Κάθετη γευσιγνωσία Κτήμα Αβέρωφ

Την ώρα όμως που έφτιαχνα τις βαλίτσες μου για Λονδίνο (καμιά φορά σκέφτομαι ότι τελικά άδικα τις ξεπακετάρω και χάνω χρόνο...), συνειδητοποίησα ότι δεν σας έχω πει ακόμα για την εκδήλωση της Δευτέρας. Πολλοί βέβαια είστε ήδη ενήμεροι. Ναι, αναφέρομαι στην κάθετη γευσιγνωσία του Κτήματος Αβέρωφ, και το δείπνο που θα ακολουθήσει.

Την Δευτέρα 28/2 λοιπόν, στις 20.30, σας επιφυλάσσουμε, με το House of Wine, μία πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση. Θα κάνουμε μία κάθετη δοκιμή 5 εσοδειών (2003, 2001, 2000, 1999 και 1998) ενός πολύ εκλεκτού Ελληνικού ερυθρού κρασιού, του Κτήματος Αβέρωφ. Μετά τη δοκιμή θα ακολουθήσει δείπνο, με ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για τα όμορφα κρασιά της εταιρείας Κατώγι-Στροφιλιά που έχουμε επιλέξει για να το συνοδεύσουν. Η εκδήλωση θα γίνει στο εστιατόριο Pausa, που βρίσκεται στο Μαρούσι (Αγ. Κωνσταντίνου 46 και Ηφαίστου 3).

Το Κτήμα Αβέρωφ είναι, κατά τη γνώμη μου, μία από τις πιο φίνες και αυθεντικές εκφράσεις του Cabernet Sauvignon στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά προσεγμένη οινοποίηση σταφυλιών τα οποία μεγαλώνουν στο μοναδικό terroir του Μετσόβου, και μάλιστα σε ένα από τα μεγαλύτερα υψόμετρα του Ελληνικού αμπελώνα! Πρόκειται για ένα κρασί που προσωπικά αγαπώ πολύ, και πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε μαζί, στην πράξη, την εξέλιξή του στο χρόνο.

Θα είναι μεγάλη μου χαρά να σας δω εκεί. Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα ή να κλείσει θέσεις, μπορεί να το κάνει μέσω του House of Wine, κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v