Λαχταριστές γεύσεις από την Ελλάδα (της Μίνας)!

Καλά, όσοι γνωστοί και φίλοι έμαθαν ότι θα κατέβαινα στα Νότια για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα, μόνο που δεν λιποθύμησαν! Έχουμε πει όμως, αν έχω καλό λόγο, δεν το σκέφτομαι καν. Και χτες είχα - και πολύ καλό μάλιστα: τα εγκαίνια του Mina's Greece, του νέου Ελληνικού παντοπωλείου/delicatessen που άνοιξε η καλή μου φίλη, η Μίνα Κακανιά.

Το Mina's Greece βρίσκεται στη Μαρίνα του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο, με φόντο τη θάλασσα και τα σκάφη. Όλη η Μαρίνα είναι ένας χώρος που ενδείκνυται για βόλτα, shopping και διασκέδαση, με ωραία μαγαζιά, μπαρ, καφέ και εστιατόρια. Εκεί λοιπόν βρίσκεται - επίσημα από χτες - το Mina's Greece, που προσφέρει λιχουδιές και πειρασμούς για όλους τους φίλους των ψαγμένων γεύσεων από διάφορες - αναμενόμενες και μη - γωνιές της Ελλάδας.

Στο Mina's Greece βρίσκουμε πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα: "τυριά και αλλαντικά από όλη την επικράτεια, μέλια από την Τζιά, λάδια από Κρήτη, Πελοπόννησο, Μυτιλήνη, κουλουράκια Σίφνου, βιολογικά ζυμαρικά και σάλτσες, κρητικά ντακουλάκια, παξιμάδια Κυθήρων, μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη και μόνο με αγαύη, αλλά και όλων των ειδών γλυκά του κουταλιού, βιολογικά και παραδοσιακά, όλα τα προϊόντα blueberries από την Δράμα αλλά και φρέσκα φρούτα μια και είναι η εποχή τους, χυμούς και μπύρες βιολογικές, βιολογικά ντολμαδάκια της Μαριάννας από την Χαλκιδική και όλες της τις πίτες, αμυγδαλωτά από την Τήνο, αυγοτάραχο Τρικαλινού, χέλι Χαλκιδικής, αλίπαστα από την Λέρο, και πολλά πολλά άλλα". Επιπλέον, το κατάστημα προσφέρει μία επιλεγμένη γκάμα ξηρών και γλυκών κρασιών του Ελληνικού αμπελώνα, αλλά και κάποια μη τρόφιμα, όπως μυρωδάτα φυσικά σαπούνια, κ.α.

|ig:all|

Πρέπει να σας πω ότι η Μίνα, ως δεινή μαγείρισσα, αλλά και από τη θητεία της στο ΒΗΜΑ Gourmet και σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Top Chef, ξέρει να ψάχνει και να επιλέγει εξαιρετικές γεύσεις από τις άπειρες και απίστευτες πρώτες ύλες που η ύπαιθρος, αλλά και η παράδοση του τόπου μας μας προσφέρουν απλόχερα. Με τις γνώσεις και την εμπειρία της θα εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων του Mina's Greece, ενώ στα μελλοντικά της πλάνα περιλαμβάνεται και η δημιουργία κάβας/κελλαριού στο υπόγειο του μαγαζιού.

Πρέπει να επισημάνω επίσης ότι οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ λογικές, με στόχο η αυθεντική Ελληνική γαστρονομία να είναι μία όμορφη αλλά προσιτή πολυτέλεια στην καθημερινότητά μας. Τέλος, πολλοί θα καταλάβουν ότι το λογότυπο, καθώς και όλη η χαρακτηριστική οπτική ταυτότητα του καταστήματος προήλθαν από την διάσημη γραφιστική πένα του αδερφού της Μίνας, του Κωνσταντίνου Κακανιά.

Το Mina's Greece έχει και σελίδα στο Facebook, στη διεύθυνση facebook.com/minasgreece. Συμβουλευτείτε την, και μην παραλείψετε να βρείτε μια αφορμή για μια επίσκεψη στην όμορφη Μαρίνα του Φλοίσβου και το Mina's Greece, το συντομότερο!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v