Θέρος, Τρύγος, Πόλεμος 2014 - Μέρος 1ον

Το λέω εδώ και χρόνια. Ο οινοτουρισμός μπορεί να ξεκινήσει στα "δύο βήματα" από την πόρτα μας. Και ο τρύγος είναι η ιδανική περίοδος για να κάνει κανείς μια όμορφη εξόρμηση στον Ελληνικό αμπελώνα, είτε είναι η πρώτη, είτε η πολλοστή του.

Εγώ λοιπόν εγκαινίασα την περίοδο του φετινού τρύγου στο Κτήμα Κοκοτού, στη Σταμάτα, που, με το αυτοκίνητο απέχει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά από το σπίτι μου. Εκεί με υποδέχτηκαν η Ανν Κοκοτού και η Άννα Άγα, η οινολόγος του Κτήματος. Μαζί περπατήσαμε στα αμπέλια, πήγαμε νερό και κολατσιό στους εργάτες, ενώ μετά, στο οινοποιείο, δοκιμάσαμε το φετινό Chardonnay, τόσο σε πρόρωγο, όσο και μετά από ζύμωση λίγων ημερών. Έχω βρεθεί σε τρύγο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα του Ελληνικού αμπελώνα (από την Κρήτη και την Κεφαλονιά ως τη Νεμέα και τη Νάουσα), καθώς και εκτός Ελλάδος - στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και πάει λέγοντας. Κάθε φορά, ωστόσο, αυτή η διαδικασία ή - καλύτερα - αυτή η γιορτή με συναρπάζει, όπως και την πρώτη! Γι αυτό και την συνιστώ πάντα σε όλους, με τόσο ενθουσιασμό.
|ig:all|
Όποιοι, αν, εφόσον και όποτε μπορείτε, μη χάσετε την ευκαιρία. Ο τρύγος για την εσοδεία του 2014 έχει ξεκινήσει. Σε νησιά όπως η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Κεφαλονιά βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα αρχίσει να εξελίσσεται σταδιακά. Και για κάποιον που αγαπάει το κρασί, αυτή είναι η τέλεια αφορμή για να βιώσει με όλες του τις αισθήσεις το ταξίδι του κρασιού από το αμπέλι ως το ποτήρι. Σας υπόσχομαι ότι η εμπειρία της δοκιμής του μούστου που μόλις έχει πατηθεί θα σας μείνει εντυπωμένη και θα ξαναζωντανεύει στη μνήμη σας με κάθε γουλιά κρασιού στο μέλλον. Γι αυτό είτε θέλετε (και μπορείτε) να πάτε κάπου μακριά να ζήσετε τον τρύγο του 2014, είτε επιλέξετε κάποιο μέρος κοντά στο σπίτι σας, εκμεταλλευθείτε την καθολική παρουσία του Ελληνικού αμπελώνα κατά μήκος και κατά πλάτος της Επικράτειας, πάρτε την απόφαση και απλά, κάντε το!

Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι, παρά την απίστευτη ζημιά που υπέστη από τη μεγάλη χαλαζόπτωση του Ιουνίου, που μέσα σε μία ώρα αφάνισε σχεδόν το 50% της φετινής παραγωγής, το Κτήμα Κοκοτού προσβλέπει σε μία πολύ καλή χρονιά για την φετινή του εσοδεία. Και επειδή έχει στα πλάνα πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα γίνουν στους πανέμορφους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του, θα σας πρότεινα να κάνετε "like" στη σελίδα του στο facebook (αν δεν το έχετε κάνει ήδη), για να είστε ενήμεροι και να συμμετάσχετε σε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές.

Εγώ θα συνεχίσω το "Ρεπορτάζ Τρύγου" και από άλλα σημεία του Ελληνικού αμπελώνα - κάποια κοντινά, κάποια πιο μακριά. Αν δεν μπορείτε να έρθετε παρέα μου, τουλάχιστον μείνετε συντονισμένοι!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v