και αν θα επικρατεί εορταστική ατμόσφαιρα, με πιο πρωτότυπες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά. Να, ας πούμε στο Κτήμα Αναγέννηση στην Αρχαία Νεμέα και στο Οινοποιείο Σκούρα στο Άργος θα γίνουν εκθέσεις τέχνης, το Κτήμα Ράπτη στο Λεόντιο έχει διοργανώσει από κυνήγι θησαυρού μέχρι οινο-μουσική γευσιγνωσία, στο Οινοποιείο Λαυκιώτη στις Αρχαίες Κλεωνές το κρασί θα συνοδεύεται από live jazz, ενώ το Κτήμα Παλυβού στην Αρχαία Νεμέα θα φιλοξενήσει, το Σάββατο το βράδυ, τη μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια. Και πολλά ωραία ακόμα έχουν να γίνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της ζώνης...

Εγώ θα είμαι από την Παρασκευή εκεί. Από το πρωί λόγω υποχρεώσεων, ενώ το απόγευμα θα έχω τη χαρά να "ανοίξω την αυλαία" των φετινών Μεγάλων Ημερών της Νεμέας με ομιλία μου στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο του Δημαρχείου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει προβολή του βίντεο από το ταξίδι που κάναμε με τους wine bloggers από όλο τον κόσμο στη Νεμέα, τον Ιούνιο που μας πέρασε. Από εκεί και πέρα, θα τριγυρίζω συνεχώς μέσα στη ζώνη, καθώς θα έχω τη χαρά να συνοδεύω πολύ σημαντικούς συναδέλφους δημοσιογράφους από το εξωτερικό, με αποστολή να τους δείξω τα καλύτερα της Νεμέας και του αμπελώνα της.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου με οποιοδήποτε τρόπο, αν θέλετε ιδέες, συμβουλές ή προτάσεις για το που να πάτε και τι να κάνετε. Εγώ πάντως σας προτείνω ανεπιφύλακτα:
- Να μελετήσετε καλά το πρόγραμμα των φετινών Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, το οποίο θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ
- Να είστε συντονισμένοι στη σελίδα του ΣΟΝ στο Facebook, όπου ανεβαίνουν συνεχώς προτάσεις και ενημερώσεις από τα οινοποιεία που συμμετέχουν. Θα την βρείτε κάνοντας κλικ εδώ
- Να επισκεφτείτε όσο περισσότερα οινοποιεία μπορείτε και να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κρασιά τους
- Πέρα από τα οινοποιεία, να βρείτε χρόνο να επισκεφτείτε και τους άλλους πολύ ενδιαφέροντες προορισμούς που υπάρχουν μέσα (ή κοντά) στη ζώνη. Αυτοί περιλαμβάνουν:
 α) τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, όπου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Ναός του Νεμείου Διός, το Στάδιο όπου τελούνταν οι Νέμειοι Αγώνες και το Αρχαιολογικό Μουσείο
 β) την Λίμνη Στυμφαλία και το υπερσύγχρονο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται εκεί
 γ) τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών
 δ) την γραφική, πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου

Καλή διασκέδαση!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v