Στις 13/12 η Νεμέα και η Νάουσα στο ίδιο τραπέζι!

Η υποτιθέμενη κόντρα μεταξύ Νεμέας και Νάουσας είναι ένας μύθος που κρατάει εδώ και χρόνια στον οινικό κόσμο. Κι όμως, όσοι έχουν δοκιμάσει Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο παράλληλα, θα έχουν σίγουρα διαπιστώσει ότι πρόκειται για κρασιά που όχι μόνο δεν ανταγωνίζονται το ένα το άλλο στο τραπέζι, αλλά - αντιθέτως - αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Όποιος πάντως δεν έχει ιδία άποψη, θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει πολύ σύντομα!


Έχω αυτή την ιδέα εδώ και καιρό. Και, μαζί με τους συνεργάτες μου στην Foodrinco αποφασίσαμε να την πραγματοποιήσουμε, και μάλιστα να της δώσουμε και εορταστικό χαρακτήρα. Έτσι, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου οργανώνουμε στο εστιατόριο Abovo στο Κεφαλάρι, ένα δείπνο στο οποίο οι απολαυστικές δημιουργίες του ταλαντούχου Σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου θα συνοδεύονται από εκλεκτά κρασιά από τη Νεμέα και τη Νάουσα ταυτόχρονα! Ναι, όπως κάποιοι θα καταλάβατε ήδη, συμπρωταγωνιστές μας σε αυτή την βραδιά "ιστορικής συμφιλίωσης" είναι τα Κτήματα Παλυβού και Χρυσοχόου.


Επειδή είμαι σίγουρος ότι έχετε περιέργεια, θα σας αποκαλύψω με χαρά το μενού και τα οινικά ταιριάσματα, που έχουν ως εξής:


* Ορεκτικό: Γαρίδες καταΐφι με μπριαμάκι, εσπεριδοειδή και παγωμένη κόκκινη πιπεριά
Συνοδεύεται από: Πέτρινες Πλαγιές Παλυβού (Chardonnay-Μαλαγουζιά) και Πετρίτης Χρυσοχόου (Chardonnay-Sauvignon Blanc)
* Πρώτο πιάτο: Κριθαράκι Αmatriciana του Σεφ
Συνοδεύεται από: Κτήμα Παλυβού (Νεμέα ΟΠΑΠ) και Νάουσα Χρυσοχόου (Νάουσα ΟΠΑΠ)
* Κυρίως πιάτο: Μοσχαρίσιο διάφραγμα με πουρέ πατάτας και σάλτσα με Port και ταπιόκα (το signature dish του Σεφ και του εστιατορίου)
Συνοδεύεται από: Ammos Reserve Παλυβού (Νεμέα ΟΠΑΠ) και Κτήμα Χρυσοχόου (Νάουσα ΟΠΑΠ)
* Επιδόρπιο: Ριζόγαλο με βανίλια, πορτοκάλι και παγωτό κανέλα
Συνοδεύεται από ένα κοκτέιλ με Τεντούρα Πιλαβά που θα σχεδιάσει ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά η mixologist του Abovo, Μυρσίνη Σπανέλη

Το μενού ολοκληρώνουν τα premium εμφιαλωμένα νερά Acqua Panna και San Pellegrino.


Η τιμή κατ' άτομο για τη βραδιά είναι €35 - που νομίζω ότι, για 4 εκπληκτικά πιάτα συνοδευόμενα από 6 διαφορετικά κρασιά και ένα κοκτέιλ, είναι πολύ λογική. Η ώρα προσέλευσης είναι ελεύθερη, από τις 20.30 και μετά. Οι ίδιοι οι οινοποιοί θα είναι παρόντες στο δείπνο, για να γνωρίσουν όλους όσους παρευρεθούν.


Οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Το Abovo βρίσκεται στην Πλατεία Κεφαλαρίου (Κολοκοτρώνη 37, σε όροφο) και το τηλέφωνο επικοινωνίας για όποιον θέλει να κλείσει τραπέζι για την παρέα του για εκείνο το βράδυ είναι 210-8015324. Ελπίζω να σας δω όλους εκεί!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v