Τι θα κάνουμε στα φετινά Ρεβεγιόν;

Κοιτάζω και εξετάζω τις επιλογές που υπάρχουν για όσους θέλουν να γιορτάσουν σε κάποιο εστιατόριο το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή/και της Πρωτοχρονιάς. Και για όσες καλές προτάσεις βρίσκω - εννοώντας καλά, ευφάνταστα πιάτα, μεγάλη ποικιλία και καλή τιμή - βλέπω άλλες τόσες που μοιάζουν να έχουν έρθει από το παρελθόν. Ξέρετε, από την εποχή της φούσκας, του "λεφτά υπάρχουν" και της υπερτιμολόγησης χωρίς ανταπόκριση στην ποιότητα ή την εξυπηρέτηση.


Εγώ για φέτος βλέπω δύο βασικά "trends" - αν και αυτή δεν είναι η σωστή λέξη, καθώς πρόκειται απλά για λογικές επιλογές ανθρώπων προσγειωμένων και προσαρμοσμένων - καλώς ή κακώς - στην πραγματικότητα. Η πρώτη είναι οι μαζώξεις στο σπίτι. Τις κάνουμε εκτός Γιορτών, γιατί να μην τις κάνουμε και σε αυτές; Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό: όσο πιο μεγάλη η παρέα, τόσο πιο πλούσιος ο μπουφές, αλλά και τόσο πιο όμορφη η ατμόσφαιρα. Όσοι "το 'χουν" μαγειρεύουν και βάζουν τις δικές τους πινελιές στο Γιορτινό τραπέζι, άλλοι επιμελούνται των κρασιών, άλλοι φέρνουν τα γλυκά και πάει λέγοντας. Όμορφες στιγμές με αυτούς που αγαπάμε σε κόστος λογικό και διαχειρίσιμο.


Η δεύτερη είναι η επιλογή του "έξω", αλλά κατόπιν έρευνας αγοράς. Το πιο εύκολο βέβαια είναι να ψάξουμε να βρούμε το φθηνότερο μενού σε κάποιο από τα εστιατόρια που μας ενδιαφέρουν. Ωστόσο σε όσους ακολουθήσουν αυτή την προσέγγιση συστήνω να εστιάσουν μόνο σε μέρη που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, καθώς δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις - λυπάμαι που το λέω αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια - επιχειρήσεων που, μαζί με την έκπτωση στις τιμές, θα κάνουν αδικαιολόγητα αντίστοιχες εκπτώσεις και στην ποιότητα, αλλά και στην εξυπηρέτηση. Εναλλακτικά, και εκεί νομίζω θα γίνει η διαφορά, κάποια άλλα εστιατόρια θα διατηρήσουν το α λα καρτ μενού τους, με κάποιες εορταστικές προσθήκες για να δώσουν τον τόνο της συγκεκριμένης βραδιάς. Και είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσουν και τις σωστές και λογικές (και σε αρκετές περιπτώσεις ήδη μειωμένες) τιμές τους, και τη διαφορά να την κάνουν με έξτρα λεπτομέρειες στις παροχές και στην περιποίηση, που θα κάνουν μια εορταστική βραδιά για τους πελάτες τους ακόμα πιο ιδιαίτερη. Βλέπω με χαρά ότι είναι ήδη κάμποσα τα εστιατόρια που ακολουθούν αυτήν ακριβώς την τακτική από φέτος, και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα είναι πολύ περισσότερα...


Εγώ, όπως θα συμφωνήσουν σίγουρα όσοι με ξέρουν καλά, επειδή είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, δεν έχω κανονίσει τα πάντα στο 100% ακόμα. Για το Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ξέρω ότι θα μαζευτούμε σε σπίτι αγαπημένων φίλων με καλή παρέα, όπως και ξέρω ότι θα είμαι ένας από τους μάγειρες της βραδιάς (μάλιστα βιάζομαι να δημοσιεύσω αυτό το post για να πάω να ξεκινήσω το μαρινάρισμα στα μάγουλα που έχω υποσχεθεί στην παρέα...). Για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, όμως, τα πράγματα είναι λίγο πιο ρευστά. Αν τελικά η επιλογή είναι για "έξω", τότε θα προσανατολιστούμε σε μία από τις α λα καρτ προτάσεις που σας περιέγραφα νωρίτερα. Και μία από τις επικρατέστερες, που ίσως κι εσείς να θέλατε να εξετάσετε, είναι ο Τηλέμαχος Barbecue Club στην Κηφισιά. Μιλούσα νωρίτερα με τον φίλο μου ιδιοκτήτη του, τον Γιώργο Τσιλιγκίρη, ο οποίος μου έδωσε να καταλάβω ότι ετοιμάζει την τέλεια βραδιά για ένα... οινόφιλο σαρκοφάγο πλάσμα σαν κι εμένα: Θα κρατήσει το καθημερινό α λα καρτ μενού του, στο οποίο όμως θα προσθέσει κάποιες ειδικές εορταστικές επιλογές σε πιο ξεχωριστά κρέατα (όπως αγριογούρουνο, φασιανό και γαλοπούλα), τα οποία θα σιγο-ψηθούν σε Γαλλική σούβλα (rotisserie). Επιπλέον, η ήδη αξιόλογη Ελληνο-Νοτιοαφρικάνικη λίστα των κρασιών του θα φορέσει κι αυτή τα γιορτινά της, με πολλές ειδικές επιλογές για την περίσταση σε magnum φιάλες, για μεγάλες παρέες και δυνατά ποτήρια. Α, και επίσης η βραδιά θα έχει και την τέλεια μουσική επένδυση από το ξεσηκωτικό συγκρότημα Vanilla Swing (όπως οι τακτικοί θαμώνες του Τηλέμαχος Barbecue Club γνωρίζουν, η καλή live μουσική είναι πλέον πάγιο θέμα στην ημερησία διάταξη του εστιατορίου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο). Για όσους ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο εστιατόριο, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210-8076680. Αν τελικά το αποφασίσετε κι εσείς, ίσως τα πούμε εκεί - αν όχι την Πρωτοχρονιά, σίγουρα κάποιο άλλο βράδυ.


Καλά Χριστούγεννα με Υγεία σε Όλους!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v