(Αυστηρώς) Ακατάλληλον για Χορτοφάγους!

Όσοι με γνωρίζετε και με (παρ)ακολουθείτε, ξέρετε ότι έχω αδυναμία στο κρέας και στο ψήσιμό του. Κάθε χρόνο περιμένω πως και πως να ανοίξει ο καιρός και να ξεκινήσει η "σεζόν" του μπάρμπεκιου, αν και τελευταία δημιούργησα ειδική πατέντα στο σπίτι μου για να μπορώ να ψήνω όλο το χρόνο.

Και όπως οι φίλοι και καλεσμένοι μου γνωρίζουν, κάθε μπάρμπεκιου στο σπίτι μου είναι και μια μικρή γιορτή. Πρέπει να επιλεγούν τα κατάλληλα συνοδευτικά, το ιδανικό κρασί, να χαραχτεί η σειρά του ψησίματος των εδεσμάτων και - βέβαια - να επιλεγεί το κατάλληλο κρέας για την περίσταση. Γιατί το κρέας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ο "σταρ" του μπάρμπεκιου. Όσο έμπειρος κι αν είναι ο ψήστης, όσο προηγμένος και αν είναι ο εξοπλισμός του, αν το κρέας δεν είναι καλό, τότε διακυβεύεται η επιτυχία όλου του εγχειρήματος.

Είμαι από αυτούς που υπερηφανεύονται περίτρανα ότι έχουν ίσως τους καλύτερους προμηθευτές κρέατος στην αγορά. Και το διαλαλώ τόσο απροκάλυπτα, χωρίς να ντρέπομαι, πρώτον επειδή ισχύει, αλλά και δεύτερον επειδή δεν κρατάω μυστική την ταυτότητά τους. Αντιθέτως, συστήνω πάντα στους φίλους και γνωστούς μου τους επιλεγμένους αυτούς προμηθευτές μου και χαίρομαι να ακούω θετικά σχόλια μετά. Και, μια και ο καιρός άνοιξε πλέον για τα καλά και οι σχάρες έχουν πάρει ξανά φωτιά (στην κυριολεξία), είπα να μοιραστώ τις εκλεκτές αυτές πηγές μου σε πιο ευρεία κλίμακα. Σας παρουσιάζω με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, με τη σειρά που εγώ τους είχα ανακαλύψει, τους αγαπημένους μου προμηθευτές κρέατος, τους οποίους και σας προτείνω "με κλειστά μάτια":

igourmet.gr: Ήταν ο πρώτος μου προμηθευτής και παραμένει από τους εκλεκτούς. Εταιρεία με μακρά παράδοση και παρουσία στην διάθεση ποιοτικού κρέατος στην αγορά, η οποία έφτιαξε e-shop για να διαθέτει κάποια ιδιαίτερα προϊόντα σε πελάτες λιανικής. Ξεχωρίζει για την ποικιλία, την ευελιξία και τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές του. Δοκιμάστε ribeye, picanha, burgers, σουβλάκια και το εξαιρετικό Tomahawk ribeye (σπαλομπριζόλα με κόκαλο) από μοσχάρια Black Angus Αμερικής ή Αυστραλίας. Διαθέτει και εγχώρια κρέατα, καθώς και άλλα προϊόντα όπως τυριά, ζυμαρικά και είδη delicatessen. Βρείτε το κάνοντας κλικ στο www.igourmet.gr

