Επόμενος σταθμός: Κύπρος

Δεν θυμάμαι αν σας το είχα αναφέρει, πάντως φέτος γενικά έκανα πολύ ήσυχες διακοπές. Μετά από ένα εξουθενωτικό (αλλά άκρως απολαυστικό) σερί ταξιδιών εντός και εκτός συνόρων σε αμπελο-οινικούς, κατά βάση, προορισμούς, αποφάσισα να περάσω τον Αύγουστο στην Αθήνα. και δεν το μετάνιωσα, η Πρωτεύουσα μου χάρισε απλόχερα όμορφες δόσεις χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης, ακριβώς όποτε η κάθε μία χρειαζόταν. Ο πιο βασικός λόγος, ωστόσο, πίσω από αυτήν μου την καλοκαιρινή απόφαση, ήταν η ανάπαυλα που αισθανόμουν ότι χρειάζομαι για την επόμενη φάση ταξιδιών και αποστολών, που για μένα ξεκινάει τώρα!

Για το επόμενο διάστημα, λοιπόν, θα είμαι συνέχεια "on the go", όπως λέμε στη Νεο-Ελληνική. Πρώτος μου σταθμός είναι η Κύπρος, αγαπημένος προορισμός και μια χώρα που με συναρπάζει οινικά και γαστρονομικά, για να μη μιλήσω για τη φύση, τις ομορφιές της, αλλά και τους ζεστούς, φιλόξενους ανθρώπους της. Γνωρίζω πολύ καλά τον Κυπριακό αμπελώνα και τον επισκέπτομαι συχνά, προκειμένου να ενημερώνομαι για τις νέες ετικέτες του, την εξέλιξη γηγενών αλλά και διεθνών ποικιλιών, αλλά και για να διατηρώ τις επαφές μου με τους πολύ αξιόλογους παραγωγούς της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, το συγκεκριμένο ταξίδι είναι μια ευκαιρία για ένα πολύ ενδιαφέρον "follow-up", γι αυτό και ανταποκρίθηκα με χαρά στην πρόσκληση που μου έγινε από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πέρα από τις επισκέψεις στα οινοποιεία, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους ανθρώπους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, για να μιλήσουμε για τις προοπτικές ανάπτυξης οινο-τουριστικών υποδομών στην Κύπρο, ενώ θα έχω επίσης και τη χαρά να παραστώ στην Γιορτή Κρασιού που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού, μετά από ευγενή πρόσκληση του Δημάρχου. Γενικά, πρόκειται για ένα ταξίδι για το οποίο πραγματικά ανυπομονώ, αφιερωμένο στο παρόν και το μέλλον ενός πολλά υποσχόμενου αμπελώνα της Μεσογείου και του παλαιού κόσμου γενικότερα.

Όσοι από εσάς μου κάνετε την τιμή να με ακολουθείτε στα social media (και κυρίως στο Facebook και στο Twitter), θα βλέπετε από αύριο, Πέμπτη, συχνά-πυκνά φωτογραφικές αναρτήσεις από τις όμορφες οινο-γαστρονομικές εμπειρίες που με περιμένουν στην αγαπημένη Μεγαλόννησο. Ούτως ή άλλως, ωστόσο, όταν συγκεντρώσω το υλικό και τα συμπεράσματά μου, θα προχωρήσω σε πιο ουσιαστικές δημοσιεύσεις, τόσο σε αυτήν εδώ τη σελίδα, όσο και στο επόμενο τεύχος του ΟΙΝΟΧΟΟΥ.

Εις το επανιδείν λοιπόν!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v