Bordeaux: Η απόλυτη (ερυθρή) εμμονή...

Λοιπόν, αυτή την εβδομάδα οι οινόφιλοι θα πάμε σινεμά. Όχι ότι δεν πάμε άλλες φορές, αλλά ειδικά αυτή την Τετάρτη που θα προβληθεί το "Red Obsession" στο Γαλλικό Ινστιτούτο, δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσουμε!...

Το Red Obsession είναι ένα συναρπαστικό ντοκυμαντέρ που πραγματεύεται το ρόλο και τη θέση του Bordeaux και των κρασιών του στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των μεγάλων γεω-οικονομικών ανακατατάξεων στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Οι παραδοσιακά ισχυρές αγορές αποδυναμώνονται καθημερινά, ενώ η Άπω Ανατολή, με αιχμή του δόρατος την Κίνα, δείχνει να κινεί πλέον τα νήματα (και) σε αυτόν τον κλάδο.

Το έργο είναι σε σκηνοθεσία των David Roach και Warwick Ross, η αφήγηση είναι του Russell Crowe, ενώ τον ρόλο του "ρεπόρτερ" που εκμαιεύει σχόλια και τοποθετήσεις από μεγάλες προσωπικότητες του χώρου έχει η καταξιωμένη Debra Meiburg MW, η πρώτη Master of Wine που έχει έδρα την Ασία. Οι γνώστες περί το Bordeaux, αλλά και όσοι παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις στα οινικά δρώμενα, θα αναγνωρίσουν ανάμεσα στους συνεντευξιαζόμενους τον Robert Parker, τον Francis Ford Coppola, την "δική μας" Corinne Mentzelopoulos, τον Christian Moueix, τον Oz Clarke, τον Ch'ng Poh Tiong, τον Paul Pontallier και πολλούς άλλους.

Η ταινία έχει διάρκεια 75 λεπτά και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, κορυφαίο Έλληνα οινολόγο, συν-ιδιοκτήτη της ΓΑΙΑ Οινοποιητική, Γεωπόνο Α.Π.Θ. και Διδάκτορα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II. Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει και κλήρωση για να αναδειχτεί ο τυχερός ή η τυχερή που θα κερδίσει ένα μεγάλο ερυθρό κρασί του Bordeaux, προσφορά της Κάβας KYLIX.

Σημειώστε λοιπόν: η ταινία προβάλλεται την Τετάρτη 5  Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31, Κολωνάκι). Θα προβληθεί με Ελληνικούς υπότιτλους και η τιμή του εισιτηρίου είναι €6. Για όσους δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν την Τετάρτη, το Red Obsession θα προβληθεί επίσης και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ. Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε (και, επ' ευκαιρία, κάντε και "like") στην σελίδα του CineDoc στο Facebook, ακολουθώντας αυτό εδώ το link.

Ε, και αν πια δεν κρατιέστε μέχρι την Τετάρτη, δείτε το trailer της ταινίας παρακάτω:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v