Έρχονται μεγάλες εξελίξεις στη Νεμέα!...

Αγαπώ τη Νεμέα και την επισκέφτομαι συχνά. Γιατί όχι, άλλωστε; Σε μία ώρα (περίπου) από την Αθήνα, βρίσκομαι στην πιο γνωστή και δημοφιλή Ελληνική "wine country", όπου απολαμβάνω εκλεκτά κρασιά, πανέμορφη φύση και ζεστή φιλοξενία.

Ξέρω τι θα μου πείτε οι παλιοί: δεν υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας στη Νεμέα, δεν μπορεί να γίνει σωστός οινοτουρισμός κλπ. Τα ξέρω, γιατί κι εγώ τα λέω χρόνια τώρα. Μόνο που αυτή τη φορά έρχομαι να πω κάτι διαφορετικό. Να μη μιλήσω για τα πράγματα που λείπουν, αλλά για τα πράγματα που γίνονται!

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, στις Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας, ήμουν ομιλητής στην επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων και, ενώπιον του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, διαφόρων άλλων φορέων αλλά και πλήθους κόσμου, εξηγούσα τι χρειάζεται για να αρχίσει να αξιοποιείται οινοτουριστικά η Νεμέα μας. Την ημέρα εκείνη, ο Δήμαρχος είχε εξαγγείλει την σύσταση ενός ειδικού φορέα για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στη ζώνη. Και πολλοί (παρόντες και μη) είχαν κουνήσει το κεφάλι, θεωρώντας ότι πρόκειται για "κούφιες εξαγγελίες", "λόγια του αέρα" και τα τοιαύτα. Κι όμως, τα πράγματα στη Νεμέα αλλάζουν. Αργά, αλλά σταθερά. Και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Κανείς δεν υπόσχεται, ούτε περιμένει θαύματα. Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, θα γίνουν αποφασιστικά βήματα που θα δώσουν άλλο αέρα εξωστρέφειας στη Νεμέα. Γιατί, αντί να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια μέχρι να δημιουργηθούν υποδομές στην περιοχή, κάτι που - ας μη γελιόμαστε - δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, ξεκινάμε άμεσα να χτίσουμε τη νέα εικόνα της Νεμέας, εντός και εκτός συνόρων.

Να περιμένετε δυνατή παρουσία της Νεμέας στο internet και στα social media, καθώς αυτά τα αναλαμβάνουν πλέον άξιοι, εξειδικευμένοι συνεργάτες. Να περιμένετε επίσης δυναμικό παρόν της ζώνης σε Ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς κλπ. Και βέβαια, θα δείτε πώς από εδώ και πέρα, σιγά-σιγά, η εικόνα της και οι αναφορές που θα έχει σε μέσα και κοινότητες που ακούγονται και επηρεάζουν διεθνώς, θα είναι τελείως διαφορετική και απόλυτα ανανεωμένη.

Στα μέσα του Ιουνίου θα είμαι επικεφαλής ενός γκρουπ από wine bloggers και εκπροσώπους της κοινότητας των #winelovers που θα επισκεφτούν (για πρώτη φορά) τη Νεμέα. 10 σημαντικοί opinion leaders από όλο τον κόσμο (από την Ιταλία και τη Σουηδία μέχρι την Ινδία και τη Βραζιλία), θα απολαύσουν τις ομορφιές της Νεμέας, θα δοκιμάσουν τα κρασιά της, θα επισκεφτούν τα οινοποιεία της, θα γνωρίσουν τους ανθρώπους της. Και θα διηγηθούν τις εντυπώσεις τους στα κοινά που τους διαβάζουν και τους παρακολουθούν ανά τον πλανήτη. Και, παρεμπιπτόντως, το ταξίδι δεν θα περιοριστεί μόνο στα όρια της ζώνης, αλλά διευρυνθεί για να συμπεριλάβει και τη Μαντινεία, το Ναύπλιο, τις Μυκήνες κλπ.

Και έπεται συνέχεια. Τέτοιου είδους επισκέψεις θα γίνονται τακτικά, ενώ ακόμα και πάγιοι θεσμοί, όπως οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας, θα διοργανώνονται με διαφορετικό, ανανεωμένο χαρακτήρα από εδώ και πέρα.

Α, και να μην ξεχάσω να σας πω το καλύτερο: οι #winelovers που θα έρθουν στην Ελλάδα τον Ιούνιο, εκτός από τη Νεμέα, θέλουν να γνωρίσουν κι εσάς, τους Έλληνες "ομόλογούς" τους. Γι αυτό και, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Νεμέα, θα διοργανώσουμε ένα #winelover hangout στην Αθήνα, στο οποίο είστε όλοι καλεσμένοι! Είναι νωρίς για λεπτομέρειες όμως. Προς το παρόν, ευχηθείτε μας "καλό ταξίδι" και μείνετε συντονισμένοι!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v