Φάρμα Μπράλου: Δεν είναι e-shop με όνομα που θυμίζει φάρμα, είναι μια εξαιρετική φάρμα που διαθέτει (και) e-shop. Στην δική μου επίσκεψη στο χώρο της, κοντά στον Παρνασσό (μια εκδρομή που συνιστώ σε κάθε φίλο του καλού κρέατος), είχα εντυπωσιαστεί από τις συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής κάτω από τις οποίες εκτρέφονται μοσχάρια από εκλεκτές ράτσες όπως Angus, Aubrac, Limousin, Simmental κ.α. Δοκιμάστε ribeye, t-bone, φιλέτο και πολλές ακόμα κοπές. Από τη Φάρμα Μπράλου μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε αρνάκια, κατσικάκια, κουνέλια, κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, βουβαλίσιο κρέας και πολλά άλλα. Όλα βιολογικά και απόλυτα εγγυημένα. Η Φάρμα έχει ευρύ δίκτυο πελατών λιανικής και δικά της ψυχόμενα οχήματα παράδοσης. Αν αυτό σας λέει κάτι (εμένα προσωπικά μου λέει πολλά) προμηθεύει και ορισμένα πολύ "δυνατά" σημεία εστίασης, όπως το αγαπημένο εστιατόριο των κρεατοφαγάδων, Base Grill. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ στο www.farmabralou.gr

Posh Nosh: Οι άνθρωποι της εταιρείας αξιοποίησαν την πολύχρονη εμπειρία τους στην χονδρική πώληση κρέατος και την εστίαση, για να ξεκινήσουν ένα e-shop με εξειδίκευση στα κορυφαία κρέατα εισαγωγής. Εδώ θα βρείτε το περίφημο Wagyu Beef (αυτό από τα μοσχαράκια Γιαπωνέζικης ράτσας που τους κάνουν μασάζ όσο μεγαλώνουν για να κατανεμηθεί σωστά ο λιπώδης ιστός τους), καθώς και την "Φεράρι" του Black Angus, που έρχεται κατευθείαν από την Omaha των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα τα βρείτε σε διάφορες κοπές (picanha, ribeye, tri-tip), αλλά δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε και το χοιρινό Iberico από την Ισπανία, που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε ό,τι πιστεύατε μέχρι σήμερα για το χοιρινό κρέας! Και όλα αυτά, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και με ασυναγώνιστο service. Κάντε κλικ τώρα στο www.posh-nosh.info

Αν βέβαια είστε πιο παραδοσιακοί και θέλετε να αγοράζετε το κρέας σας στο κρεοπωλείο (ή για περιπτώσεις που το internet δεν μπορεί να σας καλύψει) σας έχω και εκεί δύο πολύ αγαπημένες επιλογές. Θα με συγχωρήσετε, βέβαια, καθώς βρίσκονται και οι δύο στο Βόρειο μέρος της Αθήνας, καθότι εκεί ζω και ψωνίζω ο ίδιος. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, έχω να σας προτείνω το κρεοπωλείο του Τάκη Μαγγίνα στην Κηφισιά (Αγίου Τρύφωνος 31 / 210-8087036), στο οποίο θα βρείτε, κυριολεκτικά, τα πάντα. Εκλεκτό κρέας σε διάφορες μορφές και κοπές, καθώς και προϊόντα εισαγωγής από την Αργεντινή και την Αμερική (εσχάτως και Bistecca alla Fiorentina κατευθείαν από την Ιταλία). Ανηφορίζοντας λίγο πιο Βόρεια, βρίσκουμε το κρεοπωλείο Αραμπάνος στην Άνοιξη (Λεωφ. Μαραθώνος 28 / 210-6219085). Ο Βαγγέλης Αραμπάνος, πέρα από τα κλασικά προϊόντα που βρίσκουμε σε ένα τυπικό κρεοπωλείο, είναι ιδιαίτερα δημιουργικός και φτιάχνει κάθε μέρα πεντανόστιμα "έτοιμα" προϊόντα όπως σνίτσελ, μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουβλάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα ή λιαστή ντομάτα, χοιρινή τηγανιά και πολλά άλλα. Εγγυημένο - και εξαιρετικά νόστιμο - είναι και το συκώτι του. Α, και κάτι πολύ σημαντικό, που προσωπικά με έχει εξυπηρετήσει ουκ ολίγες φορές: το κρεοπωλείο είναι ανοιχτό και τις Κυριακές!

Τώρα λοιπόν τα ξέρετε (σχεδόν) όλα τα μυστικά μου. Ελπίζω να τα αξιοποιήσετε και να περνάτε όμορφα. Καλά ψησίματα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v