Όμορφες απολαύσεις στην αυλή του Paradiso...

Έχω πάει κάμποσες φορές στις οινικές εκδηλώσεις που διοργανώνει τακτικά. Πρόσφατα όμως πήγα με την παρέα μου στο χαλαρό για να φάμε. Και, για άλλη μια φορά, έμεινα εξαιρετικά ευχαριστημένος από το εστιατόριο Paradiso στο Χαλάνδρι!

Εν τω μεταξύ, όλοι μου οι φίλοι και γνωστοί που μένουν στην ευρύτερη περιοχή Χαλανδρίου και Νέου Ψυχικού ξέρουν πολύ καλά το Paradiso - για να μην πω ότι έχουν μεγαλώσει με αυτό. Είναι εδώ και χρόνια το αγαπημένο Ιταλικό της γειτονιάς τους και ειδικά η πίτσα στον ξυλόφουρνο είναι από τα πρώτα πράγματα που αναφέρουν. Εγώ - ομολογώ - το έμαθα πολύ πιο πρόσφατα, και συγκεκριμένα πέρυσι. Ουσιαστικά, βλέπετε, μου κέντρισε το ενδιαφέρον από τότε που μπήκε για τα καλά στην οικογενειακή επιχείρηση ο Γρηγόρης Μιχαήλος, η επόμενη γενιά που ανέλαβε το "πηδάλιο" του Paradiso. Και, παρότι δεν έζησα ο ίδιος τη μετάβασή του σε wine restaurant ολκής, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι αυτή τη στιγμή το Paradiso αποτελεί μία πολύ δυνατή επιλογή για όσους αγαπούν το καλό Ιταλικό φαγητό και λατρεύουν το κρασί. Και που να δείτε τι έχει να γίνει σε λίγο καιρό! Κακώς βιάζομαι, όμως. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Το ότι το Paradiso έχει πάρει εδώ και καιρό μία πορεία με προορισμό την σωστή απόλαυση του κρασιού, μόνο τυχαίο δεν είναι. Βλέπετε ο ευγενέστατος και πραγματικά παθιασμένος για το κρασί Γρηγόρης Μιχαήλος έχει τον τίτλο οινικών σπουδών Associate member of Institute of Wines & Spirits από τον Βρετανικό οργανισμό Wine & Spirit Education Trust - γι αυτό και, κανονικά, το ονοματεπώνυμό του ακολουθείται από τα αρχικά AIWS. Τον τίτλο αυτόν ο Γρηγόρης τον μοιράζεται με μία μικρή και επίλεκτη ομάδα οινογνωστών σε παγκόσμιο επίπεδο (πόσο μάλλον σε Ελληνικό), γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν πολύ βαθιά γνώση και εμπειρία στο κρασί. Για να μη σας τα πολυλογώ, λοιπόν, εγώ προσωπικά δεν ζήτησα να δω λίστα κρασιών στο Paradiso. Ζήτησα απλά "να κάνει παιχνίδι" ο Γρηγόρης με βάση την παραγγελία μας. Αυτό και έγινε - και οι συνδυασμοί που απολαύσαμε ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον.

Ο κατάλογος του Paradiso περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από πραγματικά νόστιμα πιάτα. Δροσερές και πλούσιες σαλάτες, πολλά ορεκτικά όπως ποικιλίες τυριών ή/και αλλαντικών, μπρουσκέτες, ψητά λαχανικά και πολύ καλό μοσχαρίσιο καρπάτσιο, τα οποία ακολουθούν ευφάνταστα πιάτα ζυμαρικών, εξαιρετικά ριζότι και βέβαια οι περίφημες πίτσες για τις οποίες μιλάει όλη η ευρύτερη γειτονιά. Στα κυρίως πιάτα φιγουράρουν επιλογές ψαριού και θαλασσινών, εγώ όμως - ως γνήσιο σαρκοφάγο ον - θα σταθώ στα κρεατικά, και θα ξεχωρίσω το νοστιμότατο ψαρονέφρι με σάλτσα μανιτάρια, το φιλέτο στη σχάρα (γίνεται και με πιπέρια) το οποίο κατατάσσω ανάμεσα στα πολύ-πολύ καλά που έχω φάει τελευταία, αλλά και στην διάσημη ταλιάτα, πιάτο στο οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία, και η εκτέλεση του οποίου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καλά εστιατόρια στην Ιταλία, στα οποία το έχω απολαύσει. Το μόνο που ακόμα δεν γνωρίζω είναι το πώς κατάφερα να προλάβω να την φωτογραφίσω για να την μοιραστώ εδώ μαζί σας, καθώς η παρέα την "κατασπάραξε" εν ριπή οφθαλμού!...

