Ένα όμορφο δείπνο με άρωμα Λημνίας Γης!

Χτες βράδυ, λοιπόν, μαζευτήκαμε στο Bizart και απολαύσαμε ένα όμορφο δείπνο με ανάλαφρες, ανοιξιάτικες γεύσεις, τις οποίες συνοδεύσαμε με τα κρασιά του Κτήματος Χατζηγεωργίου, από τη Λήμνο. Ναι, όλοι εμείς οι (οινο)φίλοι από το Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού πήγαμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα, τον Μουρίνιο, την κρίση, το ΔΝΤ και όλα αυτά τα ωραία που βρίσκονται στην επικαιρότητα στις μέρες μας, και απλά βρήκαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε και να διασκεδάσουμε τρώγοντας και πίνοντας παρέα.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα πραγματικά να γνωρίσουμε τα κρασιά του Κτήματος λίγο καλύτερα. Γιατί μπορεί η Λημνία Γη, το μυρωδάτο ξηρό λευκό από Μοσχάτο του Κτήματος Χατζηγεωργίου, να είναι γνωστό σε όλους (και υπόδειγμα value for money, παρεμπιπτόντως), ωστόσο και οι υπόλοιπες ετικέτες της γκάμας του Κτήματος αξίζουν την προσοχή μας. Όπως το Λαγοπάτι, το νέο λευκό ξηρό κρασί που αναδεικνύει το αρωματικό μεγαλείο του Μοσχάτου ακόμα περισσότερο αξιοποιώντας την τεχνική της κρυοεκχύλισης. Ή όπως η Καβειρώ, το ανεπαίσθητα ημίξηρο ροζέ του Κτήματος που προκύπτει από το πολύ ενδιαφέρον χαρμάνι από Μοσχάτο και τη γηγενή ποικιλία Καλαμπάκι (Λημνιό). Το τελευταίο δε, μπορεί κανείς να το απολαύσει σε όλο του το μεγαλείο στην μονοποικιλιακή ετικέτα Πυρόεσσα, ένα ενδιαφέρον, σύνθετο, αρκετά δυνατό και υψηλόβαθμο ερυθρό κρασί. Όπως φαντάζεστε το δείπνο έκλεισε με τα γλυκά κρασιά του Κτήματος Χατζηγεωργίου, το Μοσχάτο Λήμνου Grand Cru, καθώς και την ετικέτα Ηφαίστου Γνώση, που συνόδευσαν τα τυριά και τα επιδόρπια (όταν μάλιστα βγήκαν και οι ζεστοί λουκουμάδες έγινε "κόλαση"!).

Ο Πέτρος Χατζηγεωργίου είναι καλός μου φίλος και ήταν χαρά μου που ήταν μαζί μας χτες το βράδυ. Είναι άνθρωπος που αγαπάει την ζωή και τις χαρές της με πάθος, και αυτό φαίνεται (και) στα κρασιά του. Πέρα από πολύ καλός οινοποιός είναι και εξαιρετικός οικοδεσπότης, γι αυτό και συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον επισκεφτεί το όμορφο νησί της Λήμνου να επισκεφτεί οπωσδήποτε το Κτήμα Χατζηγεωργίου στο Καρπάσι.

Για να μάθετε όμως άμεσα περισσότερες πληροφορίες για το Κτήμα και τα κρασιά του, και για να βρείτε τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας με τους ανθρώπους του, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chatzigeorgioulimnos.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v