Την Πέμπτη ο Οινοχόος του Απριλίου!

Η αναμονή τελείωσε. Λίγες μέρες πριν το Πάσχα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Απριλίου, ο ανοιξιάτικος ΟΙΝΟΧΟΟΣ θα βρίσκεται στα περίπτερα.


Μπορώ να σας πω υπεύθυνα ότι η πλούσια ύλη του θα ικανοποιήσει ακόμα και τον τελευταίο του αναγνώστη. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία πολύ σημαντική συνέντευξη με τον μεγάλο μας οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου, πολλές οινικές προτάσεις για όλα τα γούστα και βαλάντια (ειδικά ενόψει των... αυξημένων μας αναγκών για το Πασχαλινό τραπέζι), καθώς και δύο μεγάλες δοκιμές που κάναμε όλη η ομάδα, σε Ασύρτικα και Ξινόμαυρα από μέσα, αλλά και απ' έξω από τις γνωστές τους ζώνες. Επίσης, νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απίστευτη οινο-γευστική δοκιμή που κάναμε, ταιριάζοντας τις πιο γνωστές ρετσίνες της αγοράς με... σούσι! Τέλος, το τεύχος αυτό περιλαμβάνει ένα όμορφο ξεχωριστό αφιέρωμα στον αμπελώνα, τα οινοποιεία και τα κρασιά της Σαντορίνης.


Πέρα από τις πολλές ομαδικές μας δοκιμές, καθένα μέλος της ομάδας έχει δώσει μεμονωμένα και σε αυτό το τεύχος τον καλύτερό του εαυτό. Από την πλευρά μου, έχω συνεισφέρει με μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον δημοφιλή Ιταλό οινοποιό Roberto Bava από το Piemonte, με την αποτύπωση των απόψεών μου γύρω από το θέμα της παλαίωσης του λευκού κρασιού, αλλά και με τις εντυπώσεις και τις σημειώσεις μου από την mega-κάθετη δοκιμή 8 εσοδειών που έκανα στο αγαπημένο μου Κτήμα Αβέρωφ. Α, και νομίζω ότι θα απολαύσετε το χιουμοριστικό αφιέρωμα στη διαφορετικότητα μεταξύ δοκιμαστών, που έχει γράψει με τον δικό του γνώριμο τρόπο ο Σίμος ο Γεωργόπουλος, με αφορμή την κάθετη δοκιμή των Chablis Grand Cru του οίκου Drouhin που έγινε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα, και στην οποία λάβαμε και οι δύο μέρος.


Καλή (μας) ανάγνωση!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v