|ig:all|

Και πάμε - κυριολεκτικά - στο ζουμί. Η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ετικετών όλων των στυλ και χρωμάτων από τον Ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, κάποιες από τις οποίες ο Γρηγόρης τις προμηθεύεται απευθείας από δικούς του επιλεγμένους παραγωγούς ή αντιπροσώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προς το παρόν. Γιατί σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ. Από το Φθινόπωρο το Paradiso θα έχει μία διαφορετική λίστα κρασιών για κάθε μήνα του χρόνου, κάθε μία από τις οποίες θα εκπλήσσει - για να μην πω "σοκάρει" - τόσο για τις επιλογές, όσο και για τις τιμές της! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό - έχει κι άλλο: το Paradiso εφαρμόζει ήδη πολιτική ΒΥΟΒ. Αν δηλαδή, για οποιοδήποτε λόγο, κάποιος πελάτης θέλει να πάει να φάει με το δικό του κρασί, το εστιατόριο δεν έχει καμία αντίρηση και το δέχεται με χαρά. Μάλιστα δεν προτίθεται να κάνει οποιαδήποτε σχετική χρέωση (corkage) στο λογαριασμό του πελάτη για τα ποτήρια, το σερβίρισμα και τα όποια άλλα έξοδα. Μοναδική "φορολογία" που θα υφίσταται ο πελάτης θα είναι η δοκιμή του κρασιού του από τον Γρηγόρη πριν το σερβίρισμα. Εγώ βέβαια το να δοκιμάσει ένας άνθρωπος με τις γνώσεις και την πείρα του Γρηγόρη Μιχαήλου AIWS το κρασί μου και μετά να μου το σερβίρει το θεωρώ προνόμιο, και σίγουρα όχι "αγγαρεία". Το αναφέρω όμως, απλά, για να είμαστε ξεκάθαροι.

Τι άλλο πρέπει να σας πω για το Paradiso; Ότι ο κήπος του είναι τέλειος το καλοκαίρι, ο εσωτερικός του χώρος ζεστός και οικείος για το χειμώνα, το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι πολύ βολικό στην πρόσβαση και στο πάρκινγκ, το σέρβις είναι άψογο (για το δε κρασί δεν το συζητάω...) και οι τιμές ειδικά προσεγμένες ώστε να είναι λογικές και να προσδίδουν αξία με το παραπάνω στα χρήματα του πελάτη. Αν ξέχασα κάτι, συγχωρήστε με...

Το Paradiso βρίσκεται στην διεύθυνση Αποστολοπούλου 58 στο Χαλάνδρι και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 210-6722290 και 210-6748667. Πλησιέστερος σταθμός μετρό που το εξυπηρετεί είναι αυτός του Χολαργού. Τέλος, δεν έχει - απ' όσο ξέρω - ιστοσελίδα, έχει όμως σελίδα στο Facebook, την οποία σας συνιστώ να "συμπαθήσετε" (να κάνετε like εννοώ...) και να ακολουθήσετε, ώστε να ενημερώνεστε - μεταξύ άλλων - για τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που συχνά-πυκνά διοργανώνει. Και η συνέχεια στα πιάτα - και στα ποτήρια μας!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v