Νέο οινο-γαστρονομικό στέκι "ψήνεται" στα Β.Π.

 Ναι, ένα νέο εστιατόριο ετοιμάζεται να ανοίξει σύντομα στα Βόρεια. Είναι μία ωραία προσπάθεια την οποία έχω παρακολουθήσει από πολύ κοντά, από τη στιγμή που εμφανίστηκε ως απλά μία ιδέα μεταξύ φίλων, μέχρι και τώρα που μιλάμε, που μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Και πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά.

Το νέο αυτό εστιατόριο τα έχει όλα: τέλειο σημείο, έναν νέο celebrity chef (ναι, τον ξέρετε από την τηλεόραση) με ωραίες ιδέες και πολύ καλή αίσθηση της γεύσης και της αισθητικής της, καθώς και προσωπικό σάλας με εμπειρία, γνώση και πάθος. Οι συν-ιδιοκτήτες είναι φίλοι μου καλοί με τους οποίους γνωριζόμαστε από παιδιά. Ο ένας είναι δοκιμασμένος με επιτυχία στο επάγγελμα, ο άλλος, επώνυμος επιχειρηματίας, που πραγματοποιεί ένα όνειρο που είχε εδώ και χρόνια. Και οι δύο ξεκινούν αυτό το project με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό, προσεγγίζοντάς το από την οπτική γωνία της καλοπέρασης του πελάτη και της μεγιστοποίησης της αξίας των χρημάτων του.


Το μενού βασίζεται σε πιάτα που παίζουν δημιουργικά με γεύσεις και υλικά της Ελλάδας και της ευρύτερης Μεσογείου. Η έμφαση ανάμεσα στη γη (κρέας) και τη θάλασσα (ψάρι και θαλασσινά) είναι ισομερώς μοιρασμένη, τα μυρωδικά και τα χορταρικά της Ελληνικής υπαίθρου παίζουν καθοριστικό ρόλο, ενώ κάθε πρώτη ύλη έχει επιλεγεί με πολύ κόπο και φροντίδα. Έχουμε ήδη δοκιμάσει τα περισσότερα πιάτα, και κατ' ιδίαν αλλά και με πολύ κλειστά focus groups, και όλα δείχνουν ότι η κουζίνα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.


Εγώ έχω σχεδιάσει τη λίστα των κρασιών, με γνώμονα τη σχέση ποιότητας-τιμής και την κάλυψη όλων των γεύσεων, τόσο από τις Ελληνικές, όσο και από τις ξένες ετικέτες. Επιπλέον, από καιρού εις καιρόν θα κάνω κάποιες πολύ μικρές και exclusive εισαγωγές, κυρίως από ταξίδια μου εντός και εκτός Ελλάδος, οι οποίες θα φιλοξενούνται εκτός λίστας για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό (η πρώτη, εκ Τοσκάνης, ήδη είναι καθ' οδόν...). Τέλος, στον όμορφο χώρο του εστιατορίου αυτού θα φιλοξενείται τόσο το Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού, από το φθινόπωρο, όσο και διάφορες άλλες εκδηλώσεις οινο-γαστρονομικού χαρακτήρα που σχεδιάζω να διοργανώσω τους επόμενους μήνες.


Αυτά μπορώ να σας πω για την ώρα - οι υπόλοιπες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες. Σύντομα, πάντως, θα είστε οι πρώτοι που θα δείτε το καινούριο αυτό εστιατόριο σε "sneak preview" και θα έχετε μία καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε, πριν το επισκεφτείτε.


Μείνετε συντονισμένοι
!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v