Κλειστόν Λόγω Διακοπών!...

Ξέρω, ξέρω... Για τον περισσότερο κόσμο οι διακοπές είναι ταυτισμένες με τις χαρές της θάλασσας, γι αυτό και αρκετοί από εσάς βρίσκεστε ήδη (ή γυρίσατε, ή θα βρεθείτε σύντομα) σε κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιουνίου. Εγώ το έκανα αυτό πριν 2 εβδομάδες στην αγαπημένη μου Κεφαλονιά. Και μου ήταν αρκετό. Γι αυτό και το επόμενο σκέλος των διακοπών μου θα είναι διαφορετικό.

Παίρνω λοιπόν την καλή μου, και φεύγουμε για τις απόλυτες οινο-γαστρονομικές διακοπές στην Τοσκάνη. Μετά από κάμποσα επαγγελματικά ταξίδια και δημοσιογραφικές αποστολές στην περιοχή, ήρθε η ώρα να ξαναπάω σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη στον πλανήτη απλά για διακοπές, στο χαλαρό. Το "χαλαρό" είναι σχετικό βέβαια, γιατί έχω ήδη πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία (κάποια μικρά και άγνωστα, κάποια "μυθικά"), γευσιγνωσίες ελαιολάδου και σπάνιων τυριών, εξορμήσεις σε λαϊκές αγορές και σε υπαίθριες φιέστες και φεστιβάλ τοπικών προϊόντων, και πάει λέγοντας. Μέχρι και επίσκεψη σε φάρμα εκτροφής της σπάνιας ράτσας γουρουνιών από το κρέας των οποίων φτιάχνονται τα εκλεκτότερα Τοσκανέζικα αλλαντικά έχω προγραμματίσει. Θα βγούμε πολύ εκτός χάρτη, και θα φάμε (και θα πιούμε) σε μέρη γνωστά μόνο στους ντόπιους και στους πολύ ψαγμένους. Και κάπως έτσι θα περάσουμε τις Αυγουστιάτικες διακοπές μας...

Γι αυτό και, για το προσεχές δεκαήμερο, τα TeLeGourmet Chronicles θα βρίσκονται σε άδεια. Και καθότι θα είμαι σε διακοπές, αποφάσισα για μια φορά να μην πάρω laptop μαζί μου και να αντισταθώ στον πειρασμό να μπλογκάρω. Σκοπεύω, βέβαια, να γυρίσω με πολλά gigabytes φωτογραφιών, μπόλικο πληροφοριακό υλικό και αμέτρητες, αξέχαστες εμπειρίες. Όλα αυτά θα μοιραστώ με μεγάλη χαρά μαζί σας, τόσο από αυτήν εδώ τη σελίδα, όσο και από τις σελίδες του Οινοχόου.

Στο μεταξύ, όμως, Καλή (μας) Ξεκούραση!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v